Izložbe Maison Francis Kurkdjian Aqua Celestia - premijera u Metropolitenu

Maison Francis Kurkdjian Aqua Celestia - premijera u Metropolitenu

02/16/17 12:58:44

od: Sandra Raicevic Petrovic

MAISON FRANCIS KURKDJIAN AQUA CELESTIA


U ponedeljak 13. februara, parfimeriju Metropoliten, ul. Zmaja od Noćaja 9. Beograd, posetio je gospodin Thanos Orris, predstavnik Maison Francis Kurkdjian brenda iz Pariza, koji je ovom prilikom govorio o parfimeru Francis Kurkdjianu, njegovoj bogatoj karijeri i kreacijama, fantastičnim instalacijama, pokretanju svog brenda Maison Francis Kurkdjian sa fokusom na najnoviju kreaciju Aqua Celestia koja se u prodaji nalazi od februara 2017. godine. Pored predstavljanja novog mirisa u žiži interesovanja je i čitava kolekcija kuće koja je od decembra 2016. godine dostupna u Beogradu.
 

MAISON FRANCIS KURKDJIAN AQUA CELESTIA


Izuzetno zanimljiva prezentacija mirisa poigrala se sa našim čulima jer je Thanos želeo da raščlani sve note novog mirisa stvarajući tako olfaktornu igru uz koju dolazimo do krajnjeg cilja stvaraoca -  finalne kompozicije.  Aqua Celestia je po mom mišljenju novo lice kolekcije Aqua i izuzetno je teško kreirati nešto izvrsno nakon dve odlične i veoma popularne kreacije Aqua Vitae i Aqua Universalis. Treća u Aqua nizu nudi novu verziju svežine, spokoja i mira, i poseduje vezu sa predhodnim izdanjima a ujedno je svoja i prepoznatljiva.
 

MAISON FRANCIS KURKDJIAN AQUA CELESTIA - Mr. Thanos Orris

MAISON FRANCIS KURKDJIAN AQUA CELESTIA - Metropoliten; Sandra Raicevic Petrovic, Ljiljana Maricic-Grujic

MAISON FRANCIS KURKDJIAN AQUA CELESTIA


Njena lepota i jednostavnost se krije u pet nota koje smo isprobavali posebno, jednu po jednu. Prvo smo uživali u mošusu korišćenom u kompoziciji, zatim u agresivnom absolutu crne ribizle iz Burgundije, absolutu mimoze iz Provanse, limeti iz Meksika i akordu ledene nane. Kada raščlanite sve note ponaosob i isprobavate ih ponaosob, nemoguće je zamisliti krajnju formulu jer su pojedini od ovih pet sastojaka "smireni" u finalnom balansu sa drugim notama i nemaju agresivni efekat.
 

MAISON FRANCIS KURKDJIAN AQUA CELESTIA

MAISON FRANCIS KURKDJIAN AQUA CELESTIA

MAISON FRANCIS KURKDJIAN AQUA CELESTIA


Akord mošusa je predivan, mogla bih ga nositi kao takvog bez upliva drugih nota, gladak, miran, mek i suptilan. Mimoza nije preslatka, peludna i preterano medna u prvi mah; vremenom sladi i postaje sve sunčanija, gušća i mednija, izrazito cvetna bez zelenih lisnatih elementa. Veoma je interesantna ova verzija mimoze, obično imamo priliku da osetimo mimozu kao iz buketa; ova nije takva fokus je na samom cvetu. Za notu peperminta Minthe Froide (Mitcham) skoro smo svi u isti glas rekli da je to miris mente iz After Eight čokoladica, identičan miris peperminta. Absolut crne ribizle nije onakav kakav volim, ova verzija je oštra, intenzivna, meni odbojna (miris mačije mokraće) dok je meksička limeta citrusna, sunčana, sočna, gusta, suva i dsikretno ljutkasta.

I sada i vi očekujete nešto agresivno, zar ne?

Aqua Celestia je potpuno drugačija bez trunke agresije. Ona je blistava, inspirisana prvim zrakom sunca na horizontu, spojem plavetnila neba i mora, fantastično umirujuća, sveža a kremasta, cvetna bez jake doze cveća, mošusna i pitoma. Agresivnosti od crne ribizle ni u tragovima, oseti se samo blaga sočnost ploda i reska svežina listova. Menta vodi glavnu reč, za njom mimoza, sa mošusom koji je intenzivan ali ne preovlađuje. Ukoliko je upoređujem sa predhodnicama, Aqua Universalis ističe svežinu i belinu opranog rublja, Aqua Vitae, senzualnu toplinu kože, dok Aqua Celestia nudi miris potpune relaksacije, savršenog balansa, miris skupocenog kristala, anđeoski sjaj. Na mojoj koži je izuzetno dugotrajna, sa širokom aurom, osetim je satima oko sebe i u tragu.
 

Maison Francis Kurkdjian collection

MAISON FRANCIS KURKDJIAN AQUA CELESTIA


Maison Francis Kurkdjian brend miris Aqua Celestia opisuje kao "miris božanske svežine. Aqua Celestia formira glatku i bešavnu vezu između plavog neba i plavetnila mora, kujući put ka apsolutnom spokoju. Emocionalno putovanje uljuljkano harmonijom čula i uma."
 


Bočice novog mirisa Aqua Celestia izrađene su u istoj formi kao pređašnja izdanja Maison Francis Kurkdjian kolekcije i dostupne u količinama od 70ml i 200ml Eau de Toilette.

MAISON FRANCIS KURKDJIAN AQUA CELESTIA

Aqua Celestia asortiman uključuje:

Aqua Celestia Eau de Toilette 70ml
Aqua Celestia Eau de Toilette 200ml
Aqua Celestia Scented Body Cream
Aqua Celestia Scented Shower Cream
kao i više vrsta poklon setova koji uključuju različite proizvode Aqua Celestia linije.

 

 

Ovim putem želim da se zahvalim Metropolitenu na pozivu, Mr. Thanosu na intervjuu, predivnoj prezentaciji i dragocenim trenucima u kojima sam uživala tokom upoznavanja sa novom Kurkdjianovom kreacijom. 

 

Fotografije by Metropoliten i Sandra Raičević-Petrović
Video intervju by Sandra Raičević-Petrović

 

Sandra Raicevic Petrovic


Author:
Sandra Raičević Petrović


Fragrantica Executive Editor, Writer and Designer

[email protected]

 Prethodna Izložbe Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: