Niche parfimerija PITTI FRAGRANZE 14: Kajal The Fiddah Collection

PITTI FRAGRANZE 14: Kajal The Fiddah Collection

09/19/16 00:04:20

od: Sandra Raicevic Petrovic


KAJAL PARFUMS PARIS
je osnovana 2014. godine i svoja prva tri mirisa Kajal Eau de Parfum, Dahab i Kajal Homme ekskluzivno promovisao na sajmu u Parizu. Kolekcija je kasnije izlagana i u Kanu i na sajmu parfema Esxence u Milanu. Ibrahim i Moe izlagali su i u Firenci predstavivši najnoviju kolekciju FIDDAH na PITTI FRAGRANZE 14, a posetioce svog štanda posebno zabavili prekrasnim zlatnim stiker tetovažama koje na koži ostaju po nekoliko dana. Kompozicije Kajal parfema potpisuju vrsni parfimeri Christian Carbonnel i Rosendo Mateu. 
 

The Fiddah Collection, Pitti Fragranze 14

Ekskluzivna kutija Kajal Parfums Paris


THE FIDDAH COLLECTION  je posebna linija kuće KAJAL PARFUMS PARIS namenjena muškarcima, ekskluzivno prezentovana u Firenci a uskoro i u Kanu. Kolekcija broji pet mirisa koji dolaze u bočicama iste forme kao Kajal Homme izdanje, sa razlikom u boji metalne pločice i zapušača, koji ovoga puta prate temu srebra i razlikuju se od bronzanog metala sa Kajal Pour Homme izdanja iz 2015. godine.

Kolekcija Fiddah (srebro) orijentalnog je karaktera i nudi pet izvrsnih kompozicija koji favorizuju vrele smole, vruće i egzotične začine i plemenite drvene note. Mirisi kolekcije nazvani su: Alujain, Sawlaj, Sareef, Fiddah i Warek i svaki od naziva označava srebro na drugačiji način. Neki od mirisa su tipično orijentalni dok su neki izrađeni kao kombinacija stilova arapske i evrposke parfimerije baš kao i prva tri mirisa kuće. 
 


Miris ALUJAIN proslavlja lepotu ambera stvarajući balans između tradicionalnog i modernog. Kompozicija je krunisana ružom koja suptilno najavljuje intenzivni drveni kolaž guaiac drveta, ouda, vetivera i sandalovine. Mošus i vanila doprinose kremastim i mekim nijansama.

SAWLAJ je intenzivan i karakteran, namenjen je ljudima koji žele da ukažu na svoje prisustvo i snažnu ličnost. Miris naglašava akorde kože kombinovane sa vetiverom, cvetnim notama i toplim orijentalnim aromama labdanuma i benzoina. Fini, uglačani sjaj dolazi od citrusa (bergamota i limuna).  

Svoje sofisticirane nijanse SAREEF ističe spojem vetivera sa blistavim nerolijem i delikatnim cvetnim buketom. Ruzmarin kompoziciji poklanja specifiču dozu elegancije i lepote.

FIDDAH je miris po kome je i kolekcija dobila ime. Namenjen je romantičnom muškarcu a njegova kompozicija spaja blistavost i somotne nijanse. Plišana struktura tonke, kože, vanile i duvana obasjana je bergamotom i cvećem, rashlađena anisom i dotaknuta voćnim aromama.

WAREK
se smatra, kako se navodi iz kuće, najunikatnijim mirisom kolekcije, jer poseduje specifični adiktivni karakter. Šafran i tamjan su uvertira chypre cvetnoj srži pačulija i ruže, ugrejane vrelinom muževne kože i plemenitih drvenih nijansi (oud, guaiac drvo).
 

THE FIDDAH COLLECTION by KAJAL Parfums Paris

ALUJAIN

ruža
sandalovina, vetiver, guaiac drvo
mošus, vanila, oud

 

SAWLAJ

bergamot, limun, labdanum
jasmin, ruža, karanfil, pačuli, koža
vetiver, benzoin, hrastova mahovina, vanila

 

SAREEF

kalabrijski bergamot, cvetne note
neroli, ruzmarin
vetiver

FIDDAH

bergamot, cvetne note, anis, voćne note
koža, duvan
amber, mošus, vanila. tonka

 

WAREK

šafran, tamjan
ruža, pačuli, amber, guaiac drvo
koža, vanila, oud

Kajal The Fiddah Collcetion, Pitti Fragranze 14

Moe Khalaf, Christian Carbonnel, Ibrahim Faris

Bočica Fiddah kolekcije

Masivne bočice od stakla dekorisane su metalnim srebrnim pločicama sa prednje i zadnje strane po kojima su izrađene već prepoznatljive Kajal gravure koje oblikuju osmougaonu zvezdu. Zapušač ponavlja iste gravure sa Kajal Homme izdanja, a spoljna pakovanja usaglašena su crno-srebrnom kombinacijom boja sa čitavom temom kolekcije. Svi parfemi kolekcije dostupni su u bočicama od 100ml u koncentraciji Eau de Parfum. Očekivana cena Fiddah kolekcije za svaki od pomenutih mirisa je 245EUR. Kolekcija će se naći na tržištu od februara 2017. godine!

 

Fotografije by Sandrina

 

 

    

 

 

 

Autor: Sandra Raičević Petrović
(
sandrina_bambina)


   Izvršna urednica Punmiris.com

 

[email protected]

 Prethodna Niche parfimerija Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: