Kolumne Ako volite kolonjske vode, obožavaćete Atelier Cologne!

Ako volite kolonjske vode, obožavaćete Atelier Cologne!

04/14/11 12:11:59 (12 komentara)

od: Sandra Raičević Petrović


Ukoliko ste jedan od onih mirisoljubaca kojima okice zacakle kada vidite nova izdanja kolonjskih voda, onda je ovo prava kolekcija za vas.

Atelier Cologne je parfemska kuća kojoj je cilj da predstavi kolonjske vode sa karakterom, izdanja koja su kreirana sa stilom i kvalitetnim sastojcima, i izdanja koja su kreirana u snažnijoj koncentraciji čime se produžava vek trajanja mirisa na vašoj koži ali i snaga aure.

Atelier Cologne...

Za blistavu i optimističnu kolekciju zaslužni su osnivači i kreatori Sylvie Ganter i Christopher Cervasel koji sa nama nesebično dele ljubav prema parfemima i mirisnim klasicima, naročito prema kolonjskim vodama.

Kolekcija do sada ubraja šest mirisa baziranih na citrusima, aromatičnom bilju, mekim drvenim notama, cvetnim notama: Bois Blonde, Trefle Pur, Grand Neroli, Orange Sanguine, Oolang Infini, Vanille Insensee

“Govorili su šapatom, disali u ritmu vetra. Sunce se promolilo kroz granje dugim zracima zlata. Najednom, nebo se prigušilo bojom sumraka, i kao da su čitavi sati nestali u jednom trenutku, ili kao da je vreme potpuno stalo.”

Počeću od najlaganijeg i najmekšeg izdanja – Bois Blonds. Bois Blonds je miris svetlog drveta, veoma tanak, veoma mek i intiman. Nežnost drveta diskretno prate note nerolija i ružičastog bibera čije nijanse razigravaju kompoziciju. Miris počinje sveže, blago ljutkasto, herbalno i čisto – osvežavajuće. Elegantna kombinacija nota mislim da bi se bolje istakla u vreme zime u toku hladnih snežnih dana nego u leto. Veoma nežan i suptilan. Podseća na miris tonika.

Zvanične note: neroli, jasmin, ružičasti biber, marokanski cvet narandže, svetlo drvo, tamjan, vetiver, drvene note, mošus.
Parfimer: Jerome Epinette

“Imao je neki dobar osećaj. Tako je to sa srećom, uvek osećate da li će se desiti ili ne. Ovog trenutka, on je imao taj osećaj. Činilo mu se da je posle jutarnje kiše sve oko njega zelenije, oštrije, kao da sve to po prvi put vidi. Odšetao je lagano s prolećem u koraku. ”

Trefle Pur je takođe mek i svež. Hladne i zeleno-citrusne osvežavajuće note mirišu kao nastrugana kora bergamota, ulepšana čajnim aromama, resko-gorkastim i blistavim nerolijem, u pratnji suptilne kombinacije vetivera i kože koji ostaju tik uz kožu.

Za ljubitelje gorkasto-blistavih mirisa koji poklanjaju lagani talas osveženja, Trefle Pur može biti odličan izbor.

Zvanične note: neroli, bergamot, čajne note, vetiver, koža, guaiac drvo.
Parfimer: Jerome Epinette

"Prozori su bili širom otvoreni da propuste popodnevno sunce i vetar s mirisom narandžinog cvata. U kosu je uplela sveže cveće a oči su joj blistale od uzbuđenja i iščekivanja. Bila je vrtlog preciznih pokreta u konačnoj probi, i samo na čas je zastala da mašta o tome što će tek doći. ”

Kada sam već kod kombinacije citrusa i nerolija, skrenula bih pažnju na znatno jači neroli ove kolekcije i miris Grand Neroli. Oduševljena njegovim imenom naslutila sam da se radi o snažnijoj i jarkoj kompoziciji i to potvrdila probom mirisa. Jak i rezak, slatkasto cvetni neroli, buja i blista pri samom njuškanju bočice. Početne note, kada ga nanesete na kožu daju još zeleniju projekciju nego kod mirisa Trefle Pur.

Neroli je ovde svež, slankast i kremast, veoma lepo izveden. S obzirom da volim citruse, Grand Neroli je zaista ostavio utisak svojim optimizmom, aurom, dugotrajnošću i lepotom. Miris se otvara sveže i britko, naravno nerolijem u pratnji citrusa i svežih listova citrusa. Najavljene drvene note, amber, vanilu i mošus ne osetim, već uživam u neroliju u punom cvatu i lepoti.

Zvanične note: marokanski neroli, sicilijanski bergamot, limun, petit grain, galbanum, mahovina, breza, mošus, amber, vanila sa Madagaskara.
Parfimer: Cecile Hua

“To je jedan od onih trenutaka koje bi ponovo da proživiš. Svi su bili tu, okupljeni za doručkom na terasi, dok se miris svežih narandži rastvarao na žutoj vrelini. U vazduhu je svirala simfonija njihovog smeha i talasa koji udaraju o stenje. ”

Nakon gorkastog i osvežavajućeg Nerolija, prepuštam se slatkim strastima narandže! Sočne i slatke, baš kao isceđen sok, narandžast i pitak, koji obećava puno vitamina, puno zdravlja i osmeha, kožu mi usrećuje Orange Sanguine. Ovo je miris baziran na crvenoj narandži, zaista prekrasno izdanje za sve ljubitelje mirisa koji imaju vodeću narandžu u kompoziciji. Kombinacija sokova gorke narandže i crvene narandže podupreta je toplim orijentalnim tragom vanile i tonke, koji daju dodatnu toplinu i milinu na koži.

Pored Grand Neroli izdanja, Orange Sanguine je moj favorit ove divne kolekcije i rado ga nosim. Vredi istaći da je upravo Orange Sanguine nominovan za jedan od najboljih mirisa 2010 godine - FiFi Awards u konkurenciji muška izdanja (men speciality lux). Drage žene, ne obraćajte pažnju na kategoriju, miris je sjajan i za našu kožu i osmehe!!!

Zvanične note: crvena narandža, gorka narandža, jasmin, karanfil, tonka, amber i sandalovina.
Parfimer: Ralf Schwieger

“Dahom je maglio prozor posmatrajući kako novi sneg pada preko sleđenog jezera. Došao je ovde da piše i da pobegne od gradske vreve. U tom trenutku, kamin je zapucketao, led se primirio na staklu, a njegove misli su se vratile mastilu.”

Za ljubitelje kolonjskih voda koji obraćaju pažnju i na čajna izdanja, predložila bih Oolang Infini – miris koji se bazira na svežim notama citrusa, oolang čaja i drvenoj kombinaciji vetivera i guaiac drveta potkrepljenim finim kožnim akordima. Ovaj miris je muževniji od ostalih iz kolekcije, mada su svi mirisi po mom mišljenju veoma nosivi za oba pola i za dnevne varijante, naročito u toplije dane. Aromatično i jedva ljutkasto osveženje donose čajne note i citrusi, dok kremastije, suvlje i tamnije nijanse dolaze od drvene kombinacije nota.

Zvanične note: oolang čaj, bergamot, neroli, svetla koža, guaiac drvo, vetiver.
Parfimer: Jerome Epinette

“Užurbano se probijao kroz gužvu i najednom, srce mu je snažno zalupalo. Taj miris. To je bila ona. Prvo je bio njegov a onda ga je ona ukrala. Sada, kada je tu pred njim, čitav trenutak je preplavljen magijom proteklih godina. ”

Najnoviji miris Vanille Insensee kolekcije je šesti miris kolekcije Atelier Cologne. Njegove note su umilne, toplije, meke od vanile i mistične od drvenih nijansi protkanih mahovinom i začinskim taktom korijandera. Citrusi ovde blago osvetljavaju kompoziciju baš kao što jasmin daruje elegantnu nijansu, ali je tema bazirana na toploj i sentimentalnoj priči o vanili.

Zvanične note: kedar, korijander, lajm, vetiver, jasmin, mahovina, vanila, hrast i amber.

Svi mirisi kolekcije pričaju svoju priču. Parfemski semplovi su propraćeni prekrasnim razglednicama na čijim poleđinama možete pročitati kratku priču o svakom od mirisa. Mirisi kolekcije su dostupni u dve količine od 30 i 200ml eau de cologne absolute. 

Bočice su jednostavne, staklene i vrlo elegantne. Kreirane su od francuskog stakla i ukrašene cilindričnim, kožnim, ručno rađenim poklopcima. Takođe, za manja pakovanja od 30ml kreirane su specijalne navlake od kože koje će vaše bočice elegantno zaštititi tokom putovanja. Čitava kolekcija je veoma nosiva i svaki od mirisa može biti savršen pratilac u raznim prilikama. Odlični su za poklon, za posao, dnevne aktivnosti, prikladni i za večernje izlaske. Veoma lepi i osvežavajući. Pored mirisa, kolekcija nudi i mirisne sveće i parfmisane sapune uz svako od izdanja kolekcije.

Razglednice – fotografije koje prate svaki od mirisa urađene su sa puno stila i ležernosti. Prikazuju trenutke u danu i asociraju na lepotu života, ukradeni trenutak i životni stil. Svako od ovih izdanja (baš kako kreatori navode) „čuva dragocenu emociju i moćna sećanja“ i ističe se svojim karakterom i specifičnošću.

Za sve zainteresovane koji žele da probaju mirise Atelier Cologne preporučujem da što pre posete Facebook stranicu Atelier Cologne i zatraže samplove (požurite dok traju zalihe).

 Za one koji žele da uživaju u kolekciji i nabave sva izdanja u malo većim količinama od sample varijanti Atelier Cologne nudi sjajnu kolekciju Five Petites Colognes Absolutes (5x30ml) koja se može naći na zvaničnom sajtu kompanije. U susret letu srdačno preporučujem testiranje Atelier Cologne kolekcije!

 

 

Kolekcija je predstavljena na izložbi Esxence 2011 u Milanu. Recenzije kolekcije Atelier Cologne potkrepljene su materijalima i fotografijama koje sam dobila na ovogodišnjoj izložbi.

 

Sandra Raicevic Petrovic

Autor: Sandra Raičević Petrović
            (sandrina_bambina)
 

         Izvršna urednica Punmiris-a
        
 
 

 

 Prethodna Kolumne Naredna


Advertisement

sandrina_bambina
sandrina_bambina

Poslali su 5 mini samplova ali su spakovani veoma lepo u specijalnim papirima svaki uz svoju razglednicu. Razglednicama sam ukrasila članak, svaka je posebno namenjena za određeni miris. U pošiljci nisu slali najnovije izdanje Vanilla Insensee.

May
06
2011
just_klokan
just_klokan

I meni su poslali mejl da ce stici vrlo uskoro,danas u sanducetu poziv da podignem sutra posiljku u posti :) Od koliko su ti semplovi uopste ?
edit : stigli danas . pomorandze svuda oko mene :) takodje nije stigao vanilla insense , ostali su kvalitetni i lepi ali nista nista specijalno , po meni ipak prejaka im je cena.

May
06
2011
sentimental_heart
sentimental_heart

LOL!!! i meni su cak i mail poslali pre tri nedelje skoro da mi stize za par dana pa eto nista ... hmmm!

May
05
2011
A*Men
A*Men

ja mislim pozitivno i dalje, ali ni danas ni poštara, niti išta u poštanskom sandučetu.
idemo pozitivne misli, pozitivne misli, pozitivne misli...

May
05
2011
sandrina_bambina
sandrina_bambina

Amen - misli pozitivno! Poslali su svima, oni su ozbiljni u tome što rade. Njima je stalo da ljubitelji parfema dobiju sempliće i testiraju kolekciju.

Meni se najviše dopadaju Orange Sanguine i Grand Neroli, mada mislim da će se kompozicije mnogima svideti jer su nosive, lagodne, prijatne za svaki dan, nenametljive. Jedna lepa i moderna kolekcija.

May
04
2011
A*Men
A*Men

aj i mi ostali onda da se nadamo, već troje ljudi mi kaže da su im stigli

May
04
2011
sandrina_bambina
sandrina_bambina

Bravooo, i meni su stigli danas. Nadam se da će vam se dopasti cologne kolekcija!!!

May
04
2011
Declaration
Declaration

Danas su mi stigli testeri!!!!
Ni sam bio siguran da cu ih dobiti.Bas su me obradovali.
Fala Vam "Atelier Cologne" :)

May
04
2011
sentimental_heart
sentimental_heart

danas dobio mail da cu dobiti sempleve za nekoliko dana! yeeee....

Apr
18
2011
A*Men
A*Men

Uspelo i meni iz trećeg pokušaja, aj sad da ih vidim da se isprse zanekoliko semplića

Apr
15
2011
just_klokan
just_klokan

Meni je prihvatio i adresu i ostale podatke, stigao i povratni mejl :) Bas da vidim da li ce da me obraduju.

Apr
15
2011
A*Men
A*Men

Meni neće da prihvati adresu već po drugi put tako da ništa od semplova za mene

Apr
14
2011

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: