Kolumne Fokus na ružičasti trend: Blumarine Rosa, Salvatore Ferragamo Emozione Dolce Fiore, Valentino Valentina Poudree

Fokus na ružičasti trend: Blumarine Rosa, Salvatore Ferragamo Emozione Dolce Fiore, Valentino Valentina Poudree

03/01/16 17:58:30

od: Sandra Raicevic Petrovic

Nežna i ženstvena ružičasta boja biće definitivni trend ove sezone što će se ogledati kako u modi tako i u "talasu" novih parfemskih izdanja. Među istaknutim edicijama koje iščekujemo na policama parfimerija tokom narednih nedelja i meseci su Valentina Poudree, mlečno-puderasto-mošusni Narciso u puder roze bočici, Olimpea Aqua Paco Rabanne, Dolce&Gabbana Dolce Rosa Excelsa, Si Rose Signature od Armanija, ružičasta Daisy trilogija od Marc Jacobsa, Boss Ma Vie Pour Femme Intense, L'Extase Caresse de Roses Nina Ricci, Guerlan Aqua Allegoria Rosa Pop i Aqua Allegoria Pera Granita.

Ružičastom talasu pripadaju i Le Parfum Rose Couture Elie Saab, Dior J'adore Lumiere, Ever Blossom Extrait Aboslut Shiseido, Emozione Dolce Fiore od Salvatore Ferragamo, Eau de Cartier Essence de Paradise,  Live Irresistible od Givenchy pa čak i Angel Muse Thierry Mugler koji u ružičastoj bočici brižljivo čuva neodoljivi gurmanluk.

Ono što spaja većinu noviteta je povratak cvetnim kompozicijama sa istaknutim mirisom ruže, mada je iris po popularnosti i dalje prati u stopu. Većina pomenutih su naslednice postojećih izdanja koje proširuju podkolekcije kuća i ponavljaju dizajn bočice sa akcentom na ružičasto. Sudeći po boji, očekuje nas romantična godina!

Nabrajajući mirise "ružičastog talasa" izdvajaju se neki o kojima nismo opširnije pisali u našim vestima a na koje bih želela da skrenem posebnu pažnju: Blumarine Rosa, naslednica mirisa Blumarine Ninfea predstavljenog prošle godine i Salvatore Ferragamo Emozione Dolce Fiore, naslednica mirisa Emozione, takođe iz prošle godine. Oba izdanja veličaju cvetne kompozicije i promovišu romanični stil. Miris Valentino Valentina Poudree željno iščekujem na tržištu baš kao i novog Narcisa jer oba mame puderasto mlečnim kompozicijama, izrazito mekim, senzualnim i zavodljivim ali i dizajnom bočica kojima, po mom mišljenju savršeno pristaje baš ova trendi, puder roze nijansa.

Blumarine Rosa se pojavila u prodaji krajem februara 2016. godine i dolazi u staklenoj bočici iste forme kao mirisi Blumarine Anna iz 2014. godine i Blumarine Ninfea iz 2015. godine. Akcenat je na zapušaču koji je izrađen u obliku cveta ključnog za svako od pomeutih izdanja. Stilizovani cvet božura krasi izdanje Anna, cvet lokvanja kruniše bočicu mirisa Ninfea dok novi ružičasti Blumarine Rosa dobija zapušač u obliku rascvetale ruže. Kompoziciju potpisuje parfimerka Sophie Labbe koja joj poklanja cvetno orijentalni karakter. Visoke note ujedinjuju bergamot, ekstrakt frezije i akorde susama, najavljujući opojno srce satkano od ružinih latica, tuberoze i belog ljiljana. Osnova daruje arome pačulija umekšanog mošusom i kremom od vanile asocirajući na prekrasnu Blumarine haljinu od svile. Miris se može nabaviti u bočicama od 30 i 50ml Eau de Parfum.

BLUMARINE ROSA

edition 2016
perfumer: Sophie Labbebergamot, ekstrakt frezije, susam
latice ruže, tuberoza, beli ljiljan
pačuli, mošus, krem od vanile

Salvatore Ferragamo Emozione Dolce Fiore dostupan je od februara 2016. godine. Njegova bočica je istog oblika kao prošlogodišnji Emozione sa razlikom u boji stakla i zapušača koji su sada u nežnim puder roze nijansama. Ime mirisa obećava novu emociju koju pobuđuje slatkoća cveća, u ovom slučaju irisa, natopljenog voćnim slastima baršunaste breskve. Beli mošus u osnovi dodatno ukrašava i greje puderasto-cvetnu srž mirisa. Miris dolazi u bočicama od 30, 50 i 92ml Eau de Toilette.


 

SALVATORE FERRAGAMO
EMOZIONE DOLCE FIORE


edition 2016

 


breskva
cvet irisa
beli mošus

Kolekcija Valentino brenda Valentina, biće ove godine ojačana puderastom lepoticom Valentina Poudree čiju kompoziciju potpisuje Aurelien Guichard. Iris je i u ovom izdanju ključna cvetna nota posuta akordima terakota pudera. Opojnost cvetnog srca ojačava tuberoza, polegnuta na meku i kremastu podlogu od sandalovine i vanile. Miris dolazi u prekrasnoj puder roze bočici kolekcije Valentina sa prepoznatljivim cvetom u boji svetlo ružičastog pudera identične nijanse kao telo bočice.


 
VALENTINO VALENTINA POUDREE

edition 2016
perfumer: Aurelien Guichard

terakota puder
iris, tuberoza
sandalovina, vanila

Koje je za vas najzanimljivije ružičasto izdanje koje ove godine jedva čekate da isprobate?


 

   

 

 

Autor: Sandra Raičević Petrović
(
sandrina_bambina)


   Izvršna urednica Punmiris.com

 

[email protected]

 Prethodna Kolumne Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: