Izložbe QUINTESSENCE 2017 na sajmu Beauty World Middle East u Dubaiju

QUINTESSENCE 2017 na sajmu Beauty World Middle East u Dubaiju

05/18/17 05:05:56

od: Sandra Raicevic Petrovic

 

 

quintessence 2017


Vrlo poseban i prekrasan "mirisni otok" izgrađen je ove godine u srcu dvorane Sheikh Saeed Hall 1 na izložbi Beauty World Middle East kako bi se slavili niche parfemi koji dolaze iz različitih dijelova svijeta u različitim stilovima.

quintessence designers

The designers of QUINTESSENCE 2017.

QUINTESSENCE 2017

The designers with show manager Elaine O'Connell.

 

Tri mlada i kreativna dizajnera, Louis Gerin, Gregory Lamaud i Marion Espiau koji dizajniraju za glavnog organizatora Messe Frankfurt, pokazali su talent za kreiranje minimalističkih ali atraktivnih Quintessence štandova, gdje su svi brendovi spomenuti u najavi izložbe predstavili svoje šarmantne kreacije.
 

 

U središtu parfemske oaze, iznad jednog štanda postavljeno je bujno zelenilo, pri čemu se prikazane staklenke s rupčićima namirisanim mirisima brendova koji izlažu na sajmu. Tu su se našle i staklenke sa cvijećem, zelenilom, začinima i kavom, te su diskretno prikazivale raznolikost sastojaka i njihov prirodni izgled.quintessence

Brendovi koji su izlagali na sajmu Quintessence 2017 uključuju sljedeće: Nishane, The Vagabond Prince, Thomas Kosmala, Maison Francis Kurkdijan, Ormonde Jayne, Ulrich Lang, Esteban, L’Arc, Le Galion, Signature Fragrance London, Simone Cosac, Tom Daxon, Chateau de Versailles, Sandalia by Acqua Di Sardegna, Coquilette, Au Pays de la Fleur d'Oranger, Lise London, Teaology, Jealous Perfumes, Gelle Freres.

quintessence


Počnimo našu šetnju i uživajmo u QUINTESSENCE 2017 koji slavi ljepotu, divne bočice i napredak svakog brenda u kreiranju i ponudi najboljih proizvoda u njihovom stilu, a što se temelji na vlastitom iskustvu, krajoliku iz njihove regije ili na čistoj mašti.

 


 

COQUILLETE

 

COQUILLETE 2017 QUINTESSENCE

QUINTESSENCE 2017
 

COQUILLETE je predstavio najnoviju liniju Collection No 7., o kojoj smo razgovarali ranije ove godine. Ambrosia, Camelia 3.2, Cookiecrunch, Mirabillis, Navy Rum, Rosa Muscosa, Supergreen i Tourbiere predstavljeni su i crnim baršunastim bočicama u stilu Coquillete style a mirisali smo ih sa žlica šarmantno dekoriranim crnim tilom. Starija izdanja su također prezentirana i mogli ste saznati sve o njihovim mirisima u razgovoru s uvijek šarmantnom Elise Juarros, jednom od vlasnica brenda.


 

AU PAYS DE LA FLEUR D'ORANGER

 

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017


AU PAYS THE FLEUR THE ORANGER širi ljubav nerolijem s fantastičnom kolekcijom  Fleur d'Oranger collection, koja je za mene savršena kao ravnoteža tijekom toplih dana u Dubaiju, ali nismo ignorirali ni ljupke kolekcije Les Inedits, Capsule Collection, kao ni najnovije izdanje kuće, Eau de Virginie, posvećeno cvatu mimoze.

 


 

LISE LONDON
 

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017
 

Štand LISE LONDON bio je dekoriran rukopisom na zidu o svim predstavljenim mirisima, prikazujući bijele bočice s parfemima za žene i crnim bočicama za muškarce. An Ideal Wife ostao mi je u pamćenju kao vrlo lijep buket bijelog cvijeća, sa svijetlim, profinjenim i sunčanim dodirom: moj favorit iz ove kolekcije.

 


 

 PARFUMS DU CHATEAU DE VERSAILLES

 

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

quintessence 2017
 

PARFUMS DU CHATEAU DE VERSAILLES uvijek privlači publiku svojim dizajnom bočica i inspiracijom iz prošlosti, ljepote i slave Versailles. Predstavili su novu kolekciju s fokusom na crnim i zlatnim bočicama Promenade a Versailles Pour Lui i Les Ors De Versailles Pour Elle, od kojih su obje postavljene na posebno dekorirana postolja.

 GELLE FRERES
 

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

 

GELLE FRERES predstavio je kolekciju od pet mirisa bez alkohola, inspiriranu mirisom pet cvjetova za moderne kraljice: kolekcija QUEEN NEXT DOOR. Odabrani cvjetovi su cvat naranče za Fleur d'Or Enjouee  (moj favorit iz kolekcije), cvat magnolije za Magnolia Boheme, ruža za Rose Galante, egzotični ylang ylang zaYlang Ylang Fatal, te elegantni Lys.

 


 

THE VAGABOND PRINCE

 

VAGABOND PRINCE QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

Drvenasta glazba mirisa BASS SOLO iz kuće THE VAGABOND PRINCE predstavljena je prvi put na Bliskom Istoku, zajedno s mirisima Swan Princess,  Land of Warriors i Enchanted Forest. Osnivači Elena i Zoran bili su na svome štandu, te su govorili o svojim kreacijama dok je opojna, adiktivna i sočna nota crne ribizle širila svoju radost i donijela osmijeh na lice kad god sam pristupila štandu. Znam da su se isto tako osjećali svi posjetitelji štanda.

 TEAOLOGY
 

TEAOLOGY

TEAOLOGY

TEAOLOGY

TEAOLOGY dijelili su svoju strast prema čajevima putem njihove kolekcije mirisa i proizvoda za njegu tijela. Tijekom njihovih objašnjenja, svi posjetitelji su mogli pomirisati različite vrste čaja i saznati više o njihovim kreacijama. Predstavili su maske za lice, kremu za tijelo, aqua kreme i maske za detoksikaciju, sve na temu čaja. Miris koji nude je Black Rose Tea All Over, Eau de Toilette nadopunjen Rose Tea esencijom za toniranje.


 

ACQUA DI SARDEGNA - SANDALIA COLLECTION
 

QUINTESSENCE 2017

Kolekcija SANDALIA iz kuće ACQUA DI SARDEGNA osvojila mi je srce uz pomoć svojih šest novih mirisa (Boeli, Coros, Karaly, Lo, Miana i Othoca) koji odražavaju povijest, krajolike i običaje živahnog i šarolikog otoka Sardinije. Svaka bočica ima specifičnu oznaku vezanu za temu mirisa. Boja bočica je crna, a dolaze u atraktivnom pakiranju koje ih postavlja na pijedestal.


QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

Posebice mi se svidio Karaly, koje je povezan sa suncem, te Othoca, miris s fougere nijansama koje me podsjećaju na koralje, kamenje, delikatne arome korijenja i morsku vodu koja se razbija o kamenčiće obale otoka. Karaly je pomalo sladak, opojan i kremast, s toplom i udobnom bazom od drveta i smola. 

 JEALOUS COLLECTION

 

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

Kolekcija JEALOUS predstavlja četiri mirisa sa zlatnim čepovima dizajniranima da izgledaju kao prave krune. Mirisi predstavljaju arapsku tradiciju i autentičnost arapskog svijeta.  Jealous Perfumes predstavili su svoje kreacije 1971, Misbar, Enec, Expo i najnovije izdanje u bočici boje rubina (uskoro u našim novostima). 

 THOMAS COSMALA PERFUMES

 

THOMAS KOSMALA QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017


Provela sam puno vremena razgovarajući s parfumerom THOMAS KOSMALA koji je izlagao na sajmu Quintessence drugi put. Black Oud i White Oud su njegove prve kreacije koje je lansirao s Harrodsom u Londonu prije nekoliko godina, a od tada ih je kreirao još nekoliko: Bukhoor, Vel, Rose, i najnoviji, Neroli.
 

THOMAS KOSMALA DUBAI

QUINTESSENCE 2017

Kosmala je održao dva zanimljiva govora tijekom sajma – prvi o prirodnim sastojcima a drugi o sintetičkima. Posjetitelji su mogli pomirisati i pokušati prepoznati sve njih, dok ih je Thomas mudro navodio. Neroli je jedna od mojih omiljenih nota u parfumeriji i prvo me privukla na testiranje. S toliko slojeva i nijansi nerolija – zelenih, sočnih i delikatnih slatkih, pomalo gorkih, slanih, svježih i blistavih, Thomas je na najljepši mogući način prenio ljepotu ovog cvijeta. 

 


 

ULRICH LANG

 

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017 ULRICH LANG

Uvijek mi je zadovoljstvo susresti se s ULRICHOM LANGOM. Predstavio je svoju kolekciju s fokusom na najnovijem izdanju, APSU, koji je pridobio našu pažnju u Firenci prošle godine. Bujno i vodeno zelenilo nadopunjuje temu ovogodišnjeg sajma QUINTESSENCE tako dobro i može biti radosno osvježenje tijekom vrućih dana u Emiratima. Ukoliko je nekome korisno za znati , Lightscape i Apsu dva su od mojih favorita iz Ulrichove kolekcije. 


 

EMMANUEL LEVAIN


QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

EMMANUEL LEVAIN iz Ženeve u Švicarskog predstavlja svoju kolekciju u Dubaiju na štandu s čašama ispunjenima cvijećem. Njegova kolekcija obogaćena je izdanjima  Red Life i Pure Plum.

 MAISON FRANCIS KURKDJIAN
ORMONDE JAYNE
HERVE GAMBS
ESTEBAN
 

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE

 

OBS LIFESTYLE predstavili su nekoliko brendova na svome štandu:  MAISON FRANCIS KURKDJIAN, ORMONDE JAYNE, HERVE GAMBS i ESTEBAN. Kako smo najavili još u veljači/februaru, zadnje izdanje parfumera  Kurkdjian je Aqua Celestia, a dio je kolekcije Aquas. Najnovije izdanje od Herve Gambs je atraktivni i girly miris Pink Evidence, dok je šest parfema Ormond Jayne obogatilo prošlogodišnju kolekciju.

Esteban parfemi su ukrasili zidove štanda izražavajući raznolikost svojih kreacija. Najnovije  izdanje iz kuće Esteban je Black Tonka Eau de Parfum, lansiran 2016. (pročitajte više o njemu u  posebnom članku kojeg sm objavili nakon izložbe Pitti Fragranze).

 

 SIGNATURE COLLECTION LONDON
LE GALION
L'ARC
 

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

SIGNATURE COLLECTION LONDON, LE GALION, i L`ARC također su dijelili jedan štand kako bi prikazali svoje kreacije. Od Signature Perfumes London možemo očekivati  novu kolekciju s pet mirisa u rujnu, kada ćemo imati priliku da ih prvi testiramo, a na tržištu se mogu očekivati početkom 2018.

Imena novih parfema su: Lola Oud Conjure, Fruity & Sweet Rosse, London Oud Fusion, Vanilla Rush i Lush Lemon. Najnoviji miris bit će dostupan kao intenzivni Eaux de Parfum, kao predstavnik ovog brenda.

Francuska kuća L'ARC predstavila je u Dubaiju svoje nove bočice kolekcije.

 


 

NISHANE

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017


Novi trio iz kolekcije Shadow Play (Hacivat, Karagoz i Zenne) od kuće NISHANE nam je već poznat sa sajma Excence u Milanu, ali nismo vidjeli prekrasno novo pakiranje kolekcije. Pored spomenute kolekcije, Murat i Mert prezentirali su širok raspon potpuno Nishane kolekcije i s nama su podijelili prekrasne karte ilustrirane posebno kako bi objasnili priču o njihovim mirisima.
 

QUINTESSENCE 2017

QUINTESSENCE 2017

 

Parfemi Shadow Play dolaze u jedinstveno rezbarenim drvenim kutijama, dok ostatak kolekcije slaže boje kartonskih kutija s bočicama i mirisima (crna, bež i crvena).  Kao što vidite na slikama, drvena kutija Hacivat imat će bijelu površinu ispod drvenog reljefa; za Zenne će biti crvena a za mog omiljenog Karagoza će biti crna, što odgovara svakoj od bočica. Posebno su mi se svidjele ilustracije na svakoj od kutija.


 


 

TOM DAXON

 

quintessence 2017

quintessence 2017

TOM DAXON je bio prisutan na izložbi s novom linijom, a također je govorio o novom mirisu baziranom na hrastovom drvetu. Miris se neće izdati do kraja godine, kada ćemo i pisati više o njemu. 

 


 

SIMONE COSAC

 

quintessence 2017

quintessence 2017


Kao šlag na torti SIMONE COSAC donosi čisti užitak za nos i oči. Pored klasične kolekcije, Simone Cosac prikazuje divnu bočicu Amore Proibito (pročitajte više u mom članku iz Cannesu), kao i ljupke Bianca, Sublime, Trama Nera, Trama, Ose. Na štandu su prisutni čvrsti parfemi u posebno izrađenim privjescima: predmeti čiste ljepote i gracioznosti!

 READ MORE ABOUT

QUINTESSENCE 2017

BWME 2017

 

Željela bih zahvaliti organizatorima MESSE FRANKFURT za dobrodošlicu i divno organiziranu izložbu u Dubaiju. 

 

Fotografije s izložbe:  Sandra Raicevic-Petrovic

Sandra Raicevic Petrovic


 

Autor:
Sandra Raičević Petrović


Izvršna urednica PunMirisa i Fragrantice

[email protected]

 

 

Prijevod: Ina_Mo

 

 

 

 Prethodna Izložbe


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Advertisement

Novi Parfemi

VIII Rococo MagnoliaClive Christian
VIII Rococo Magnolia

VIII Rococo ImmortelleClive Christian
VIII Rococo Immortelle

Rose GalanteGelle Freres
Rose Galante

Lys AudacieuxGelle Freres
Lys Audacieux

Miss Dior Eau de Parfum (2017)Christian Dior
Miss Dior Eau de Parfum (2017)

Magnolia BohemeGelle Freres
Magnolia Boheme

Fleur d`Or EnjoueeGelle Freres
Fleur d`Or Enjouee

Ylang Ylang FatalGelle Freres
Ylang Ylang Fatal

Cristal Royal RosePrincesse Marina De Bourbon
Cristal Royal Rose

Coastal Cypress & Sea FennelMolton Brown
Coastal Cypress & Sea Fennel

Profumo Dei SogniCollistar
Profumo Dei Sogni

SunshineNovae Plus
Sunshine

Flower BudNovae Plus
Flower Bud

Morning DewsNovae Plus
Morning Dews

Oud MinéraleTom Ford
Oud Minérale

Figment WomanAmouage
Figment Woman

AbraxaxBoadicea the Victorious
Abraxax

ZirYab PeppermintRicardo Ramos Perfumes de Autor
ZirYab Peppermint

SacroMonteRicardo Ramos Perfumes de Autor
SacroMonte

Serres d'AuteuilSixteen92
Serres d'Auteuil

MontmartreSixteen92
Montmartre

Les Fleurs du MalSixteen92
Les Fleurs du Mal

Le Demi-MondeSixteen92
Le Demi-Monde

Enfant TerribleSixteen92
Enfant Terrible

Wanted FreerideAzzaro
Wanted Freeride

Morayma JazmínRicardo Ramos Perfumes de Autor
Morayma Jazmín

ZirYabRicardo Ramos Perfumes de Autor
ZirYab

ZamBraRicardo Ramos Perfumes de Autor
ZamBra

MoraymaRicardo Ramos Perfumes de Autor
Morayma

Sine NomineGallagher Fragrances
Sine Nomine

Popularni dizajneri i parfemi: