Kolumne Srećan 20. rođendan - Lalique de Lalique (Lalique de Lalique 20th Anniversary Limited Editiion)

Srećan 20. rođendan - Lalique de Lalique (Lalique de Lalique 20th Anniversary Limited Editiion)

07/05/12 04:06:58 (3 komentara)

od: Sandra Raičević Petrović

Dvadesetogodišnjicu parfemske kolekcije, slavna kuća Lalique proslavlja i uveličava novim, luksuznim bočicama. U centru pažnje je izdanje Lalique de Lalique 20th Anniversary Limited Edition dostupno u specifičnim "chevrefeuille" bočicama (bočicama ukrašenim cvetovima orlovih noktiju) u dve varijante:

Lalique de Lalique 20th Anniversary Limited Edition

Lalique de Lalique 20th Anniversary Chevrefeuille Extrait de Parfum
 

Svoju specijalnost i stručnost u kreiranju bočica, kuća Lalique svim svojim krecijama potvrđuje već dugi niz godina. Lepota bočica koje su kreirali i za druge kompanije (počev sa saradnjom sa kompanijom Coty) ali i za svoje mirise je nešto što ih čini odista specifičnim. Artističke igre sa kristalom doprinose sofisticiranosti i eleganciji mirisa koje ove bočice čuvaju u sebi.

Kuća Lalique se trudi da pored osnovnih bočica ponudi i zaista luksuzna izdanja koja predstavljaju prava umetnička dela. Pomenula bih fantastične bočice za pure perfume edicije dostupne u limitiranom broju, za mirise Perles de Lalique, Fleur de Cristal, Lalique de Lalique ili pak Nilang koje zaista plene pažnju svojom lepotom i umetničkim duhom.

2012. godina je posebno važna za kuću Lalique jer se ove godine slavi 20. godina parfemske linije a samim tim i 20.-ti rođendan mirisa Lalique de Lalique. U tu čast predstavljena su luskuzna izdanja originalnog mirisa iz 1992. godine - Lalique de Lalique, prvenca parfemske linije Lalique kreiranog u saradnji sa parfimerom Sophiom Grojsman. Bočicu prvenca Lalique kolekcije dizajnirala je Marie-Claude Lalique u čast slavnih kreacija Rene Lalique-a, umetnika internacionalnog renomea.

Lalique de Lalique je veoma kvalitetan sofisticirani miris koji kompozicijom opisuje ženu. Ona je nežna i zavodljiva, meka i sočna, sofisticirana i elegantna. Bezvremenska kompozicija naglašava voćne sokove isprepletane sa luskuznim cvetnim nijansama i prefinjenim kremastim elementima.

Eho stila 80.-tih se oseti u kompoziciji nudeći blagi retro ritam koji upravo doprinosi eleganciji i svetlucavosti kompozicije. Miris zadirkuje naša čula voćnim notama divlje kupine i sočne kruške koje svojim sokovima prelivaju bogatstvo kremastih, cvetnih nota ruže, irisa i jasmina. Venčić od pažljivo odabranih cvetova kao da uživa na mekim, nežnim i svilenkastim notama belog mošusa, kombinovanog sa kremastim nijansama sandalovine i mekoj vanili.
 

Lalique de Lalique

ruža, iris, jasmin, karanfilić
pupoljci i listovi crne ribizle, divlja kupina, kruška
beli mošus, Mysore sandalovina, vanila

Povodom rođendana, predstavljene su dve varijante luksuzne bočice. Jedna od njih kreirana je u istoj formi kao osnovno Lalique de Lalique izdanje, čije visoko i elegantno telo dizajneri ukrašavaju zlatastim ornamentima cvetova orlovih noktiju i romantičnim gravurama po rubu bočice. "Dekolte" bočice okićen je ogrlicom sa priveskom u obliku jasminovog cveta napravljenog od skupocenog kristala - kako navode, za dobru sreću!

Slavljeničku bočicu Lalique de Lalique 20th Anniversary Limited Edition moguće je nabaviti u količini od 100ml sa mirisnom tekućinom u koncentrciji Eau de Toilette ili u koncentraciji Eau de Parfum.

Druga (i znatno skuplja) varijanta bočice je Chevrefeuille bočica kreirana od kristala i dostupna u količini od 40ml i 600ml. Oblik ove bočice preuzet je od luksuznog izdanja iz 1992. godine u kome se nalazio čist parfem Lalique de Lalique. Slavljenička bočica u sebi nose Lalique de Lalique miris u koncentraciji Extrait de Parfum.

Luksuzna kristalna izdanja ukrašena su "Chevrefeuille" cvetovima (cvetovima orlovih noktiju) čije stabljike i listovi vešto obgrljuju kristalnu bočicu. Cvetovi na bočici su od tečnog 24.karatnog zlata, oslikavani i dodavani ručno pre nego što je kristal zagrevan. Lalique de Lalique 20th Anniversary Chevrefeuille Limited Edition Extrait de Parfum dostupno je u broju od 350 komada od 40ml potpisanih i numerisanih, kao i u 50 deluxe izdanja od 600ml, takođe potpisanih i numerisanih.

Dizajn limitiranih i veoma luksuznih bočica na najlepši mogući način prati bogatstvo kompozicije slavljeničkog mirisa Lalique de Lalique. Srećan rođendan Lalique!

 


Autor: Sandra Raičević Petrović
(sandrina_bambina)

Izvršna urednica Punmiris-a
[email protected]

 

  Prethodna Kolumne Naredna


Advertisement

sf81
sf81

Zbog tih kristalnih bočica i ima toliku cijenu. :) Ne znam da li je to izdanje koje će se uvozit u HR. jel za sada ništa ne najavljuju. Uzevši u obzir potražnju i slabu popularnost među mladima, malo sam skeptičan.
Što se tiče ambalaže, na slici, izgleda savršeno.

Jul
08
2012
ledu64
ledu64

Ulazi u najužu konkurenciju za najlepše bočice IKADA. Kada je kuća Lalique u pitanju ne sumnjam ni u kvalitet mirisne note. Pridružujem se Vitku87 po pitanju čestitke za divan dan...

Jul
05
2012
Vitko87
Vitko87

SRECAN RODJEDAN

Jul
05
2012

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Advertisement

Novi Parfemi

OthocaAcqua di Sardegna
Othoca

BoeliAcqua di Sardegna
Boeli

MianaAcqua di Sardegna
Miana

Shalimar Souffle de ParfumGuerlain
Shalimar Souffle de Parfum

Desire ExtremeAlfred Dunhill
Desire Extreme

KaralyAcqua di Sardegna
Karaly

LòAcqua di Sardegna

CorosAcqua di Sardegna
Coros

Ladies Day ParisEtienne Aigner
Ladies Day Paris

Never Hide For HerOtto Kern
Never Hide For Her

Never Hide For HimOtto Kern
Never Hide For Him

Zorya VechernyayaBlack Phoenix Alchemy Lab
Zorya Vechernyaya

Zorya UtrennyayaBlack Phoenix Alchemy Lab
Zorya Utrennyaya

Zorya PolunochnayaBlack Phoenix Alchemy Lab
Zorya Polunochnaya

Feels Like Summer Mens.Oliver
Feels Like Summer Men

Feels Like Summer Womens.Oliver
Feels Like Summer Women

CharcoalPerfumer H
Charcoal

Diamond GreedyMontale
Diamond Greedy

Diamond RoseMontale
Diamond Rose

Diamond FlowersMontale
Diamond Flowers

Bois DoreVan Cleef & Arpels
Bois Dore

Uomo Salvatore Ferragamo Casual LifeSalvatore Ferragamo
Uomo Salvatore Ferragamo Casual Life

SolsticeBjork and Berries
Solstice

Histoire d'OrangersL`Artisan Parfumeur
Histoire d'Orangers

The Norns` FarmhouseBlack Phoenix Alchemy Lab
The Norns` Farmhouse

The IfritBlack Phoenix Alchemy Lab
The Ifrit

Technical BoyBlack Phoenix Alchemy Lab
Technical Boy

ShadowBlack Phoenix Alchemy Lab
Shadow

Mr. JacquelBlack Phoenix Alchemy Lab
Mr. Jacquel

Amber AbsolutelyFort & Manle
Amber Absolutely

Popularni dizajneri i parfemi: