Kolumne Swarovski kao inspiracija

Swarovski kao inspiracija

12/04/11 12:48:44 (4 komentara)

od: Sandra Raičević Petrović

Baš kao što svako od nas voli različite tipove mirisa koji se slažu sa njegovom ličnošću i odražavaju njegov stil, tako je i sa bočicama. Mnogi se odlučuju za kitnjaste i atraktivne, drugi za elegantne, umetničke ili pak moderne i minimalističke, a neki vole svetlucave i kičaste, pa sam se odlučila da pred nastupajuće praznike pišem upravo o njima.

Bez obzira na miris koji u sebi nose, možemo se složiti da svetlucave bočice definitivno privlače pažnju, nekom su odbojne i prenaglašene, a nekom privlačne i specifične. Jedno je sigurno, kristali koji se nalaze na obim bočicama čine ih drugačijim, unikatnijim, naglašenijim, ne uzimajući u obzir formu same bočice. I ja sam fan nekih od izdanja i smatram da Swarovski kristal može biti savršen detalj na određenim bočicama, ukoliko se koristi sa merom. Bočice prekrivene Swarovski kristalima nisu na mojoj must-have listi ali bez obzira na to, shvatam zašto ih žene vole i biraju. Upravo jer sijaju kao dragulji, odaju specifično raspoloženje i mame na specifičan, luksuzan način.

U sustret praznicima i ukrasima koji će svetlucati po ulicama naših gradova, kao i snežnim pahuljama koje su nam najavljene za koji dan, Swarovski kristali su prigodna tema za prvu nedelju decembra.

Izdvojila bih desetak bočica koje na sebi nose popularne kristale različitih boja bez namere da hvalim ili pak kritikujem, jer se o ukusima ne raspravlja. Među bočicama koje bih lično volela da posedujem su nove limitirane bočice parfema Swarovski Aura koje se ekskluzivno mogu nabaviti u Harrodsu. Reč je o dva izdanja bočica popularnog parfema Aura specijalno kreiranim za Harrods: Crystal Drops EDP Intense koga prati solid parfem Crystal Drops Sparkling Solid Perfume Jewel, kao i bočica Aura Crystal Limited Edition praćena sjajem za usne Aura Crystal Gloss takođe dostupnim kao limitirano izdanje.

S obzirom da o ova dva izdanja nismo pisali do sada, posvetiću više pažnje o notama oba izdanja. Aura Crystal Drops Eau de Parfume Intense poklanja intenzivnu orijentalno-cvetno-voćnu kompoziciju koja se zasniva na ključnim notama ambera, benzoina, pačulija, ličija, bugarske ruže i tamjana. Miris je dostupan u bočici od 50ml. Ista mirisna kompozicija važi i za kruti parfem Crystal Drops Sparkling Solid Perfume Jewel koji je dotupan u količini od 2.4 grama, kremaste je teksture i upakovan u srebrnu kutijicu elegantno ukrašenom Swarovski kristalima.

Još jedna lepa bočica stiže iz iste kuće i nosi miris Aura u EDP koncentraciji. Kompozicija sadrži note ličija, ruže, tuberoze, ružičatog bibera, benzoina, ambera i mošusa) Ovo izdanje je limitirano, ukrašeno je kristalima bele i ružičaste boje i predstavlja miris koji daruje vibrantnu i sjajnu auru. Aura Crystal Limited Edition dostupna je u količini od 50ml EDP, u pratnji crvenog sjaja za usne Aura Crystal Gloss od 2.4 grama.

Kuća Bond No.9 iz New Yorka prepoznatljiva je po slavljeničkim bočicama koje predstavlja za praznike. Nekolicina njihovih popularnih izdanja dostupna su i u bočicama dekorisanim Swarovski kristalima u raznim bojama ( ružičasti, beli, žuti, zeleni, plavi, zlatni, crni...) a među njima žekim da izdvojim nekoliko koji su i moji lični favoriti: Chinatown Swarovski Limited Edition, Nuits de Noho Swarovski Limited Edition, Scent of Peace Swarovski Limited Edition kao i Harrods Swarovski Limited Edition. Važno je pomenuti da Bond No.9 u svojoj ponudi ima i bočice potpuno prekrivene kristalima, purse spray bočice dekorisane Swarovski kristalima i luksuzne Swarovski amfore.

Nedavno sam imala priliku da se upoznam i sa mirisima luskuzne kuće Emeshel koja je svoje bočice diskretno ukrasila jednim jedinim Swarovski kristalom. Svakom od ženskih izdanja Emeshel kolekcije poklonjena je različita boja kristala koja karakteriše kompoziciju a i obeležava bočicu. Pet ženskih mirisa Nubia, ukrašeno je kristalima žute, ružičaste, plave, zelene i ljubičaste boje. Uživo bočice izgledaju veoma elegantne, savršeno dekorisane jednim (ali vrednim) kristalom koji im savršeno pristaje. (Kolekcija Emeshel - Rajul i 5 Nubia)

Ove godine je i kuća Robert Piguet predstavila dve luksuzne bočice mirisa Fracas ukrašene Swarovski kristalima. Fracas dekorisan kristalima predstavljan je u dve varijante: manja bočica koja u sebi nosi koncentraciju pure perfume od 60ml i velika bočica potpuno prekrivena Swarovski kristalima dostupna je u količini od 1 litra. Cena izdanja Swarovski Edition Fracas Parfum je 700 funti (Harrods) dok je bočica sa 1 litar mirisa dostupna po ceni od 8.500 funti.

Znatno pristupačnija izdanja dostupna ljubiteljima svetlucavih bočica predstavljena su iz kuće Playboy. Kolekcija koja je predstavljena 2010. godine i koja nudi "zabavne mirisne zečice" sada je potpuno prekrivena Swarovski kristalima crvene, ružičaste i boje šampanjca. Ove bočice u sebi nose klasične kompozicije mirisa Play it Lovely, Play it Sexy i Play it Spicy. (via racked.com)

Za kraj, orijentalno-začinski klasik neprevaziđen u svojoj lepoti, bogatstvu i nijansama, dostupan je u novoj verziji bočice koju prekriva 3700 Swarovski kristala, čineći je raskošnom i savršeno iznijansiranom. Mnoštvo kristala u ovom slučaju daju savršen spoj glamura i snage Opiuma. Limitirana bočica Deluxe Swarovski Edition Opium dostupna je po ceni od 995 funti (Harrods).

Znam da postoji još veliki broj bočica koje su dekorisane Swarovski kristalima. Volela bih da čujem vaše miljenje i vaš odabir. Želim vam svetlucave i glamurozne nastupajuće praznike!


Autor: Sandra Raičević Petrović
(sandrina_bambina)

Izvršna urednica Punmiris-a

 

 

 


 

 Prethodna Kolumne Naredna


Advertisement

jasna_79
jasna_79

uz kolekciju swarovskog nakita lijepo bi išlo i ovo neko pakovanje

Dec
08
2011
tina 25
tina 25

Bočice su baš prave kolekcionarske. Ne bih se bunila da dobijem bilo koji od navedenih parfema.

Dec
05
2011
[email protected]
mario.biani@gmail.com

Po meni totalno nepotrebno...

Dec
04
2011
Nessa
Nessa

divotica ::)) <3

Dec
04
2011

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: