Novosti Fragonard Flower of The Year 2017: Pivoine (Peony)

Fragonard Flower of The Year 2017: Pivoine (Peony)

01/02/17 11:29:54

od: Sandra Raicevic Petrovic

Posebno me raduje kolekcija FLOWER OF THE YEAR koju svake godine kreira i promoviše Fragonard počev od 2010. godine kada je Mimosa bila na pijedastalu i smatram je jednom od najlepših, najprominentnijih i najverodostojnijih mirisa mimoze u parfimeriji. Od tada do danas svake godine Fragonard slavi novi cvet posvećujući mu posebnu pažnju, dizajnirajući proizvode i ilustrujući ih živopisno, radosno, poletno.

FRAGONARD PEONY

Pored mimoze, kolekcija je slavila cvetove ljubičice, cveta narandže, đurđevka, cveta graška, jasmina i irisa koji je obeležio 2016. godinu. Ove godine cvet božura je na tronu, cvet suptilnih, ženstvenih i kompleksnih aroma; kraljica cvetova u Kini koja simbolizuje lepotu, prosperitet i obilje.

FRAGONARD PIVOINE 2017

crvena ribizla, rabarbara, divlji jasmin
ružičasti božur, crveni božur, beli božur, jasmin, mimoza
iris, mošus, amber

FRAGONARD PEONY

"Pozivajući posmatrače da uživaju u opuštajućoj šetnji, žbunovi krcati svojim crvenim, ružičastim i belim cvetovima plene svojom lepotom i utiču na sva naša čula. I mada je sam cvet izdašan i eksplozivan, miris božura je sutpilan i kompleksan... Mek, delikatan i blago voćni; krije nežnost i iskreno srce.

Naizgled kao da je izvajan od elegantnog krep papira, božur je otelotvorenje radosti i svežine proleća. Božur izražava kontradikcije ženske duše, kompleksnost njenih osećanja i skromnost njenih emocija.

Kao što francuzi kažu: ona može da 'crveni kao božur', ali uvek sa elegancijom i dodirom fantazije" - Fragonard

Kao i do sada, Fragonard će u svojim prodavnicama predstaviti kolekciju The Flower Of The Year koja ubraja PIVIONE toaletnu vodu u bočicama od 50ml u pratnji parfimisanih sapuna i prekrasnih setova sa bogatim ilustracijama cveta božura. Ljubitelji božura, obratite pažnju, jer cene toaletnih voda ove kolekcije su veoma pristupačne (50ml je oko 17 EUR a kompozicije su krasne, intenzivne i zaista verodostojne mirisu cvetova koje slave.
 


 

Fragonard store in Milan

Pored Irisa koji je obeležio 2016. godinu, Fragonard je proslavio i otvaranje prve prodavnice van Francuske, a ona se nalazi u Milanu u 2 Via Solferino u neposrednoj blizini Brera Art Gallery. Živopisna prodavnica nudi raznovrsne proizvode Fragonard-a, pa pored mnogobrojnih parfema kuće možemo naći i proizvode kućnog dekora i odevne predmete.

Fragonard store in Milan

 

Sandra Raicevic Petrovic


Author:
Sandra Raičević Petrović


Fragrantica Executive Editor, Writer and Designer

[email protected]

 Prethodna Novosti Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: