Niche parfimerija Hayari Paris Source Joyeuse No1, No2, No3

Hayari Paris Source Joyeuse No1, No2, No3

03/16/17 15:17:05

od: Sandra Raicevic Petrovic

hayari paris source joyese


Novi mirisi Hayari parfemske linije biće premijerno predstavljeni na izložbi Esxence u Milanu, koja se održava od 23. - 26. marta 2017. godine.  Source Joyeuse unisex kolekcija toaletnih voda odiše sasvim novom energijom i stilom, kreirana sa posebnom namenom, slaveći ugledne tkanine koje su bile ponos Francuske - "toile de Jouy". Ova vrsta tkanine karakteristična je po cvetnom printu, printu figura ili pejzaža na svetloj pozadini, obično korišćena kao dekor prostorija ili za luskuzne zavese. Ove tkanine su izrađivane u Jouy manufakturi u Josas u blizini Versaja, od 18. veka a simbolizuju francusku umetnost i tradiciju.
 

hayari paris source joyese


Nabil Hayari i Hugues Alard odlučili su da kreiraju kolekciju posvećenu toile de Joye materijalu i brinuli o svakom detalju, kako o kvalitetnim sastojcima tako i dizajnu spoljnih kutija i bočica. Mirisi su komponovani u Grasse-u, kako se navodi "od najkvalitetijih sirovina pažljivo odabranih da prate visok standard brenda". Zapušači na bočicama su prepoznatljivog dizajna; ponavljaju formu predhodnih izdanja, dok su bočice drugačije dizajnirane, prateći stil Hayari kuće. Spoljna pakovanja su veoma zanimljiva; privlače pažnju načinom otvaranja jer podsećaju na dizajn i tajne starih muzičkih kutija. Sa unutrašnje strane pakovanja su svetle pruge i cvetni print, dok su spolja crne sa cvetnim printom u bojama tečnosti mirisa. 

Ono što nakon prvih proba mogu reći je da se sasvim razlikuju od pravca predhodnih mirisa Hayari Paris, a zadovoljiće ukus ljubitelja kolonjskih voda koji traže kvalitetne i sofisticirane izvedbe mirisa koje mogu nositi u svakoj prilici.
 

hayari paris

Kompozicije mirisa kontrastuju pređašnjim izdanjima; osvežavajuće su, veoma nosive, ostavljaju utisak čistoće, a odražavaju nedavnu godišnju obnovu modne kolekcije brenda. Nabil i Hugues su osmislili tri scene i prema njima koncipirali nove mirise. Uživaćemo u sunčanom danu sa hladnim povetarcima; pozivu na aperitiv i idiličnoj slici mirisne bašte.

 


 

SOURCE JOYEUSE NO1

hayari source joyese no1


Prvi miris kolekcije prenosi scenu sunčanog dana sa finim, hladnim efektima. Kompozicija se otvara notama brazilske narandže, yuzua i limuna koji zajedno blješte optimizmom i energijom. Citrusi su dominantni uz elemi u visokim notama kompozicije. Intenzivna nota cveta krastavca nudi i zeleno-vodene arome samog ploda, koje hlade zajedno sa nanom i cvetovima jasmina. U tragu diskretno ostaju kedar i mošus.

Ono što je zanimljivo a navodi se iz brenda je da se u mirisu ističe "mojito nota"  - dobijena kombinacijom mente i citrusa, koja obezbeđuje hladni i opuštajući efekat u kompoziciji, savršeno uklopljen sa vazdušastim nijansama i solarnim notama.

Moj utisak: Citrusno-biljni, izuzetno energičan i gorkasto-slatkasto-zelen. Uniseks. Najdominantniji su blago slatkasti i sirupasti citrusi koji vladaju celom kompozicijom, dok se zelene note krastavca i hladne nane osete jasno među citrusnim sokovima. Jasmin ne dominira cvetnim tonovima već poklanja svoje hladno lice. Volim citrusne mirise koji ne "pobegnu" brzo sa kože, a ovo je jedan od njih. Široke aure, bodar i pun pozitivne energije. Iako veoma intenzivan, ujedno je prozračan i opuštajući.
 

hayari paris source joyese no 1

 

HAYARI PARIS SOURCE JOYEUSE NO1

limun, brazilska narandža, yuzu, elemi
cvetovi krastavca, nana, jasmin
kedar, mošus

 

 


 

SOURCE JOYEUSE NO2
 

hayari source joyese no 2


Drugi miris kolekcije je poziv na aperitiv, osmišljen kao fuzija citrusa i zvezdastog anisa koji stvaraju aromatični mediteranski koktel intenzivirajući zelene biljne note taragona, bosiljka i anisa. U ovom mirisu oseća se balans muževnih zelenih nota i ženstvenih cvetnih nota orlovih noktiju i jasmina, stimulisanih svežinom ozona.

Moj utisak: Gorkasto biljni. Zelen. Uniseks i nešto "tiši" od No1 izdanja. Najizraženiji su bosiljak, anis i bergamot, sa hladnim i blago slatkastim, sočnim cvetnim notama. Za sve one koji vole stil kolonjskih voda izvedenih na moderan način. Sofisticirano, lepo, veoma nosivo.
 

hayari paris source joyese no2

 

HAYARI PARIS SOURCE JOYEUSE NO2

bergamot, taragon, bosiljak, zvezdasti anis
cvet đumbira, orlovi nokti, jasmin
vetiver, sivi amber, mošus

 

 

 


 

SOURCE JOYEUSE NO3


No3 je oda cvetnoj bašti oplemenjenoj miomirisima voća.Gorčinu i energičnost poklanja gorka narandža na početku kompozicije,  kombinovana sa kiselkastom rabarbarom, šafranom i besmrtnikom. Voćne note srca dolaze od cvetova smokve i slatkih badema, za kojima slede cvetovi crne ribizle, kedar i mošus.

Moj utisak: Jedini izrazito ženski u kolekciji. Kao i prva dva mirisa kolekcije i No3 ostavlja jasan osećaj čistoće i zvonkih aroma. Sladak od voća ali ne gurmansko sladak, kao voćna bombona, sveža, glatka, koralno ružičasta. Miris se otvara citrusno ali vrlo brzo neodoljive slatke note badema izlaze u prvi plan, da bi se kasnije ta slatkoća umirila i ostao fini, voćkasti trag aroma ribizle. U tragu postoji i hrapava nota koja stvara kontrast voćnoj slatkoći i čini miris luksuznijim i elegantnijim.

hayari paris source joyese no3

 

HAYARI PARIS SOURCE JOYEUSE NO3

gorka narandža, limun, rabarbara, šafran
besmrtnik, slatki bademi, cvetovi smokve
kedar, listovi i cvetovi crne ribizle, mošus

 

 

Svi koji posete Esxence 2017. godine imaće prilike da probaju novu kolekciju Hayari Paris, koja je već dostupna na zvaničnom sajtu brenda www.hayariparis.com Svaki od mirisa dostupan je u bočicama od 70ml Eau de Toilette, a može se nabaviti po ceni od 122 EUR.

 

Izvor: Hayari Paris press release

 

Sandra Raicevic Petrovic


Author:
Sandra Raičević Petrović


Fragrantica Executive Editor, Writer and Designer

[email protected]

 Prethodna Niche parfimerija Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: