Novosti Burberry Brit Summer

Burberry Brit Summer

02/23/12 02:46:05 (4 komentara)

od: Sanja Pekić

Ljetnji mirisi za 2012. godinu dizajnerske kuće Burberry predstavljaju nove varijante originala Burberry Brit for Women iz 2003. i Burberry Brit for Men iz 2004. - Burberry Brit Summer for Women i Burberry Brit Summer for Men. Originalne kompozicije su osvježene kako bi dočarale mirise britanskog ljeta.

Brit Summer for Women započinje živahnim notama zelenog čaja, lajma, kruške i zelenog badema. Srce je preslikano sa originalne kompozicije – sadrži arome ušećerenog badema i božura. U bazi su bijeli mošus, amber i mahagonij.

Gornje note: zeleni ćaj, lajm, kruška, zeleni badem
Srce: božur, ušećereni badem
Baza: mošus, amber, mahagonij


Brit Summer for Men uključuje svježe arome đumbira, lajma, mandarine i kardamoma. Note ružinog drveta, pačulija i kedra su u srcu, dok bazu čine tonovi mošusa, vetivera i tonke.

Gornje note: đumbir, lajm, mandarina, kardamom
Srce: ružino drvo, pačuli, kedar
Baza: vetiver, mošus, tonka


Mirisi su dostupni kao Eau de Toilette.Prethodna Novosti Naredna


Advertisement

cuncinus
cuncinus

Koliko god bila skepticna prema nekim novim edicijama ipak se Burberry,barem meni,pokazao veoma kvalitetnim uz poneku greskicu. Radujem se da isprobam ove ljetne varijante, nadam se da se necu razocarati.

Feb
27
2012
Pantelija
Pantelija

Iz iskustva mogu reci da ljetne varijante nemaju neku postojanost,obzirom da su to lake,osvjezavajuce,leprsave note,medjutim citajuci note muskog izdanja,cini mi se da ima mjesta za optimizam.

Feb
23
2012
ledu64
ledu64

Summer/sport edicije su se do sada pokazale kao korak nazad u odnosu na originalno izdanje (izuzetak je možda samo Allure). Obzirom da mi Brit for Men jedan od dražih parfema živo me zanima kako će ovo ispasti...Pre svega me zanima postojanost.

Feb
23
2012
Zgb
Zgb

Barem nije "Brit Sport"...al bude valjda i to...

Feb
23
2012

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: