Niche parfimerija Atkinsons 24 Old Bond Street Silken Favours Limited Edition

Atkinsons 24 Old Bond Street Silken Favours Limited Edition

10/17/16 02:58:22

od: Sanja Pekić

limited edition

Perfume Holding ekskluzivno je predstavio novo limitirano izdanje kuće Atkinsons na TFWA 2016 u Kanu. 24 Old Bond Street, mirisni simbol kuće koja predstavlja tradiciju parfema britanskog visokog društva, lansiran je u limitiranom, kolekcionarskom izdanju izrađenom u suradnji sa britanskom dizajnericom Vicki Murdoch koja stoji iza Silken Favours kreacija. Novo izdaje je pravi poklon za ljubitelje lijepih stvari koji sebe ne shvataju previše ozbiljno; uz sam miris koji po meni donosi dobro raspoloženje, tu su i simpatične i pomalo ironične ilustracije u vedrim bojama na pakovanju i na posebnom dodatku. 

ad
 

U 2013. godini Perfume Holding oživio je Atkinsons parfemsku kuću koja potiče još iz Londona 1977. godine, kada je James Atkinson otvorio svoju radnju parfema i sapuna, da bi 1826. postao lični parfimer kraljevske porodice. Ispred svoje radnje, James Atkinson držao je medvjeda. Ovaj ekscentričan potez ispostavio se kao odličan marketing, jer je po tome postao poznat. Medvjed „parfemski snob“ danas je simpatičan i šaljiv simbol ove kuće.

silky
 

24 Old Bond Street je dobio naziv po adresi na koju je James Atkinsons preselio svoj butik u 1832. godini. Parfem su 2013. godini oživjele parfimerke Violaine Collas i Christine Nagel kao aromatični, začinski, cvjetni i drveni koktel. U gornjim notama su arome kleke i kardamoma, a njih slijedi srce ruže i viskija potopljenog u hrastovinu. Baza crnog čaja, ambergrisa, kedra i mošusa daje mu dubinu i postojanost.

 

bottle
 

Gornje note: kardamom, kleka
Srce: ruža, viski
Baza: ambergris, mošus, kedar, crni čaj

Miris je istinski unisex, bez da preteže na ono što se klasično smatra „muškim“ ili „ženskim“. Posjeduje tu kvalitetu svježih mirisa 90-ih koja danas nije među vodećim trendovima. Kao neko čiji su prvi parfemi bili CK One, Cool Water i Tommy Girl, mogu da kažem da je ovo odraslija, profinjenija i bogatija varijanta tog stila parfema; svjež ali upečatljiv i prepoznatljiv, dubok i slojevit. Na mojoj koži preovladava kombinacija čaja i ruže, sa osjetnom aromom viskija koja mu daje dubinu i profinjenosti, i uvijek dobro došlom, kvalitetnom mošusno – drvenom pozadinom.

set
Novo limitirano izdanje dolazi u pakovanju na kojem su ilustrovani simboli Atkinsons kuće: medvjed, pčelice, kruna, šumsko voće i ruže. Ista ilustracija krasi mali svileni šalić koji dolazi uz svaki primjerak ovog parfema. Šal možete koristiti oko vrata, oko ruke ili u džepu odijela, i odličan je modni dodatak.  

atkinsons

Dostupno je samo 1,799 bočica kao 100 ml Eau de Cologne.

Photos: Sanja Pekić; Atkinsons Official
 Prethodna Niche parfimerija Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: