Kolumne Ruža i čokolada!

Ruža i čokolada!

11/15/10 02:24:07 (4 komentara)

od: Sandra Raičević Petrović

Ovu kolumnu želim da posvetim mojoj prijateljici koja uživa u ružama a i čokoladi! Nije jedina u svojim ljubavima...

Koliko nas voli cvetove ruže, raskošne bukete krupnih latica, elegantne i mirisne? A koliko nas ih voli i u parfemima, drugačije predstavljene, gurmanskije i pikantnije? Današnja priča bazira se na harmoniji čokolade i cvetnih aroma ruža, predstavljenih u parfimeriji.

Ruža kao kraljica cveća, vlada u mnogim parfemskim klasicima i brojnim kompozicijama. Mnogi parfimeri poklanjali su joj glavnu rolu dok su ostalim sastojcima oko nje često davali sporedne uloge. Ruža + čokolada u savršenom balansu opijaju svaka svojim intenzivnim aromama i pokrivaju tamnim, slatkim i začinskim velom. Njihovo pojedinačno dejstvo razoružava, dok zajedno ostavljaju strastven i nenadmašan gurmanski efekat.

Kao uvretiru praznicima, poklonima i mirisnim izborima koji bi se odlično slagali sa hladnim vremenom i snegom, ponudiću nekoliko neobičnih čokoladnih ruža koje i sama volim.

1. Koketna gurmanka: Prva od ruža okružena je gustom čokoladnom masom i prava je koketna gurmanka - Thierry Mugler Angel Garden of Stars - La Rose Angel. Muglerova ruža u zvezdanoj bašti bazirana je na notama popularnog Angela, ali baš kao i druga izdanja kolekcija Garden of Stars, naglašava arome cveta istaknutog u samom imenu mirisa. Ruža okružena čokoladom i pačulijem, igra zavodljivu igru sa svim čulima, samouvereno i komotno. Ružin anđeo može biti čuvar svih vaših slatkih koketiranja a istovremeno i odličan odabir ukoliko vam u klasičnom Angelu nedostaje snažan cvetni takt koji upravo ovde vlada i vodi kompoziciju.

2. Luksuzna i erotična: Ruža sa čokoladom, gurmanska, slatka, luksuzna, začinska, boemska - Guerlain Elixir Charnel - Gourmand Coquin. Pored zanosnih nijansi koje ruža ume da pokloni u ovom izdanju prelamaju se sladokusne arome tamne čokolade i kakaoa sa začinima, ljutim biberom, alkoholnim kapljicama ruma i mekom vanilom. Mirisna priča iznijansirana je toplim bojama i začinima koji greju, raduju, tope se na koži. Miris može biti savršen izbor za ljubitelje gurmanskih izdanja koja nisu lepljivo slatka ni agresivna, nepretenciozna a luksuzna. erotična.

3. Zaljubljena u čokoladu: Ruža koja je zaljubljena u čokoladu i topi svoju slatku ženstvenost u gustoj i tamnoj masi - Hilde Soliani CiocoRosissimo. Ženska čokolada, koja se namerila da vas zavede. Njen glavni adut je cvet ruže u samom srcu, debelih crvenih latica, plišanih i mirisnih. Ruža je likerasta, nudi miris ratluka, šećerasta je i strastvena. Trag mirisa karmina daje sofisticirani trag i šmek celoj priči. U ovom mirisu čokolada nije slatka, već gusta i blago začinska, dok je ruža ta koja gurmanski caruje. Note zelene trave daju dovoljnu svežinu kompoziciji.


4. Diskretnija i radosna
: Tokyo Milk Cherry Bomb sačinjen od ruža, čokolade, vetivera i osmantusa poklanja nešto nežniji gurmanluk. Ugodni oblačić ovog mirisa podseća na praline punjene voćem i nijansirane mirisom divljih ruža. Ne poklanja zavidnu auru niti obećava dugotrajnost, ali sama igra čokoladnih nijansi u harmoniji sa cvećem raduje i osvaja nosioca.

5. Začinjena i opojna: Trussardi Python, miris koji vam daruje više od gurmanluka. Mirisna priča bogato je začinjena hladnim začinima, ujedno slatka, komotna, veoma opojna. Njegova tajna je u balansu hladnih i toplih slatkih nota, pravom odmeru gustine i prozračnosti. Python opija i izaziva, savršeno se izležava na zimskom šalu i pravi je prijatelj tokom hladnih snežnih dana. Nije opasan kao ime koje nosi. Slobodno mu priđite!

Pored predstavljenih izdanja postoji još mnogo ruža zaljubiljenih u čokoladu. Podelite sa nama  vaša omiljena izdanja.

Parfemi sa ružom i čokoladom:
Worth Courtesan
Ayala Moriel Roses et Chocolat
Michel Germain Sexual Femme
Masaki Matsushima Mat Chocolat
Les Parfums de Rosine Rose Praline

Fotografije: Flamenco Dancer - Painting by Fabian Perez; Marie Antoinette 2006 (Kirsten Dunst) - Directed by Sofia Coppola.

Autor: Sandra Raičević Petrović
            (sandrina_bambina)
 

           Izvršna urednica Punmiris-a
        
 
 

 

 

 Prethodna Kolumne Naredna


Advertisement

Jula
Jula

Zamirisao mi je davni Trussardi Python...
Nastavi Sandrina :)

Nov
23
2010
suncica
suncica

ma predivno!

Nov
22
2010
zoka
zoka

Sandrina sad moram da nadjem negdje bombonjeru sa likerom :-) tako si mi otvorila apetit na cokoladu!

Nov
15
2010
idol
idol

divno!

Nov
15
2010

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: