Niche parfimerija REGIA 1928 Perfume

REGIA 1928 Perfume

09/15/16 03:30:29

od: Sandra Raicevic Petrovic

 

U čast svoje 70. godišnjice parfimerija i muzej parfema REGIA iz Barselone predstavlja je svoj parfem visoko kvalitetnog sastava koji bi stajao rame uz rame sa mirisima najboljih brendova. Kompoziciju je kreirala švajcarska kompanija “El Arte dans la Composition et le melange de Parfums”, jedna od najznačajnijih švajcarskih kompanija iz sveta parfema, a odabran je chypre pravac koji karakteriše kompoziciju.

Chypre olfaktorna grupa izabrana je zbog senzualnosti i upornosti koju ostavlja na koži nosioca podsećajući nas na kreiranje prvog chypre izdanja Francois Coty-ja iz 1917. godine i karakterističnu kombinaciju svežeg i gorkog limuna, cvetnog srca od ruža, hrastove mahovine i ambera.

Chypre akord je modernizovan u novom Regia 1928 izdanju i predstavlja savremenu interpretaciju klasičnog ženskog chypre mirisa. Svežina zapravo ne dolazi od limuna već spajanjem svežeg cveća u visokim notama, zumbula i cveta narandže koji blistavo vode do ruže u srcu obrgljene hladnim i elegantnim absolutom jasmina i ženstvenim i sofisticiranim cvetovima irisa. Cvetna srž sa blagim puderastim prizvukom praćena je hrastovom mahovinom, ujedinjenom sa pačulijem i sandalovinom. Suptilnu toplinu oslobađaju arome ambera i vanile koje zajedno sa mošusom ostavljaju topao i senzualni trag. Elementi životinjskog porekla nisu korišćeni u izradi novog parfema već su zamenjeni novim sintetizovanim sirovinama.

 

REGIA 1928

godina lansiranja:  decembar 1998. godine
lansiranje nove bočice: 2015. godina

olfaktorna grupa: zeleni-voćni-chypre

VISOKE NOTE
zumbul, cvetovi narandže
SREDNJE NOTE
ruža, jasmin, iris
DONJE NOTE
hrastova mahovina, sandalovina, pačuli, mošus, amber, vanila

1988. godine prvobitno je lansiran miris Regia 1928 i to kao limitirano izdanje u 500 primeraka, a 2015. godine kreirana prekrasna bočica u obliku plave kristalne sfere obgrljena zlatnom trakom. Svaka od bočica napravljena je od ručno duvanog stakla, tehnikom usta-vazduh, numerisana je i potpisana. 

Miris REGIA 1928 dolazi u koncentraciji parfemskog ekstrakta u količini od 20ml. Njegova cena je 250 Eura. Pored parfema u ponudi su i mirisne sveće od biljnog voska (od soje, shea butera i kokosa) sa eteričnim uljem verbene. Vreme gorenja je 50-60 sati a cena 30 eura. Fitilj je od pamuka i ne proizvodi dim. Sveće su težine 190 grama i mogu se nabaviti u parfmeriji Regia ili naručiti preko zvaničnog sajta regia.es

 

 

 

    

 

 

 

Autor: Sandra Raičević Petrović
(
sandrina_bambina)


   Izvršna urednica Punmiris.com

 

[email protected]

 Prethodna Niche parfimerija Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: