Zanimljivosti Mirisne poštanske markice

Mirisne poštanske markice

04/20/10 04:52:50 (3 komentara)

od: Ivana Ina_Mo

Pored mirisa u bočicama i čvrstih parfema na kakve smo navikli, moguće je osjetiti različite mirise iz poštanskih markica! Ako želite da vaše pismo ili razglednica mirišu na cvijeće, voće, trave ili lišće – dovoljno je kupiti posebnu, mirisnu markicu.

Njemačka proizvodi takve markice s različitim mirisima već godinama. U suradnji s Njemačkim poštama izdaje jedinstvenu seriju markica svakoga siječnja. Prelijepi mirisi koje nude ove markice su limun, jagoda, borovnica, jabuka i najnoviji – ruža koji se pridružio kolekciji u ožujku.

Tajna koja se krije iza ovih mirisa leži u mikrogranulama mirisnih ulja koje su ugrađene u papir od kojeg su načinjene markice. Kada prijeđete prstima preko cvijeta ili voća na markici, osjetit ćete šarmantan miris, ili možete primatelju pošiljke prepustiti da sam otkrije valove ruža ili jagoda.

Njemačka nije prva zemlja koja je izmislila mirisne markice – to je bio Butan. Druge zemlje su uslijedile s mirisima karakterističnima i tradicionalnima za pojedinu zemlju, poput prašuma u Brazilu, čokolade u Švicarskoj ili mora u Južnoj Koreji.

(WWD)

 

Piše: Ivana (Ina_Mo)
Urednica i prevoditeljica PunMirisa

 Prethodna Zanimljivosti Naredna


Advertisement

Zmija6
Zmija6

super ideja,šta sve neće izmislit'. :)

Apr
28
2010
diamond
diamond

Hheheheheeeeee !!!
Jeste super ideja, ali sto kazes, nazalost, sve se manje i manje koristi posta ... :)))

Apr
24
2010
BlueBell
BlueBell

super!! jedini problem što poštom stižu još jedino računi :(

Apr
23
2010

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: