Niche parfimerija PITTI FRAGRANZE 14: Esteban Black Tonka Eau de Parfum; kolekcija za prostor ELESSENS

PITTI FRAGRANZE 14: Esteban Black Tonka Eau de Parfum; kolekcija za prostor ELESSENS

09/18/16 11:19:33

od: Sandra Raicevic Petrovic

Bilo je divno sresti se i u Firenci sa Guillaume Fourny, direktorom izvoza brenda ESTEBAN nakon dugogodišnjih susreta i promocija izvrsnih parfema kuće i kolekcije mirisa za prostor na TFWA u Kanu. Ovo je prva godina da ESTEBAN neće izlagati svoje proizvode na Tax Free već se prvi put do sada pojavljuje u Firenci i predstavlja na umetničkoj izložbi Pitti Fragranze.

Kolekciju Esteban mirisa obožavam zbog kvalitetnih, veoma ugodnih i intenzivnih kompozicija vrednih pažnje. Među mojim omiljenim izdanjima parfemske linije su izvrsni Baume Tolu, ženstveni, egzotično cvetni i opojni Reve Blanc, drveno balzamična Tonka i neobični, žustri citrus Tourbillon de the. I mnogi drugi mirisi pored pomenutih su zaista vredni probanja.

Esteban ovoga puta ne plasira novo izdanje već lansira limitiranu tonku redizajnirajući joj bočicu u stilu Collection Empeinte (Bella Au Parfum de Oud i Reve Blanc) sada dostupnu u količini od 100ml Eau de Parfum. Novim, limitiranim izdanjem Esteban slavi 10. rođendan popularnog parfema! Tonka je ovom prilikom "pojačala" svoju snagu i dostupna je u jačoj koncentraciji; kompozicija BLACK TONKA EAU DE PARFUM je toplija i gušća a note su iste kao i kod standardnog Eau de Toilette izdanja.

Crna neprovidna bočica obgrljena je tamno crnim kartonom dekorisanim krasnim zlatnim ornamentima, istog dizajna koji krasi i telo crne bočice mirisa.

ESTEBAN BLACK TONKA
100ml eau de parfum
limited edition 2016

bergamot, đumbir, ružičasti biber
pačuli, cimet, sušeno voće
vetiver, tonka, sandalovina

Mr. Guillaume Fourny, Export Director of ESTEBAN Paris Parfums

Bogati izbor kolekcija mirisa za prostor, na Pitti Fragranze 2016. godine obogaćen je sasvim novom linijom nazvanom ELESSENS. Kolekcija ubraja šest novih mirisnih kompozicija, tj. šest linija sa parfimisanim svećama modernog dizajna. Sveće dolaze u masivnim i teškim staklenim čašama među kojima je samo jedna izrađena u karmin crvenoj boji Lilas & Tonka, dok je ostalih pet u tamno plave boje. Pored Lilas & Tonka, kolekcija nudi mirisne linije: Lin & Petitgrain, Yuzu & Sels Roses, Ambre & Vanille Etoilee, Mure & Amande Sauvage i Bois de Cashmere & Ambre Gris. Moram pomenuti favorite, topli i komotni, meki kao šal od kašmira Bois de Cashmere & Ambre Gris i njegov potpuni kontrast, najsvetliji miris u kolekciji Lin & Petitgrain, gorkasto citrusni, penušavi miris blistave svežine. Za ljubitelje slatkih voćnih aroma, oduševiće vas Mure & Amande Sauvage, miris slatkih i gustih sirupastih kupina obgrljenih gorkastim bademima. Divota!

Svaki od pomenutih mirisa ELESSENS kolekcije za prostor nudi različite kompozicije:

LIN & PETITGRAIN

petitgrain, gorka narandža
lavanda, seme čempresa
vetiver

 

YUZU & SELS ROSES

yuzu
aldehidna ruža
drvene note, mošus

 

LILAS & TONKA

list ljubičice
jorgovan, frezija
tonka, sandalovina

 

AMBRE & VANILLE ETOILEE

heliotrop
vanila, zvezdasti anis
tonka, amber

 

MURE & AMANDE SAUVAGE

kupina, ljubičica
bademi, ruža
mošus

 

BOIS DE CASHMERE & AMBRE GRIS

kardamon
kedar, kašmir drvo
amber, mošus

Parfimisane sveće kreirane su sa namerom da se vratimo korenima parfimerije i fokusiramo na sirovine pre nego što su metodično fasetirani. Njihova lepota je u prirodnosti, transparentnosti i vazdušastim aromama. Što se dizajna staklenih čaša za sveće namera je bila da se naglasi šik i savremenost, kombinujući kvadratni i ovalni oblik stvarajući celinu. Dizajn i izrada je francuska. Pored parfimisanih sveća kolekcija ELESSENS uključuje i parfemski buket (difuzere sa štapićima za prostor) koji sadrže elegantne bočice sa štapićima i posebne bočice sa parfemima za prostor od 150ml. Čitava kolekcija očekuje se u prodaji od oktobra 2016. godine.

 

Fotografije by Sandrina

 

    

 

 

 

Autor: Sandra Raičević Petrović
(
sandrina_bambina)


   Izvršna urednica Punmiris.com

 

[email protected]

 Prethodna Niche parfimerija Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: