Kolumne Mercedes-Benz Woman Eau de Parfum i Mercedes-Benz Woman Eau de Toilette

Mercedes-Benz Woman Eau de Parfum i Mercedes-Benz Woman Eau de Toilette

10/27/16 08:37:02

od: Sandra Raicevic Petrovic

mercedes benz woman perfume


Mercedes-Benz
u saradnji sa INCC Parfums predstavio je ove godine dva ženska izdanja. Iako je na prezentaciji u Kanu u hotelu Majestic Barriere promovisana samo Eau de Parfum varijanta, INCC Group je pripremila i Eau de Toilette verziju koja je planirana za tržište Azije i prvo će biti plasirana na tom području. I EDP i EDT verzije su korak napred za Mercedes-Benz žensku liniju i do sada mi se najviše sviđaju od ponuđenih ženskih mirisa Mercedes-Benz brenda.
 

mercedes benz woman perfume

Mercedes-Benz Woman EDP i EDT, Cannes 2016

Bočica Mercedes-Benz Woman izdanja po formi i dizajnu prati prošlogodišnje, muško izdanje Mercedes-Benz Man prikazano kao treći "stub" čitave kolekcije. Moderna monoblok forma, ergonomska i zgodna za držanje u šaci i specifični Mercedes-Benz zvezdasti znak na centralnom delu bočice čini nove mirise atraktivnim i vizuelno primamljivim.

Transparentni stakleni deo koji se nalazi "pod" znakom Mercedesa stavlja fokus na boju tečnosti mirisa koja je kod muškog izdanja plava, dok je kod ženskih izdanja u dve ružičaste nijanse (tamnije ružičasta za EDP izdanje i svetlije ružičasta za EDT izdanje).
 


Obe ženske kompozicije potpisuje parfimerka Honorine Blanc iz Firmenich koja je kreirala i nedavno lansirana izdanja Wonderlust od Michael Korsa, Love Potion Secrets od Oriflame, Regal Tuberose od Eric Buterbauch Florals, Deep Euphoria od Calvin Klein, Tender Romance od Ralph Lauren, Far Away Infinity od Avon kao i popularni Black Opium i njegovu naslednicu Black Opium Wild Edition 

 

Po rečima INCC Parfums i Mercedes-Benz novi ženski mirisi su "očaravajući, luskuzni, neočekivani mirisi, stvoreni da istaknu i uzdignu žensku ličnost. Izvanredna priča o ženstvenosti i samopouzdanju, obgrljena je delikatnom mirisnom aurom. Mercedes-Benz Woman je oličenje ženstvenosti. Žena. Njen miris".

MERCEDES BENZ WOMAN PERFUME

 


MERCEDES BENZ WOMAN EAU DE PARFUM


mercedes benz woman edp


MERCEDES-BENZ WOMAN EAU DE PARFUM verzija otvara se sočno, voćno i slatko, gotovo gurmanski, sirupasto i izazovno. Gusti sok od kruške daje hrapave voćne slasti razhlađene zelenim notama lista ribizle i kremastom gardenijom. Iako izdvajam note, početak je kompaktan, uobličen i izrazito ženstven.

Tokom vremena, miris se "pročišćava" te ostaje kristalno čista cvetna kompozicija koja me podseća na lepotu limitiranog izdanja Alien Eau Luminiscente u kojoj su tiare, mandarine i solarne note darovale taj blistavi i čisti efekat. U srcu Mercedes-Benz Woman EDP izdanja situacija je slična, ovde je jasmin sambac izveden na taj sunčani i slatkasto citrusni način, gde preovlađuju beline osvetljene suncem i osećajem sreće i neodoljive iskričave slatkoće koje dolaze od cvetova narandže.

Kremasti početak od gardenije pročišćen je belinom cveća, da bi osnova iznova uvela kremaste i nešto toplije i dublje nijanse kašmira i sandalovine. Belo cveće kao da leži na kremu od vanile, mošusa i kremastih drvenih nota, idilično i opuštajuće. Razvoj mirisa nas nosi od sirupaste slatkoće do blistavih belih cvetnih nota, pa zaranja iznova u kremaste nijanse, neodoljivu toplinu i komfor mekih i maznih nota.

mercedes benz woman perfume

Oficijalne note: Kompozicija se otvara brazilskom gardenijom, sokom kruške i listovima ribizle; srce naglašava jasmin sambac i cvetove narandže; osnova kombinuje sandalovinu, vanilu, kašmir drvo i mošus.

mercedes benz woman perfume


Asortiman kolekcije ubraja Mercedes Benz Woman Eau de Parfum bočice u količinama od 30, 60 i 90ml kao i parfimisani losion za negu tela od 200ml.

 


MERCEDES-BENZ WOMAN EAU DE TOILLETE

mercedes benz woman edt


MERCEDES-BENZ WOMAN EAU DE TOILETTE počinje svežije i blistavije, sa intenzivnim voćnim notama koje su čiste i slatkaste. Sirupasto kremasti elementi EDP izdanja ovde ne postoje, fokus je na prolećnom bujanju prirode, svežini i bogatim drvoredima mandarina koje blistaju od radosti. Sočnost početku daruju i crne ribizle kombinovane sa listovima kruške, stvarajući finu podršku iskričavim, penušavim i slatkasto citrusnim sokovima mandarina.

Tokom razvoja, miris zadržava cvetni, ženstveni karakter, a belo cveće je i ovde u fokusu. Brazilska gardenija razvoj mirisa čini delikatno kremastijim, dok jasmin sambac zajedno sa đurđevkom, stvara limunasto ledeni i beli sloj.

Svetlina, čistoća i belina cveća je i ovde izražena i za razliku od srca EDP izdanja koje je po mom mišljenju "sunčanije", EDT izdanje forsira blagu zelenu nijansu, boju tek napupelog lišća na prolećnim granama, listova đurđevka koji izviruju iz snega, delikatno i nenametljivo. Osnova je takođe mazna i drugačija EDP izdanja; preovlađuju diskretno puderaste, hrapavije nijanse, ali ne opojne drveno-mošusne i slatkaste kao kod parfemske vode.

MERCEDES BENZ WOMAN PERFUME EDT

Oficijalne note: Visoke note komponovane su od mandarine, crne ribizle i lista kruške; srednje note sadrže brazilsku gardeniju, jasmin sambac i đurđevak; osnova je sačinjena od sandalovine, irisa i mošusa.

MERCEDES BENZ WOMAN PERFUME

MERCEDES BENZ WOMAN PERFUME

MERCEDES BENZ WOMAN PERFUME PREMIERE
 

Asortiman Mercedes-Benz Woman Eau de Toilette izdanja obuhvata bočice od 30, 60 i 90ml u koncentraciji Eau de Toilette u pratnji losiona za negu tela od 200ml.

 

Obe Mercedes-Benz Woman verzije izrađene su odlično; intenzitet i dugotrajnost su zaista za pohvalu i iskreno mislim da će nova dva izdanja mnoge žene koje nisu obraćale pažnju na Mercedes-Benz mirise privoleti brendu. Kompozicije su moderne i veoma nosive, a moj favorit je sunčano cvetni EDP.

 

 

Fotografije by INCC Parfums i Sandra Raičević-Petrović

Sandra Raicevic Petrovic


Author:
Sandra Raičević Petrović


Fragrantica Executive Editor, Writer and Designer

[email protected]

 Prethodna Kolumne Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: