Dizajneri » R S » chypre cvjetni « Grupe

Eau du Soir Sisley za žene

Eau du Soir Sisley za žene
Imam
Imala/o
Želim
Volim
Svidja mi se
Ne svidja mi se
Zima
Proleće
Leto
Jesen
Dan
Noć
Svi glasovi članova: 66
ženski 25- 25+
muški 25- 25+

Imam: 44 Imala/o: 27 Želim: 40 Moj signature: 3

glavni akordi
drvene note
fresh spicy
aromatic
zemljane note
cveće
Slike
Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike Eau du Soir Sisley za žene Slike

Eau du Soir je drugi miris Sisley, ženstveni, elegantni, vječni. Složena bogata kompozicija se zasniva na perfektnoj harmoniji kontrastnih linija: svježine citrusa, senzualnosti cvjijeća, topline ambera i mošusa. Bočicu sa pozlaćenim poklopcem (zlato 18 karata) je kreirao poljski vajar Bronislaw Krzysztof.

U visokim notama je mandarina, grejpfrut, smreka i karanfil. U srcu je seringa, jasmin, ruža i đurđevak. U bazi je mošus, amber, pačulije.

Grofica Isabelle d’Ornano je dobila Eau du Soir na poklon od svog supruga grofa Hubert d’Ornano 1990. Grof je napravio unikatnu cvjetnu kompoziciju, u centru koje je špansko cvijeće Seringa, koje kao i mnoge druge vrste bijelog cvijeća intenzivno miriše noću da bi svojom aromom i bijelim laticama privuklo noćne leptire da ga opraše. Parfem je bio pozvan da podsjeti groficu na njeno detinjstvo u Španiji, svoj naziv je pafem dobio upravo zbog noćnog cvijeća Seringe (soir je veče na fr.). Više godina Eau du Soir je bio lični miris grofice, tek 1999. po nagovoru prijetelja parfem je bio lansiran za prodaju. Eau du Soir je kreirao Jeannine Mongin, Hubert d'Ornano i Isabelle d'Ornano.

Perfume rating: 4.20 out of 5 with 66 votes.

Mirisna piramida

Gornje Note
Grejpfrut Mandarina

Srednje Note
Karanfil Iris jasmin Labdanum Ylang-Ylang pačuli hrastova mahovina Ruža Đurđevak Kleka Biber Seringa

Baza Note
mošus Amber

Glavne note

Loading...

Postojanost

povucite slajder da bi glasali

Korisnicki glasovi
nepostojan 0
 
slabo postojan 0
 
umjeren 1
 
dugotrajan 1
 
jako postojan 16
 

Aura

povucite slajder da bi glasali

Korisnicki glasovi
nježan 0
 
umjeren 2
 
radijalan 4
 
ogroman 12
 

Više o parfemu na Engleskom jeziku / More in English language about Eau du Soir by Sisley.

Ovaj parfem me podsjeća na  
Paloma Picasso
17 ne da
Jean-Louis Scherrer
8 ne da
Soir de Lune
7 ne da
Aromatic Lime
4 ne da
Diva
3 ne da

Advertisement

Eau du Soir Komentari na Parfeme

marshmallow
marshmallow

Parfem plave krvi!

Kako je moguće da na ovo božanstvo od parfema nitko nije ostavio niti jedan komentar već godinama? Ovo je takva elegancija i finoća od parfema da je to jednostavno nemoguće opisati riječima.
I ne može ga nositi bilo tko...definitivno...nitko tko je priučenih finih manira, nego onaj tko je s njima rođen. Nikako nije za djevojke koje imaju umjetne nokte, umjetne trepavice, tonu šminke na licu i koje slijepo slijede sve modne trendove.
Prema ovom parfemu se treba znati postaviti, koliko je on hladan i distanciran, toliko treba biti flegmatičan, bez trunke usiljenosti kad ga se nosi - kao da je dio vas i vaše osobnosti.

S A V R Š E N!

Feb
10
2017
Spiritus
Spiritus

Danas se divno razvija na meni...par puta sam ga isprobala i svaki put je bio malo drugačiji.
Pri nanošenju oštar,biljni(?) što mi ne odgovara,nakon 20-tak min.se fino stopi sa kožom.Iako zaista miriše malo "starinski" kasnije postane elegantan,čak i mek.
Šta da kažem lep je,ali za sada ne mogu sebe da zamislim sa njim,previše je nekako ozbiljan...
Da dodam,meni reklama baš ide uz njega:)

May
02
2014
Madeira
Madeira

Probala sam i njega i Jean Louis Scherrer. Uza svo dužno poštovanje prema onima koji vole ta dva mirisa i njemu slične, ali meni je ovo nenosivo, lišeno svake ženstvenosti pa nosio on ime Sisley milijun puta. Grofica Isabelle nije trebala poslušati prijatelje nego zadržati ovaj miris ekskluzivno za sebe. Ukratko: "Car je gol! Car je gol!"

Apr
07
2014
you_and_me
you_and_me

da odmah spomenem, ovo nije nimalo moj tip mirisa, fali mu veselja, neke energije, možda čak i mane, ovako je presavršen i meni dosadan.
ipak, posjeduje mnogo osobina koje traže poštovanje, pa ga svakako dobiva i od mene.
eau de soir je ozbiljan, zeleno oštar, čist i vrlo, vrlo elegantan miris. fin i odmjeren.
u njemu ništa ne iskače, ništa ne vrišti. svaka mu je dlaka na mjestu, reklo bi se. suzdržan je, klasičan i plemenit. damski.

ljubitelji ove grupe, preporučujem za probu!

Mar
13
2014
angelwings
angelwings

dobrisica, fenomenalam komentar! Pridružujem se! Presavršen, luksuzan u toj mjeri da je predistanciran... čuvam ono malo što je ostalo za zaista posebne prilike...

Feb
19
2014
dobrisica
dobrisica

Davne ratne devedeset I neke imala sam priliku biti u gost u kući jedne njemačke plemićke obitelji.
Familie VON .... brojila je petero članova-otac (pučanin po rođenju,vlasnik softverskih firmi),majka rođena sa zlatnom žlicom u ustima,plave krvi,plavih očiju i plave kose,te troje arijevske djece kao iz kakve reklame.
Kuća u elitnom dijelu grada s ogromnom okućnicom ,bolje rečeno,imanje s bazenom ,kućom za vrtlara,vinskim podrumom,teretanom,saunom,garderobnim sobama za nju i njega ,sobom za cipele,igraonicom....to je bilo prije dvadeset iviše godina,i takve kuće su se tada mogli vidjeti samou američkim filmovima...Osim obitelji ,tu su još živjeli vrtlar,kuharica,spremačica ,2 babysitterice,ma cijela postava osoblja...Ono što sam ja vidjela iza cijelog tog mehanizma sjaja,raskoši i ljepote ,je troje djece koje nepoznaju svoje roditelje ,koji imaju bliskiji odnos sa osobljem i koje se u 15 dana moga boravka tamo,meni toliko uvukli pod kožu.Pretpostavljam da je činjenica da sam im ja posvetila svo svoje vrijeme,igrala nogomet s njima,lovila puževe po vrtu,učila ih ružne riječi na njima nepoznatome jeziku,djeci toliko godila,toliko im je bila potrebna pažnja.Već treći dan uljetali su u moju sobu kao padobranci,uskakali mi u krevet s prijedlozima za igru toga dana ili samo da bi mi ispričalui što su sanjali...A gdje je bila njihova mama?Kakva je ona bila?Ona je bila oličenje žene koja treba nositi Eau de Soir.
Lijepa ,zgodna ,elegantna,pametna,sofisticirana ,uglađena žena plemićke krvi.Ali beskrajno hladna,daleka i službena u odnosu s ljudima,obitelji,pa i svojom vlastitom djecom.
Takav je i Soir-savršeno posložen,luksuzno napravljen,zadivljujući miris ali meni je tako beskrajno hladan i distanciran.Divim se njegovoj savršenosti i kvaliteti,ali meni ipak treba nešto toplije,miris koji će me zagrliti miris koji može biti i nesavršen ,ali ću ga baš takvog nesavršenog voljeti.

Feb
19
2014
zenasan
zenasan

Kažu dragi članovi da neki parfem treba nositi par meseci, pa nam to daje pravo da pišemo verodostojnu recenziju... Sve je to lepo, ali nema za mene načina da se privolim da nosim Eau du Soir toliko dugo...a ni mnogo kraće.

Isprobala sam ga jedno petšesnaes puta i svaki put su mi se skoro istovremeno javile dve misli: "Ne sviđa mi se" i "Daj, što si takva seljanka". Zbog ove druge misli sam ga prskala na sebe opet i opet, ali ne vredi. Ne, ne, ne želim ga. Ne želim ga. Ne.
Miris nije ružan, naprotiv - ja doduše jedva preživim prvi udar mahovine, ali prođe i to, ostane lep, elegantan cvetni miris koji bih prepoznala među hiljadu...

...Ali jednostavno ima nešto u njemu što me odbija. Možda je suviše skockan, suviše classy, suviše judgemental, suviše zaokružen, onako u fazonu - nema dalje, a ja ne volim to kad nema dalje, volim nedorečenost, a ne definiciju, etiketu, davi me to, zamara... "Savršeno" sam uvek u svome mozgu povezivala sa "nepomično, nije živo", a ja neću to, to mi nije to...

Postojanost u mom slučaju nije neka, aura srednje žalosna, naginje ka ovom drugom. Neće ga koža, neće ga duša, ne bih ga nosila ni da ga dobijem na poklon, crpeo bi mi energiju, osećala bi se kao lažov. Od onih sam koji upadnu u baru do kolena, pa slegnu ramenima i nastave dalje, umesto da se bave posledicama koje je to ostavilo na outfit. I šta bi tu imao da traži ovaj Sisley - odgovor je jasan - novu vlasnicu.

Sep
19
2013
MP8
MP8

parfem je divan ali meni prejak....ko ga želi neka se javi na pm....

Apr
06
2013
gagolina011
gagolina011

Ovde nema nikakve topline i ušuškanosti. Ovo je čista elegancija: svedena, zelena, oštra, hladna, ali nekako poznata od ranije. Moj apsolutni favorit, zauvek.

Dec
18
2012
moonlight
moonlight

My precious:))) Predivan, probala opet i ide u omiljene!

Dec
18
2012
opiumfan
opiumfan

Neke parfeme uporno isprobavam, nakon što mi prvi put ne sjednu, jer dajem sebi drugu priliku ili koliko ih već treba, da ih shvatim i da mi "legnu". Jučer se desio taj sretni trenutak sa ovim moćnim parfemom. Inače je prava sreća naići na tester u parfumeriji jer izgleda da se i prodavačice i kupci nemilice prskaju, tako da me je šokirao pun tester. Nisam ga zapamtila kao zelenog chypre, ali on je u otvaranju zaista takav, što me je oduševilo. Ali, nije to onaj tipični svježi chypre, nego je baš bogat i kako su mnogi prije mene rekli, savršeno umiksan sa drugim notama. Drydown je takav da podsjeća na Palomu, ali, nisu toliko slični kao što se meni učinilo kod prvog isprobavanja. Seringa im je zajednička i grupa ali tu priča o sličnosti prestaje. Rukav veste koju sam jučer imala i dalje bogato miriše, toliko da mi je danas ponovno namirisao ruku. Pogriješila sam smatrajući ga nekakvom šarenom lažom i preskupim parfemom kojem se svi bez razloga dive. I slažem se da je idealan kao pratilac jednoj elegantnoj ženi, za dan i noć. Mislim da traži i izvježban i iskusan nos, bar je kod mene bio takav slučaj. Jako lijep.

Oct
01
2012
sun
sun

jesam li ja fakat veliki izuzetak ako kažem da je ovo savršen parfem za DAN...chypre kategorija jest, ali nije niti upola onako klasičan i ne djeluje kao noćni tip parfema kao puno drugih chyprea. Ja bih ga stavila u chypre zelenu skupinu, jer je to meni ( a i drugima koji ga osjete na meni) klasično svježi miris....osjetim dosta grejpfut i zelene note ( smreka) ali je ukomponiran tako dobro...obično me euforija prođe za nekih par dana kad nabavim novi miris...ali ovaj me drži već duže vrijeme....jedino..nisam sigurna da li sam zadovoljna sa aorom...osjetim ga cijeli dan ako ruku prislonim uz nos, ali da li ima aoru..e to ne znam...vjerojatno previše očekujem da se parfem nakon 9 sati osjeti kao i prvih par sata..al uistinu sam očekivala da će imati velići intnzitet...al svjedno, puno puta ga isporobala u zadnjih par godina, i tek sada počela uživati u njegovoj raskoši. Volim te ..hehhe eto ljubav sam izjavila parfemu...

Sep
29
2012
moonlight
moonlight

Izuzetan miris, ima neku hladnoću u sebi koja privlači, profinjen i nije mi za mlađi auditorij ispod 25. Sigurno dajem preporuku za probati!

Dec
13
2011
enigma110
enigma110

Koristim ga već godinama, on je moja konstanta. To je jedini miris uz kojeg se osjećam "drugačije".Ovaj miris s retro štihom je elegantan, trajan i karakteran bez sladunjavih nota koje ne podnosim.Na poklon sam dobila i Soir de lune ali mi nije ni blizu svom predhodniku. Vrijedi svakog novčića kako zbog sadržaja tako i zbog prekrasne bočice.

Dec
09
2011
zabica
zabica

Meni mnogo lepsi od Soir de Lune .. kad se naprska u jednom trenutku me neka blaga nota podseti na O de Lancome ali se brzo izgubi ta slicnost. Na meni se mnogo oseti djurdjevak u kombinaciji sa necim citrusnim .. veoma zenstven i luksuzan, nenametljiv a opet veoma rezak u smislu da se razlikuje u moru drugih parfema koje sam danas probala. Bas bas poseban, i retro.

Nov
25
2010
opiumka
opiumka

Probala sam ga danas i nevjerojatno podsjeća na Paloma picasso i to od početka do kraja. Vjerojatno se mom nosu seringa toliko nametne da ne osjeti ove druge sastojke. S time da se meni Paloma puno više dopada. Možda bih imala bolje mišljenje o ovom parfemu da nije predivne Palome, ovako - čini mi se da je cijena previsoka za nešto što je ( bar meni) već viđeno i što se da nabaviti po puno nižoj cijeni.
Inače, ako se odmaknem od navedene sličnosti, ugodan, ne prejak, ima i neku toplinu, otmjenost ali i jedan miris prave, zrele žene. Ne doživljavam ga kao parfem koji ide isključivo uz elegantni stil.

Oct
30
2010
astra
astra

Nisam odusevljena, ali moram priznati da je miris elegantan i dugotrajan. Ne bi bio moj izbor, ali mislim da ako bi ga koristila vremenom bi se navikla na njega i mogla bi ga nositi

Dec
28
2009
Alisa
Alisa

Soir je za mene baza Soira de Lune, miris, samo bez meda.

Sjetan miris, nikako muski. Hladan izvor, kraj zelene mahovine, tuzan i usamljen sa svojim mislima, dok me iz pozadine bijelo cvijece, podsijeca na miris djetinjstva i djeciji smijeh, i daje zivost cijeloj kompoziciji.

Ovaj me miris podsijeća na materinstvo, na uspomenu, i nekako je smirujuc, elegantan i uzvisen.

Parfem sa dusom! Intezivan i dugotrajan.

Feb
25
2009
Martins999
Martins999

Na mojoj koži ovaj parfem počinje tom nekom grubom,muškom notom ali i nekom slatkošću da bi se kasnije ublažio i razvio u nešto što mi se dopada.Ima jedan starinski štih u sebi,elegantan,pravi damski parfem.Bočica je priča za sebe i zbilja oduzima dah.
Ne mogu reći da je ovo ljubav na prvi miris,previše je kompleksan za tako nešto,ali nadam se da smo na dobrom putu.

Jan
07
2009
kitten
kitten

nekad sama u sebi semantički diferenciram riječi "parfem i miris", jer moj maternji jezik nije dovoljno bogat da izrazi posebnim riječima kompoziciju koja je zaista moćna, upečatljiva, bezvremenska od nečeg što je ugodno, lako za nositi, bez težine i posebno upečatljivog karaktera... mnoge su dakle kompozicije za mene samo mirisi, a neke nazivam parfemom. ovo je dakle jedan od "parfema"...

Oct
31
2008
duby
duby

Ovo je baš jedan od kraljeva parfema. Finoća, elegancija, dah prošlosti ali uklopljen i u sadašnjost i u budućnost. Dojmljiv, postojan, otmjen..parfem za sva vremena!

Oct
16
2008
slatkisica
slatkisica

Zahvaljujući Mojcin, probala sam DIVOTU od parfema..savršenstvo u bočici ..ponoviću Mojcine reči jer sam tako i sama želela napisati :" Međutim postoje mirisi koji vas ostavljaju bez daha , bez riječi , mirisi zbog kojih čak ni ne želite da pričate , o kojima se prosto bojite da dajete bilo kakav komentar , jer smatrate da neće biti dovoljno dostojan " zaista tačno.

Oct
11
2008
sandrina_bambina
sandrina_bambina

Bezvremenski miris koji u sebi nosi čežnju za prošlim vremenima, a ujedno vraća veru u večnu eleganciju i prefinjenost. Zelen i otmen, dugotrajno obavija auru Dame koja ga nosi, ostvarene žene koja dobro zna šta je ponela na sebi.

Jun
08
2008
A*Men
A*Men

@ Pakosna
Mene je ovaj komentar podsetio na jedan nedavni komentar jednog clana da su Guerlain komentari za dede. To je kao kada bi npr. rekao da su parfemi Hialry Duff, Britney Spears, Jennifer Lopez ili Naomi Campbell za teenagere ili parfemi Antonio Banderas i J.Lo za Spance i Latinose

Jun
03
2008
mojcin
mojcin

Znate kako prepoznati dobar ili bilo kakav parfem . Znate kako vam parfemi izvlače razne impresije , pa ih upoređujete sa raznim situacijama , ljudima , simbolima , bojama , pjesmama ....
Znate u parfemu prepoznati note od kojih je kreiran , svaki sastojak izdvojiti i odrediti mu intenzitet i trajnost . Da , mirisi nam izvlače riječi kojima bi stalno pričali o njima .........
Međutim postoje mirisi koji vas ostavljaju bez daha , bez riječi , mirisi zbog kojih čak ni ne želite da pričate , o kojima se prosto bojite da dajete bilo kakav komentar , jer smatrate da neće biti dovoljno dostojan . Parfeme koji svojom veličanstvenošću tjeraju na poštovanje i tiho , apsolutno unutrašnje doživljavanje i uživanje .
Parfeme kod kojih ne razmišljate o cijenu ni ambalažu , ali ste ih svjesni , parfemi koji su potpuna zaokružena priča koju ne možete i ne želite smjestiti u neku kategoriju ...Parfeme kojih u životu sretnete možda svega par .
Ovo je to veličanstveno djelo - ovo je taj parfem !

Jun
01
2008
divina
divina

Za gosta-carlinu-ako bi ga prodala, odmah kupujem, registruje se pa mi javi na pp,hvala :)

Apr
13
2008
gost_carlina
gost_carlina

jao,ja ovaj parfem koristim skoro svaki dan cak i kad podjem u prodavnicu ali vec mi je dosadio pa mozda zbog toga.a ja imam ceo set necega i sapuna i gela za tusiranje i uzoraka cak .Svake godine dobijem isto

Apr
10
2008
etna
etna

izuzetno elegantan parfem kojeg treba znati nositi, ni u kom slucaju za svakodnevnicu, on trazi odgovarajucu odjecu i mjesto gdje ce biti nosen, parfem koji stvarno mirise grofovski ;)
malo me asocira na starinske sapune

Mar
29
2008
divina
divina

dodajem i da mi deluje da je baš za sve generacije, svakoj će istaknuti ono najbolje kod nje, ali svakako kao što je dole navedeno-zahteva svilu i čipke, ženstvenost i otmenost, samopouzdanje,stav i tihi šarm...

Mar
10
2008
divina
divina

imala sam ogromno zadovoljstvo da ga isprobam danas, već 13 sati se jako oseća na ruci,ne odvajam nos...prefinjen,klasičan, ima nešto starinsko u sebi a vrlo otmeno, nagoveštava romantiku i strasti ispod hladnije kompozicije...fantastično, mada je i cena fantastična, šmrrrrrc

Mar
10
2008
ROBERTO
ROBERTO

Strašno elegantan miris, mene podsjeća na Palomu Picasso

Feb
27
2008
jeca
jeca

Ovo je predivan chypre, na meni je dosta travnat, komotan i otmen. Sa razvojem postaje njezniji, a prekrasan je od samog pocetka. Veoma je zahtjevan, za Dame.

Aug
31
2007
polka
polka

5/5 elegancja, klasa, 100% chypre, lekko cytrynowe, zlote, chlodne, wyniosle, dumne, dla dam, do teatru, do opery, na wieczor

May
06
2007
tackica_ns
tackica_ns

Prekrasan parfem, od početka do kraja....savršen miris koji se lepo razvija, nit preslab, nit prejak, ne sladunjav, nego onako nekako pun, zaokružen....
Na mah podseti na parfem još jedne Španjolke - Palome Picasso ( zbog Seringe), ali su različiti.
Bočica je umetničko delo, stvarno prelep parfem.
Mane - teško se nalazi i preskup je.
I traži kompletnu priču, nije za haljinice, za patike, nego je onako - damski :)

Apr
23
2007

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Ova stranica sadrži informaciju, komentare, note parfema, slike, nove i stare reklamne postere, kao i video materijale o Sisley Eau du Soir parfemu ali pored truda i pažnje moguđe su greške. Ukoliko želite dopuniti opis Sisley Eau du Soir, dodajte vaš lični komentar o parfemu. PunMiris nudi unikatnu klasifikaciju parfema na osnovi vaših ocjena, učestvujte i definišite Eau du Soir od Sisley kliknite na opcije ispod slike Također možete naći linkove na online prodavnice i druge sajtove, koje PunMiris ne kontroliše. PunMiris ne daje nikakve garancije i ne preuzima nikakvu odgovornost za rezultate koji mogu nastati usled korištenja sajtova koji su linkovani, kao i za sve moguće posljedice tog korištenja uključujući eventualni gubitak novca. Komentari prikazani na stranici parfema Eau du Soir od Sisley predstavljaju stanovište samo potpisanih autora, i ne moraju se poklapati sa mišljenjem PunMiris.com.

Advertisement

Kome se svidja ovo takođe voli
Sisley Soir de Lune Paloma Picasso Paloma Picasso Clinique Aromatics Elixir Chanel Coco Eau de Parfum Lancome Magie Noire Christian Dior Midnight Poison Guerlain Samsara Eau de Parfum Chanel Chanel No 19 Cartier La Panthere Kenzo Kenzo Jungle L'Elephant Tom Ford White Patchouli Christian Dior Dune Hermes 24 Faubourg Yves Saint Laurent Opium Chanel Chanel No 5 Estée Lauder Knowing Jean Patou Sublime Guerlain Shalimar Parfum Initial Tom Ford Black Orchid Guerlain Shalimar

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: