Niche parfimerija ATKINSONS The Oud Collection: Atkinsons Her Majesty The Oud, Atkinsons His Majesty The Oud

ATKINSONS The Oud Collection: Atkinsons Her Majesty The Oud, Atkinsons His Majesty The Oud

05/30/16 07:09:37

od: Sandra Raicevic Petrovic

ATKINSONS u saradnji sa PerfumeHolding lansira dva nova mirisa kolekcije The Oud. Kolekcija posvećena oudu i zadržava idilično poglavlje vremena u kome su dve velike i moćne civilizacije Engleska i Orijent savršeno isprepletane. Mirisi kolekcije inspirisani su romantičnim pustinjskim intrigama šeikova, kraljeva i emisara, kao i retkim i plemenitim vrstama ouda, podsećajući nas ovoga puta na Gertrude Bell viktorijansku kraljicu pustinje i Faisal I legendarnog arapskog kralja. 

 

ATKINSONS HER MAJESTY THE OUD


"Svi su je zvali Khatun, od jahača kamila do plemića. Ali u Londonu je ova hrabra heroina bila poznata pod imenom Gertrude Bell. Engleska avanturistkinja, arheolog i diplomata od Levanta, Miss Bell je bila žena u Bagdadu u vreme carstva. 
 
Kao bogata i slatka evokacija ouda, miris je koncipiran kao putovanje sa Miss Bell u sedlu konja kroz vrele pustinje Mesopotamije, rame uz rame sa plemenskim konjanicima odevenih u kašmir. Baš kao što je bila ona, ovaj delikatni ženstveni miris spaja Orijent i zapad, utkajući tursku ružu u oud, obavijajući ih miomirisima popodnevnog čaja i slatkog i neodoljivog džema od crvenog voća. Cvetovi osmantusa ostavljaju slasni miris kajsija, nadvijajući se na kožu koja aludira na miris sedla, dok puderasta cvetnost irisa i pustinjski šapat vanile ističu viktorijansku eleganciju".
 

 

HER MAJESTY THE OUD

 

visoke note
cvet osmantusa, džem od crvenog voća


srednje note
turska ruža, šafran, iris


donje note
Assam oud, koža, absolut vanile

 ATKINSONS HIS MAJESTY THE OUD"Dimasta moć His Majesty The Oud naglašava snagu hrabrog protagoniste, kralja Faisal-a I. Kao poverenik Gertrude Bell i saveznik Lawrence od Arabije, Faisal je prirodni vođa i legedarna figura arapske istorije.
 
Iz veoma cenjene beduinske loze, on se borio, šarmirao i pregovarao na brilijanstan način. Njegova harizma i elegantna neustrašivost savršeno su usklađeni u ovoj orijentalnoj kompoziciji. Intenzivna zadimljenost retkih i skupocenih esencija ouda iz Laosa stvara kompleksni blend sa akordima crnog čaja Lapsang Souchoung. Pored svojih kožnih nijansi koje poseduje ova vrsta crnog čaja, kompozicija je dodatno obogaćena kožom i snažnim drvenim notama sandalovine i kedra, stvarajući plemeniti savez i hipnotičku auru ouda i vanile". 
 


 

 

 

HIS MAJESTY OF OUD

 

visoke note
Lapsang Souchong čaj, karanfilić


 

srednje note
koža, kedar, sandalovina

 

donje note
Laos oud esencija, vulkanski styrax, vanila 

 

Mirisi Her Majesty The Oud i His Majesty The Oud dostupni su u luskuznim bočicama boje zlata od 100ml Eau de Parfum po ceni od 150 funti. Dva nova mirisa nasleđuju Oud Save The King i Oud Save The Queen iz 2013. godine. 

 

 

   

 

 

Autor: Sandra Raičević Petrović
(
sandrina_bambina)


   Izvršna urednica Punmiris.com

 

[email protected]

 Prethodna Niche parfimerija Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: