Kolumne Lancome Tresor In Love - Zaljubljena u Tresor!

Lancome Tresor In Love - Zaljubljena u Tresor!

09/13/10 07:53:47 (Jedan komentar)

od: Sandra Raičević Petrović

Najnoviji miris kuće Lancome najavljen je kao mirisna senzacija koja zadržava trenutke i osećaje kada nam ljubav kuca na vrata. Miris prvog osećaja ljubavi pronašla sam još u nekoliko mirisa do sada, ali i u novom izdanju Tresor In Love koga ću hvaliti i posmatrati iz više uglova.

Nije tajna da je u poslednjih nekoliko godina na parfemskom nebu zasjalo toliko novih mirisnih zvezdica, da sam sasvim sigurna da mnogi od nas nisu uspeli da probaju ni desetinu od svega ponuđenog. Od onih koje sam isprobala do sada, po ženstvenosti, nežnosti i finoći koja je zaista u savršenoj harmoniji sa modernim cvetno-voćnim tendencijama mogu izdvojiti Tresor In Love kao odlično izdanje.

Zašto?

Starija izdanja koja možemo svrstati u klasike dizajnerskih kolekcija, zadala su domaći zadatak novim kreacijama. Mnogi od nas i dalje se vraćaju „starim, dobrim“ Lancome mirisima, koje su nosile naše majke pa i bake. Tresor je jedan od izdanja, koji pored svoje bogate orijentalno cvetne kompozicije ukrašene delikatnim cvetnim esencijama, ostavlja uticaj i na nove parfemske generacije.

Tema - ljubav, pogrešna ili prava asocijacija?

Moderni preokret, umeren i sa dozom elegancije, prefinjenosti i suzdržanosti od slatkasto voćnih i sirupasto bombonastih aroma, stavlja u prvi plan sočno voće koje sladi ali ne preteruje sa slastima, cvetne note koje zavode ali ne obaraju sa nogu od snage i slatkoće na finu drveno mošusnu podlogu koja je tu da bi ulepšala i podržala modernu i damsku razigranost sastojaka.

Kedar i mošus u bazi čine odličan spoj senzualnosti i toplih modernih uticaja. Ako bih nastavila da upoređujem, Tresor sa novim izdanjem namerno „gubi“ orijentalni deo, da bi se u prvi plan istakle reskije i voćne, mladalačke arome.

Esencija čiste ljubavi, predstavljena je svežim i svetlucavim notama bergamota, izazovnim i vragolastim akordima ružičastog bibera, nektarinom i notama kisele kruške. Ono što zaista predstavlja osećaj ljubavi je penušavost i nestrpljivost sokova, koji ubrzavaju puls i istovremeno daruju osećaj miline.

Cvetne note su tu da podrže fine voćne esencije i veoma pažljivo su odabrane. Turska ruža i jasmin u harmoniji, istovremeno hlade i podgrevaju osećanja.

Rosna kraljica ruža i zanosni i uglađeni cvetni kralj- jasmin, daruju bezvremensku eleganciju i ženstveni diktat čitavoj kompoziciji. Uz ovaj divni balans u srcu kompozicije ponuđene su i pitke note koje dolaze od sokova breskve i malo mistike od latica ljubičica.

 

                                                   Kompozicija Tresor In Love:

                              bergamot, ružičasti biber, kisela kruška, nektarina
                                            turska ruža, jasmin, breskva, ljubičica
                                                                   mošus, kedar

                             Parfimeri: Veronyque Nyberg, Dominique Ropion (IFF)

 

Blaga kiselost koja me prati kroz čitavu kompoziciju i vazdušaste note koje ovoj mirisnoj ljubavi dozvoljavaju „da diše“, odigrale su najvažniju ulogu u ovom izdanju.

Upravo je ta fina svežina ključ uspeha Tresor In Love parfema i odvaja ga od ostalih kompozicija današnjice. Baš kao ljubav koja nas iznenada preplavi i zavede sva naša čula, tako i ova fina i damska mirisna tema, osvaja u trenutku i navodi na sve jaču ljubav tokom vremena.

Tresor in Love.

Igra reči u imenu mirisa ne pokušava da zavede potrošače modernim sloganima. Ovo izdanje okrenuto je ljubavi u pravom smislu reči i jasno izkazuje osećaj ljubavi. Klasika Lancome kuće je ponovo zaljubljena, nestrpljiva, lepršava i zavodljiva, a sladostrasni osećaj ljubavi direktno utiče na kompoziciju koja vešto izaziva laticama i ljubavno-voćnim kapljicama.

Ljubav je inspiracija mnogim umetnicima. Ljubav je karta na koju igraju mnogi kreatori. Ljubav je inspiracija svakom čoveku koji je oseti. Ona je pokretač, snaga i energija naše duše. Ključni element života!

Ambalaža i reklamna kampanja

Što se nove bočice tiče, drago mi je da je zadržala lepotu klasičnog izdanja. Moderna i izdužena, staklena silueta sa tečnošću ružičaste boje, na savremen, primeren i elegantan način prikazuje novu generaciju Tresor-a. Mala crna ruža od satena koja se nalazi oko vrata bočice daje ovom izdanju specifičnu lepotu i šarm dok dijamantski oblik zapušača ukazuje na tradiciju kuće. Dopada mi se kako bočica leži u ruci, deluje damski i veoma elegantno. Svedeno, a prefinjeno.

Asortiman Tresor in Love mirisa sadrži bočice od 30, 50 i 75ml EDP, kao i parfimisane proizvode za negu tela. Žena koja je zaljubljena, koja voli svim svojim srcem, beskompromisno i predano, čisto i jasno, odlično je opisana ovom parfemskom kompozicijom, a i reklamna kampanja ima bitnu poruku.

Smena generacija i rađanje novih ljubavi savršeno je predstavljena odabirom lica mirisa - Elletre Wiedemann. Elletra je kćerka slavne Isabelle Rossellini, koja je bila liceTresor-a, 1990. godine.

Žena koja voli Tresor in Love je mlada, spontana, zaljubljena. U zagrljaju muškarca koga voli, čini joj se da je ceo svet njen... i parfem, bez sumnje!

Autor: Sandra Raičević Petrović
            (sandrina_bambina)
 

             Urednik Punmirisa
        
 
 

 
 Prethodna Kolumne Naredna


Advertisement

A*Men
A*Men

Da sjajno da je izabrana ćerka Isabelle Rosselini, unuka Ingrid Bergman i Roberta Rosselinia. Prava smena generacija. Simpa mi je bio intervju sa njom kad je bila mlađa i pitali je šta bi radila da se izgubi na aerodromu i odgovorila: ''PA stala bi pored neke mamine reklame'' i kako joj je bilo čudno što roditelji druge dece nisu slavni. Izrasla je u lepu devojku.

Sep
13
2010

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: