Kolumne PRAZNIČNA IZDANJA 2016 - Najlepši setovi minijatura

PRAZNIČNA IZDANJA 2016 - Najlepši setovi minijatura

11/22/16 08:40:45

od: Sandra Raicevic Petrovic

Uz naše predloge prazničnih poklon setova i specijalno dizajniranih bočica inspirisanih nastupajućim praznicima, dizajnerske kuće su pripremile i ljupke poklon setove minijatura koje ubrajaju popularne mirise kuće i uvek su dobar izbor ukoliko želite da se upoznate sa više mirisa ili ste strastveni kolekcionar koji bočice voli baš u ovoj, minijaturnoj formi. 

Brojni praznični setovi pune rafove prodavnica kreirajući specijalnu prazničnu atmosferu i još bogatiju ponudu ostavljajući nas u nedoumici šta izabrati i čime obradovati naše najbliže. Među najsimpatičnijim i najnovijim tu su setovi Thierry Muglera, Prada, Estee Lauder, Elizabeth Arden. Pored setova minijatura u ponudi su sve češće setovi sa bočicama za putovanja koji su takođe odličan izbor za poklon jer su specijalno kreirane za nošenje u torbici gde god da se uputimo. 

Minijature obožavam još iz vremena detinjstva i volim da ih sakupljam i čuvam. Baš zato, pred svaku Novu godinu pratim šta je novo u ponudi jer me raduje sve širi izbor ponude minijaturnih bočica i način na koji su upakovane i predstavljene. Muglerovi setovi minijatura nikada me ne ostavljaju ravnodušnom a kao jednu od najljupkijih ove godine izdvojila bih Juicy Couture set minijatura o kome ćete pronaći više u daljem tekstu. 


 

ESTEE LAUDER FRAGRANCE TREASURES MINIATURE GIFTSET

 

Estee Lauder kuća pripremila je praznični set minijatura koji ubraja četiri popularna mirisa iz njihove bogate kolekcije. Poklon set minijatura dostupan je u limitiranom broju u koncentraciji Eau de Parfum. 

 

Cena Estee Lauder poklon seta je $41,97 na Amazon.com i 34 funte u Harrods-u i u Boots.com
 

 


 

ESTEE LAUDER Estée Lauder 'Modern Muse Travel' collection of four Christmas gift set

 

 

Fanovi Modern Muse kolekcije obradovaće se setu minijatura koji ubraja četiri mirisa . Set je dostupan u limitiranom broju a bočice ponavljaju dobro poznati oblik flašica većeg formata. Mirisi su dostupni u koncentraciji Eau de Parfum. 

Cena poklon seta Estee Lauder Modern Muse je 34 funte u Harrods.com

 


 

ELIZABETH ARDEN CORPORATE COFFRET MINIATURE GIFTSET

Uvek šik, elegantan, osvežavajući i pristupačan poklon set mirisa Elizabeth Arden upakovan u jarko crvenu kutiju sa transparentnim delom kroz koji vidimo ljupke bočice četiri mirisa kuće. 

Set sadrži mirise:

Elizabeth Arden poklon set dostupan je po ceni od 22 funte. 

Postoji još jedan set minijatura Elizabeth Arden koji ubraja mirise 5th Avenue Eau de Parfum od 10ml, Untold Eau de Parfum od 5ml, Red Door Eau de Toilette od 10ml i Green Tea od 15ml. Dostupan je po ceni od 22 funte u Boots.com i po ceni od $29,50 na ElizabethArden.com

 


 

MEN`S FRAGRANCE MINIATURE SET

 

Ukoliko želite kompilaciju mirisa različitih brendova Macy's je ekskluzivno pripremio pakovanje od šest popularnih mirisa različitih brendova. Kako navode: "u setu se nalaze šest najpoželjnijih muških mirisa" dostupnih u njihovoj prodavnici. 
 


Ovaj set sadrži mirise: 

 

Dostupan ekskluzivno u Macy`s po ceni od $30

 


 

RALPH LAUREN BIG PONY
MINI COLLECTION FOR WOMEN

The Big Pony Collection for Her poklon set sadrži bočice četiri moderna mirisa Ralph Lauren kolekcije u količinama od po 10ml. Četiri mirisa "reprezentuju četiri moderne žene i i njihove najbitnije strasti". 

Poklon set uključuje:
 

 

Cena Ralph Lauren poklon seta je 34,50 funte u Boots.com

 


 

ESCADA MINIATURE COLLECTION
COLLECTOR`S EDITION

'Collector's Edition' minijature kuće Escada ubrajaju najpopularnija izdanja kolekcije čineći ih savršenim poklonom za kolekcionare i ljubitelje vedrih voćnih kompozicija po kojima je Escada poznata. 

 

Poklon set sadrži: 

Cena seda je 26 funti.

Ukoliko preferirate mirise Sexy Grafitti i Rockin Rio, Escada je ponudila i set koji sadrži ove dve minijature u kompletu sa Born in Paradise i Cherry In The Air. Četiri minijature dostupne su u bočicama od po 4ml svaka u setu koji se može nabaviti u Macy's po ceni od $25. 

 


 

BOND NO 9
PERFUMISTA PERFECT 10-PC GIFT SET

 

Ukoliko volite parfeme kolekcije Bond No 9, Laurice Rahme i njen tim pripremili su poseban praznični set minijatura koji broji 10 krasnih bočica upakovanih u luksuzno pakovanje. Set minijatura sadrži najprodavanije parfeme Bond No 9 kolekcije dostupne u količinama od po 5ml svaki. 

Komplet ubraja mirise: 

 

Cena Bond No 9 Perfumista perfect Gift Set je 195 funti a set se može nabaviti u Harrods.com

 


 

ARAMIS 4-PC HOLIDAY GIFT SET
 

U minijaturnim i veoma elegantnim bočicama su četiri mirisa Aramis kolekcije upakovana u specijalno dizajniranu, atraktivnu kutiju. Aramis je uvek dobar izbor za poklon, a četiri izdanja kolekcije mogu biti odlična za upoznavanje sa stilom parfemske linije i samog brenda. 

Poklon set uključuje: 

 

Dostupan u Macys po ceni od $25 ili po ceni od 25 funte u Boots.com


 

HERMES 7-Piece Colognes Collection Travel Set

 
 
Luksuzni Hermes set nikog ne može da ostavi ravnodušnim. U jarko narandžastom pakovanju, Hermes je uvrstio sedam elegantnih bočica različitih boja koje u sebi nose po 15ml odabranih i veoma kvalitetnih mirisa. 
 
Set uključuje 7 x 0.50 oz/ 15 ml Sprays:
 
 
Hermes set se može nabaviti po ceni od $224 u Sephora prodavnicama. 

 


 

ANNA SUI TRADITIONAL MINI CHRISTMAS GIFT SET

Bočice Anna Sui su posebno šarmantne i nude spoj dečijih radosti i moderne, ženstvene kompozicije. Ovaj Anna Sui poklon set predstavljen je u proleće 2016 godine i sadrži najprodavanije mirise Anna Sui kolekcije, a specijalno je dizajniran da prikaže pet lica i stilova mladih devojaka i žena. Pakovanja bočica korišćena su kao motivi haljina "izrezanih" na spoljnom pakovanju kutije savršeno reflektujući zabavni svet Anna Sui, njene romantične kreacije i mladalački duh. 

Poklon set sadrži: 

 

Cena poklon seta Anna Sui je $50 i može se nabaviti na sajtu Anna Sui. 

 


 

JEAN PATOU DELUXE / MINIATURES GIFT SET

Luksuzni set minijatura dolazi nam i iz kuće Jean Patou. Za nastupajuće praznike kuća Jean Patou uvrstila je četiri mirisa klasične kolekcije postavljenih na pijedastal elegantog spojlnog pakovanja. Prekrasne bočice i luskzno dizajnirano spoljno pakovanje zaista može biti ukras na polici i kako se navodi "sjajno predstavljanje u cvet vrhunske parfimerije". 

Poklon set sadrži:

 

Jean Patou luksuzni poklon set može se nabaviti po ceni od $123.94

 


 

THIERRY MUGLER MINIATURES
FRAGRANCE GIFT SET

Ako bih nekim minijaturama ukrasila svoju novogodišnju jelku, to bi bile minijature Diorovih Poisona, minijaturne bočice Bond No9 kolekcije i Muglerove minijature Angela i Aliena. Njihove bočice savršeno reflektuju magični duh praznika. Ove jeseni Thierry Mugler pripremio je brojne setove za praznike koje ubrajaju popularne mirise u pratnji parfimisanih proizvoda za negu tela, ali i poklon set minijatura koji bih (pored limitiranog Angel Eau Sucree izdanja) ove godine volela da vidim ispod svoje jelke. Četiri popularna ženska mirisa Mugler kolekcije dolaze u specijalno dizajniranom pakovanju dekorisanom sazvežđima.  

Poklon set sadrži: 

 

Thierry Mugler poklon set minijatura dostupan je po ceni od $50 u Macys ili po ceni od 29 funti u Boots.com

 


 

GIORGIO ARMANI MINIATURES GIFTSET

Za muškarce koji vole parfeme kuće Giorgio Armani, postoji set sa četiri kultna mirisa u formatu minijatura. Set ubraja klasike kuće: Eau pour Homme Eau de Toilette, Emporio Armani Diamonds For Man Eau de Toilette, Acqua di Giò pour Homme, Armani Code Pour Homme. 

Novi poklon set Armani minijatura sadrži :

 

Cena Giorgio Armani Miniatures for Men je EUR 44,90  i može se nabaviti u prodavnicama SEPHORA.

 


 

PRADA TRIO MINIATURES GIFT SET

Prada Candy Flowers, nova kolekcija koja je direktno inspirisana modom kuće Prada retro šikom, umetnošću, zabavom i modnim tendencijama dostupna je i u minijaturnom setu namenjenom ljubiteljima Prada mirisa i kolekcionarima. 
 
Set uključuje: 

 

Prada Candy Flower poklon set dostupan je po ceni od $80 u Macy`s.

 


 

BVLGARI HOLIDAY GIFT SETS:
AQUA GIFT SET
JEWEL CHARM COFFRET COLLECTION

Bvlgari predstavlja nekoliko setova a ja sam odabrala da uvrstim set koji ubraja tri mirisa Bvlgari Aqua kolekcije koji dolaze u prepoznatljivoj formi flašice od po 15ml Eau de Toilette Spray.
 
Set sadrži: 

 

Cena seta je $56 i moze se nabaviti u Macy`s.

"Jewel Charm Coffret Collection" inspirisan je tradicijom  'cabochon' sečenja i izazovnom kombinacijom boja koja karakterišu Bvlgari nakit. Evocirajući ovalnu formu klasičnog Cabochon prstena ove varijacije mirisnih dragulja poigravaju se transparentošću bojenog stakla bočica i sjajem zapušača srebrne boje graviranih sa logotipom brenda Bvlgari.  

Set ubraja tri Bvlgari bočice od po 15ml iz Omnia kolekcije: 

Set se može nabaviti u Macy's po ceni od $62.

 


 

ATELIER COLOGNE MINIATURE GIFTSET

 

Za razliku od dosadašnjih setova gde su minijaturne bočice identične originalnim flašicama, Atelier Cologne priprema setove svojih kolekcija u različitim pakovanjima (pored predstavljena dva u ovom članku postoji još više varijanti u prodaji u Sephora.com. Bočice u setovima su dizajnirane za torbicu i putovanja a setovi su odlični za upoznavanje sa kolekcijama Atelier Cologne.

Na olfaktorno putovanje do Azurne obale povešće nas poklon set Atelier Cologne Collection Azur, ispirisano Mediteranom, jugom Francuske, živopisnim aromama i bojama prirode.    

Set sadrži: 

Cena Atelier Cologne seta je $25 u Sephora.com 

 


 

ATELIER COLOGNE
NECESSAIRE NOMADE III GIFT SET
 

Nécessaire Nomade III je prekrasni set u metalnoj kutiji inspirisan putovanjima. Set ubraja osam mirisa Atelier Cologne kolekcije u bočicama za putovanja. 
 

Set sadrži 8 x 0.14 oz/ 4.14 mL Atelier Cologne Travel Sprays:

Sud Magnolia,
Pomélo Paradis,
Mandarine Glaciale,
Orange Sanguine,
Bergamote Soleil,
Vanille Intensée,
Clémentine California,
Cédre Atlas

 

Set Atelier Cologne se može nabaviti u Sephora prodavnicama po ceni od $45.

 


 

NEST EAU DE PARFUM
COLLECTION COFFRET

Inspirisana radom britanske umetnice iz 18. veka Mrs. Mary Delany, Laura Slatkin je u saradnji sa master parfimerima kreirala mirise Nest kolekcije i "prevela" remek dela pomenute umetnice u luksuzne kompozicije. Svaki od mirisa naglašava esenciju cvetova i bilja koji su ilustrovani na bočicama mirisa.

Set uključuje sedam mirisa od po 0.10 oz/ 3 mL Rollerballs:
 

 
Cena seta je $45 u Sephora.com
 
 

 

TOKYO MILK
DARK FRAGRANT WARDROBE DISCOVERY SET
 



Limitirani set TokyoMilk Dark Fragrant Wardrobe predstavlja šest mirisa posebne DARK kolekcije brenda u minijaturnim bočicama od po 7ml. 

Set sadrži TokyoMilk parfemske vode:

TokyoMilk Dark Fragrant Wardrobe limirirani set dostupan je po ceni od $50 u Sephora.com. 

 



JUICY COUTURE GIFT SET
 

"Za devojke koje žive i dišu punim plućima i žele uvek više, Juicy Couture je predstavio specijalni praznični set sa četiri mirisa u glamuroznom pakovanju". Spoljna kutija jarko ružičaste boje se otvara kao kutija za nakit i vešto čuva četiri minijaturne bočice Juicy Couture kolekcije. 



Juicy Couture set sadrži: 


- 0.17 oz/ 5 mL Juicy Couture Parfum
- 0.17 oz/ 5 mL Viva La Juicy Parfum
- 0.17 oz/ 5 mL Viva La Juicy Noir Eau de Parfum
- 0.17 oz/ 5 mL I Am Juicy Couture Eau de Parfum 

 

Cena Juicy Couture poklon seta je $49,50 na zvaničnoj stranici Juicy Couture
Druge verzije Juicy Couture poklon setova mogu se nabaviti na Amazon.com i Ebay.com.

 



VINCE CAMUTO HOLIDAY MINIATURE GIFT SETS

 

Prekrasne Vince Camuto bočice ženske kolekcije dostupne su od sada i u setu minijatura specijalno dizajniranog za nastupajuće praznike. Staklene bočice krunisane su dekorativnim čepovima i sadrže četiri romantična ženska mirisa kolekcije Vince Camuto. 
 
Set sadrži mirise u količini od 0.25 fl.oz:

 

Set je dostupan u Macy`s po ceni od $48.


 

Pored ženskog seta Vince Camuto ne zaboravlja ni poklone za muški deo publike i priprema set od četiri minijature muške linije u elegantnom pakovanju.
 
Poklon set sadrži:

 

Set je dostupan u Macy`s po ceni od $48.

 


 

VERSACE MINIATURE HOLIDAY GIFT SET

 

I za kraj ... dragulji! Versace lansira poklon set od četiri ženska mirisa kolekcije dostupnih u krasnim bočicama kao limitirano izdanje u susret nastupajućim praznicima. Set sadrži mirise u količinama od po 5ml u svakoj od bočica a nudi popularne kompozicije Crystal Noir Eau de Toilette, Bright Crystal Absolu Eau de Parfum, Bright Crystal Eau de Toilette i Yellow Diamond Eau de Toilette.

Cena Versace poklon seta je $39 a može se nabaviti u Sephora.com. 

 

 

Sandra Raicevic Petrovic


Author:
Sandra Raičević Petrović


Fragrantica Executive Editor, Writer and Designer

[email protected]

 



Prethodna Kolumne Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: