Niche parfimerija Simone Cosac Amore Proibito

Simone Cosac Amore Proibito

10/26/16 12:56:48

od: Sandra Raicevic Petrovic

SIMONE COSAC AMORE PROIBITO

Simone Cosac Amore Proibito, Cannes 2016

 

SIMONE COSAC PROFUMI je ekskluzivna italijanska kompanija koja predstavlja luksuzne mirise zasnovane na istinitoj ljubavnoj priči između venecijanske naslednice Biance Cappelo i velikog toskanskog vojvode Francesco-a I de' Medici u renesansnom periodu Medičijevih. Kompaniju 2008. godine osniva Simone Cosac u srednjevekovnoj vili koju je Francesco poklonio Bianci i u kojoj sada Simone živi sa svojom porodicom.
 

Simone Cosac Amore Proibito

Simone Cosac Amore Proibito, Cannes 2016


Kako Simone priča, kolekcija je nastala iz sna u kome ju je Bianca vodila na renesansno putovanje po bašti vile, inspirišući je za stvaranje prvog mirisa kolekcije Perle di Bianca. Mirisi kolekcije Simone Cosac slave ženstvenost, gracioznost i umetnost renesansne parfimerije.
 

SIMONE COSAC PROFUMI

simone cosac profumi cannes 2016


Nakon Perle di Bianca tokom godina Simone je širila kolekciju koja danas broji šest parfema, parfimisanu kolekciju za negu tela, kolekciju krutih parfema, kolekciju mirisa za prostor i najnovije, skupoceno i veoma luskuzno izdanje Amore Proibito. Skrenula bih pažnju na izvanredno parfimisano ulje za telo Gocce di Bianco koje fantastično miriše i kožu čini mekom i svilenom. Karakteristično je po visokoj koncentraciji parfemskog ulja od 14% i svojim hranljivim i hidratantnim svojstvima. Formula ovog mirisnog ulja sadrži maslinovo ulje, ulje slatkog badema i vitamine C i E.
 

SIMONE COSAC PROFUMI

simone cosac amore proibito

AMORE PROIBITO

"Omaž mnogim ljubavnim pričama koje su cvetale u baštama istorijske Villa La Tana.

Očaravajući parfem koji evocira esencije prave, romantične poezije... kao večno nasleđe ljubavi.

Elegantno prisutan u jedinstvenoj bočici ukrašenoj 18k zlatom i dijamantima, kao izvanredni ručni rad vrsnih Fjorentinskih umetnika" - Simone Cosac profumi

simone cosac profumi cannes 2016

simone cosac profumi cannes 2016

simone cosac profumi


Preporučujem da pogledate video u kome nas Simone vodi kroz Firencu i na krajnje šarmantan način govori više o svom brendu, gradu inspiraciji i istoriji vile.
 


 

AMORE PROIBITO je ekskluzivno prezentovan u Firenci na izložbi Pitti Fragranze 14 a njegova izvanredna bočica privukla je pažnju i divljenje mnogih posetilaca. Nakon Firence i u Kanu sam imala prilike da posetim izložbeni prostor Simone Cosac, upoznam se bolje sa mirisom i saznam više o umetničkom radu majstora staklara i juvelira koji su kreirali ovo skupoceno remek delo.
 

Simone Cosac Profumi Pitti Fragranze 2016

Simone Cosac Profumi, Pitti Fragranze 2016, Florence


Bočica je visine nekih 20-tak cm; stakleni deo koji čuva tečnost mirisa dekorisan je zlatnim tačkicama i prugicama i praktično "leži" u zagrljaju zlatnih grana sa listovima i cvetovima ukrašenih Swarovski kristalima. Čep je masivan, u obliku kuglice takođe obgrljene grančicama i listovima, dok je stopa stabilna i izrađena u retro stilu, takođe elegantna. Amore Proibito je limitirano izdanje dostupno u samo 300 primeraka. Cena jedne bočice je EUR 4500.
 

Sandra Raicevic Petrovic, Simone Cosac

Sandra Raicevic-Petrovic i Simone Cosac, Pitti Fragranze 2015


Oficijalne note kompozicije: Visoke note sačinjene su od ekstrakta listova ljubičice, nashi kruške, esencije bergamota iz Italije i esencija mandarine. Srce spaja jasmin sambac, absolut tuberoze, magnoliju, cvet narandže i cvetove tiare, dok donje note kombinuju benzoin iz Laosa, heliotrop, vanilu, sandalovo drvo i cashmeran.
 

SIMONE COSAC AMORE PROIBITO

Simone Cosac Amore Proibito, Cannes 2016

SIMONE COSAC AMORE PROIBITO

edition 2016

ekstrakt lista ljubičice, nashi kruška,
esencije bergamota iz Italije, esencije mandarine

jasmin sambac, absolut tuberoze, magnolija,
cvet narandže, tiare

benzoin iz Laosa, heliotrop, vanila,
sandalovina, cashmeran

simone cosac amore proibito

Zlatni detalji na bočici Amore Proibito

Italijanska renesansa je moj omiljeni pravac koji je proslavljao umetnost i lepotu, veličao ljubav, poeziju, jačanje intelekta, a takav je i ovaj miris. Raspevan, opojan, ženstven, emotivan, zaljubljiv, strastven, nadahnut lepotom. Krajnje zavodljiv, pun i zaokružen, intenzivan, prepun sreće, svetlosti i ljubavi.

Njegova duša je cvetna, slatka, primamljiva, krajnje ženstvena. Slatkoća i blistavost citrusa i voća osvetljava bogati buket belog cveća kome drvene note i vanilasti heliotrop daje potrebnu toplinu i meku i mazno kremastu potporu.

Kompozicija "zabranjene ljubavi" je jedna od najromantičnijih i najženstvenijih koje sam probala u poslednje vreme; ona zrači seksi nabojem ali na onaj izazovan, sofisticiran i profinjen način bez vulgarnosti, zanosno i mazno.

Miris je veoma intenzivan, aura je fantastična, ostavljam trag oko sebe kako pomerim nadlanice. Ovo je oda belom cveću, obmotanom kremastim aromama i sočnom i radosnom, voćnom slatkoćom.

simone cosac profumi amore proibito

Umetnička slika Amore Proibito izdanja

simone cosac amore proibito cannes 2016

 

Bočica AMORE PROIBITO prikazana na fotografijama i prezentovana u Firenci na Pitti Fragraze 14 i u Kanu početkom meseca oktobra osnovna je verzija luskuzne bočice koju je ponudila Simone Cosac. Pored ove verzije moguće je naručiti i custom izdanja, birajući detalje i drago kamenje (dijamante, safire, rubine) koji bi se našli na listovima i cvetovima od zlata. Zainteresovane za ova veoma luksuzna i skupocena izdanja Simone Cosac poziva u Villa La Tana da kreiraju svoje remek delo i poseduju ovaj zaista izvanredni mirisni uradak.


Oficiljalni sajt Simone Cosac - simonecosac.com

 

Fotografije iz Kana iz izložbenog prostora Simone Cosac
by Sandra Raičević-Petrović

 

 

 

Sandra Raicevic Petrovic


Author:
Sandra Raičević Petrović


Fragrantica Executive Editor, Writer and Designer

[email protected]

 Prethodna Niche parfimerija Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: