Kolumne Crvena boja kao inspiracija - Noviteti: Perry Ellis Red,  Armani Prive Rouge Malachite, Hermes Eau de Rhubarb Ecarlate

Crvena boja kao inspiracija - Noviteti: Perry Ellis Red, Armani Prive Rouge Malachite, Hermes Eau de Rhubarb Ecarlate

01/26/16 05:21:59

od: Sandra Raicevic Petrovic

U poslednjoj deceniji neke od dizajnerskih kuća bivaju inspirisane crvenom bojom koju posebnim sastojcima interpretiraju u parfemima. Tako na primer Eau de Lacoste L.12.12. Red drveno-začinsku kompoziciju kruniše crvenim Rooibos čajem baš kao i kuća Bvlgari koja u crvenoj, čajnoj kompoziciji Eau Parfumee au The Rouge miksa južnoafrički Rooibos čaj i čaj Yunnan iz Kine posute jarkim ružičastim biberom i kapljicama soka mandarine. Ralph Lauren Polo Red se 2013. godine priljučuje "crvenim mirisima" i u kompoziciji naglašava brusnice, crveni šafran i crvenu žalfiju. Davifoff Hot Water svojoj kompoziciji dodaje crveni bosiljak i crvene papričice koje nadvijaju tople smolaste note benzoina i stiraksa, dok sočne zrele ušećerene višnje i sladić karakterišu Lolita Lempica Sweet stvarajući iluzorni crveni akord u kompoziciji.

Trend crvene boje zahvatio je i Yves Saint Laurent kuću koja je pred novogodišnje praznike lansirala limitirana izdanja Opium Rouge Fatal i Paris Rebbel Collector u veoma atraktivnim lakiranim bočicama. I Thierry Mugler svoju kultnu Angel zvezdu boji u crveno te lansira limitirano izdanje Angel Passion Star. Bočice su toliko lepe da im je teško odoleti!

U kolekciji Diana Vreeland crvena boja karakteriše miris Perfectly Marvelous koji je takođe komponovan od crvenih nota: lakirane crvene sandalovine, crvenih papričica i belog jasmina. Brojna izdanja su inspirisana crvenom bojom a kao jedno od njih koje mi najviše nedostaje na policama parfimerija je Feu d'Issey, kome je na žalost prekinuta proizvodnja, a pravi je predstavnik ove jarke i strastvene boje.

Comme des Garcons su još 2001. godine crvenoj boji posvetili posebnu kolekciju Series 2 Red koja broji pet mirisa posvećena crvenim sastojcima: karanfilu, ružinom drvetu, ruži, sekvoji i harisi (ljutom sosu od crvenih papričica, ljutih začina i nekoliko vrsta bibera), sačinjenim od naglašenih "crvenih nota". Među omiljenim crvenim mirisima mogu istaći Xerjoff Red Hoba, Il Tuo Tullipano od Hilde Soliani, Casamorati 1888 Bouquet Ideale, Histoires de Parfums 1889 Moulin Rouge.

Ovogodišnja crvena izdanja koja će svakako skrenuti pažnju su Armani Prive Rouge Malachite inspirisan crvenim malahitom i ruskom kulturom, crveni Hermes Eau de Rhubarbe Ecarlate zasnovan na rabarbari koga potpisuje Christine Nagel i Perry Ellis Red koji nastavlja niz započet izdanjem Perry Ellis 2013. godine, za kojim su usledili Perry Ellis Cobalt 2014. godine i Perry Ellis Citron 2015. godine.

Armani Prive Rouge Malachite od januara je u prodaji a lansiran je u paru sa mirisom Armani Prive Vert Malachite kao omaž ruskoj kulturi u kolekciji Terres Precieuses. Crveni Malahit od Armanija sačinjen je od opojnih cvetnih nota tuberoze ugrejane toplinom drveta i ambera. Mirisi se mogu nabaviti po ceni od $310 u Neiman Marcus prodavnicama, u bočicama od 100ml Eau de Parfum. Kuća Hermes će uskoro objaviti više informacija o svojim novitetima a poznato je da nas od februara očekuju dva: pomenuti Hermes Eau de Rhubarbe Ecarlate i Hermes Eau de Neroli Dore. Mirisi upotpunjuju tradicionalnu kolekciju kolonjksih voda.

PERRY ELLIS RED
edition 2016

bobice kleke, citrusi
crvena jabuka, crvena koža, sečuan biber, amber
žalfija, sandalovina, hrastova mahovina

Perry Ellis Red je najavljen kao "miris moći, strasti i performansi. Perry Ellis RED orijentalnim muževnim i dugotrajnim notama kontrastuje izrazitom svežinom. Inicijalna eksplozija bobica kleke i citrusne note ecoluiraju u dublji blend u kome su crvene jabuke, sečuan biber, crvena koža i amber. Adiktivni trag mirisa poseduje fuziju žalfije, kremaste hrastove mahovine i sandalovine, ostavljajući utisak neustrašivosti, nepokolebljivosti i seksi sofisticiranosti".  - Perry Ellis.

Miris PERRY ELLIS RED je dostupan u bočici od 100ml Eau de Toilette po ceni od $65 u Macy's. Perry Ellis Red dostupan je i u setu sa tri pomenuta izdanja Perry Ellis kolekcije u bočicama od 0.25oz po ceni od $38.

 

 

   

 

 

Autor: Sandra Raičević Petrović
(
sandrina_bambina)


   Izvršna urednica Punmiris.com

 

[email protected]

 

 


 Prethodna Kolumne Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: