Niche parfimerija PITTI FRAGRANZE 14: Oliver & Co. Ambergreen i Vaninger

PITTI FRAGRANZE 14: Oliver & Co. Ambergreen i Vaninger

09/16/16 09:13:17

od: Sandra Raicevic Petrovic

Oliver Valverde proširuje svoju niche kolekciju Oliver & Co. promovišući dva nova parfema na PITTI FRAGRANZE 14, nazvana Ambergreen i Vaninger. Novi mirisi dolaze nakon prošlogodišnje kreacije Ginsence, rada na promeni ambalaže i dodavanju ilustracija koje je specijalno za Oliverovu kolekciju radio Jose Manuel Hortelano. Nove ilustracije živopisno prikazuju sastojke koji se nalaze u svakoj od kompozicija. Oliver novim dizajnom uobličava kolekciju Illustrated Series i redizajnira i spoljnu ambalažu koja je kompaktna i fantastično čuva bočicu mirisa. Uz svaku bočicu mirisa priložena je ilustracija na posebnom kartonu i opis kompozicije sa nabrojanim notama.

Ambergreen je svetli amber, zeleni i reski. Toplina ambera kamuflirana je divnim sklopom zelenih nota među kojima se oseti trava, listovi smokve, bosiljak, zelena paprika. Miris je protkan cvetnim notama koje su pažljivo uklopljene da prate zelenilo a ne i da štrče i sugerisu na cvetnu temu. Galbanum je tu da pokloni svoju zelenu i ljutkastu nijansu, vodeći nas ka finom chypre efektu dok sočnost stiže od zelenih mandarina. Miris je izuzetno ugodan, svež i neobičan; zelenilo je polegnuto na fini i veoma blagi puderasti sloj ugrejan toplinom drveta i ambera.

Vaninger je njegova suprotnost i savršena je za hladnije vreme. Oliver je smislio kako da vanilu učini neobičnom, spajajući je sa đumbirom i stvarajući jedan topli i komotni miris protkan ljutkasto citrusnim aromama. Vaninger je moj favorit i jedva čekam hladnije dane da uporedim razvitak. Mekoća i suptilnost vanile u skladu je sa toplim i komotnim tolu balzamom i mošusom koji su u prvom planu, praktično se rashlađuje, ili bolje reći razigrava kontrastnim đumbirom i kumquatom, kurkumom i limunom. Spoj toplog i smirujućeg i živahnog i razigravajućeg stvara specifičnu harmoniju koja vas tera da iznova njušite lepotu kompozicije.

AMBERGREEN

Oliver Valverde

ambroxan
amyl salycilate
basil
coriander
dry amber
fig leaves
galbanum
grass
green pepper
green tangerine
guaiac wood
hedione
orris concrete
pharaone
shiso


VANINGER

Oliver Valvarde

ambroxan
benzoin
fresh ginger
ginger co2 extract
hedione
heliotrope
kumquat
lemon
timbersilk
tolu balsam
turmeric
vanilla absolute
white musks

 

Mirisi kolekcije Oliver & Co. Illustrated Series dolaze u bočicama od 50ml Eau de Parfum i kako se navodi, za sve kompozicije su korišćene pažljivo odabrane sirovine koje se teško pronalaze. Svi proizvodi su izrađeni u Španiji.

Pored Ilustrovane serije, Oliver je predstavio i Nebula seriju i svoje fantastične mirisne sveće posvećene pojedinim sastojcima. Novi mirisi, kako Oliver kaže biće dostupni početkom oktobra 2016. godine. Sve proizvode Oliverove kolekcije možemo pronaći na zvaničnom sajtu oliverandcoperfumes.com

 

Fotografije by Sandrina

 

    

 

 

 

Autor: Sandra Raičević Petrović
(
sandrina_bambina)


   Izvršna urednica Punmiris.com

 

[email protected]

 Prethodna Niche parfimerija Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: