Kolumne Bvlgari Omnia Indian Garnet i Aqva Amara

Bvlgari Omnia Indian Garnet i Aqva Amara

03/11/14 10:41:55

od: Sandra Raičević Petrović

Svi smo se obradovali najavi novog ženskog mirisa kolekcije Omnia, koga su dizajneri kuće Bvlgari savršeno uklopili sa ovogodišnjim muškim nasledikom čuvene Aqve. Kao pravi letnji par, Omnia Indian Garnet i Aqva Amara dolaze u toplim narandžastim nijansama nalik na boju sunca pri zalasku, a bakarni sjaj im, moram priznati savršeno stoji.

Bvlgari Aqva Amara već se pojavila u našim parfimerijama i podelila ljubitelje parfema na one koji su se oduševili gorkasto-morskom kompozicijom, a i kritičare koji su branili pozicije prvenca Aqva - ostavljajući ga kao najboljeg u kolekciji. Omnia Indian Garnet će predpostavljam ostati pošteđena upoređivanja sa predhodnicama jer je zapravo kolekcija Omnia kreirana po sasvim drugom konceptu, gde svaki novi miris daje novi karakter ne nasleđujući stil i note predhodnica. Nova muška Aqva Amara je u biti klasična Aqva na mandarinama i gorkom bilju, prefinjena, slankasta, opuštajuća, a zagasite i suve drvene note doprinose prašnjastim efektima. Novi miris za muškarce igra na kartu ležernosti izvedene na prefinjen Bulgari način.

Međutim, Omnia Indian Garnet olfaktorni kurs ne okreće ka Mediteranu kao muško izdanje i ne zaranja u morske dubine već putuje ka Indiji, ponudivši kompoziciju prepunu energije, šarenila i boja. Topla narandžasta boja bočice nagoveštava energiju i snagu novog izdanja. Visoke note prošarane su ljutkastim šafranom, koji raspiruje bezbrižnu slatkoću sicilijanskih madarina i gorkih narandži. Kontrastom šafrana i narandžastih citrusa parfimer dozira ljutinu i začinske nijanse umiruje  dovoljno da u prvi plan izvede opojne cvetove Indijske tuberoze. Tuberoza igra glavnu rolu ne prepuštajući dominaciju slatkom i voćkastom osmantusu, koji je doslovno upotpunjava, ne remeti njene slatke, zavodljive sokove. Kombinacija tuberoze i osmantusa opisuje bujno bogatstvo Indije i prenosi neodoljivu magiju mirisih pupuljaka koji se otvaraju u sumrak. Opojni voćno cvetni blend smiren je aromama Indijskih šuma, koje u savezu sa svilenkastim amberom naglašavaju senzualnu stranu mirisa.

Baš kao i kod Aqva Amare, sokovi mandarina su tu da podignu atmosferu, razbude nosioca i doprinesu osećaju sreće i spokojstva, dok donje note smiruju dubokim drvenim nijansama i mekim, zagasitim smolama. Iako parfimeri nisu isti za muški i ženski miris, očigledno je da tema u kojoj vodeću ulogu preuzimaju Sicilijanske mandarine kombinovane sa suptilnim finišom postaje ovogodišnji Bulgari potpis.

BVLGARI AQVA AMARA

parfimer: Jacques Cavallier

sicilijanska mandarina
ulje nerolija, vodene note
pačuli iz Indonezije, olibanum

BVLGARI OMNIA INDIAN GARNET

parfimer: Alberto Morillas

sicilijanska mandarina, gorka narandža, šafran
indijska tuberoza, osmantus
indijsko drvo, amber

Baš kako smo nedavno i najavili, Omnia Indian Garnet počela je da se prodaje sredinom marta, u bočicama od 25, 40 i 65 ml Eau de Toilette. Bočice od 25ml EDT razilikuju se po obliku od bočica od 40 i 65ml i dolaze kao Jewel Charms (baš kao i predhodnice). Nova kolekcije Omnia Indian Garnet takođe sadrži i parfimisane proizvode za negu tela među kojima možemo odabrati Beauty Oil ulje za telo u količini od 100ml i parfimisane sapune od 150 grama. Kolekcija Bvlgari Aqva Amara pored bočica od 50 i 100ml Eau de Toilette nudi i parfimisani gel za tuširanje od 200ml.

Za sve one koji prate reklamne kampanje važno je dodati da novi ženski miris reklamira model Edita Vilkeviciute, dok se na reklami za novi muški miris fotografisao Jon Kortajarena.

 

 

 

 

 

Autor: Sandra Raičević Petrović
(
sandrina_bambina)


   Izvršna urednica Punmiris.com

 

[email protected]

 

 Prethodna Kolumne Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: