Dizajneri » R S » cvjetni « Grupe

Orazuli S.T. Dupont za žene

Orazuli S.T. Dupont za žene
Imam
Imala/o
Želim
Volim
Svidja mi se
Ne svidja mi se
Zima
Proleće
Leto
Jesen
Dan
Noć
Svi glasovi članova: 3
ženski 25- 25+
muški 25- 25+

Imam: 1 Imala/o: 1 Želim: 5

glavni akordi
cveće
belo cveće
voćne note
badem
citrus

Orazuli je ženski miris predstavljen 2005. godine kao cvetni. Otvara se notama gorkog badema, frezije i nerolija, sa srcem đurđevka, jasmina i osmantusa i donjim notama citrusa, vanile i mošusa. Parfem je dostupan u količini od 100ml edt.

Perfume rating: 4.00 out of 5 with 3 votes.

Mirisna piramida

Gornje Note
Bijela frezija Neroli Gorki badem

Srednje Note
Osmantus jasmin Đurđevak

Baza Note
mošus Vanilija Limun

Glavne note

Loading...

Postojanost

povucite slajder da bi glasali

Korisnicki glasovi
nepostojan 0
 
slabo postojan 0
 
umjeren 0
 
dugotrajan 1
 
jako postojan 0
 

Aura

povucite slajder da bi glasali

Korisnicki glasovi
nježan 0
 
umjeren 0
 
radijalan 1
 
ogroman 0
 

Više o parfemu na Engleskom jeziku / More in English language about Orazuli by S.T. Dupont.

Ovaj parfem me podsjeća na  

Advertisement

Orazuli Komentari na Parfeme

I.I
I.I

It's a formal, 'luminous' and luxurious scent that only needs a tiny little spritz to last for hours. If one wants to kill everyone in her working environment just put TWO spritzes of this -very nice- perfume.
It's an expensive smelling perfume that DEFINATELY worthes its money and it smells very nice!
It makes a very nice gift and is suitable for every occasion, for a day at work or for a night gathering, for celebrations, for every group age too.
I just think that one doesn't have to be that very casual if one wants to wear this perfume. It's classy (but not sexy if you get what I mean, my mother can wear it, me too).

Nov
28
2011
tihana23
tihana23

Po meni Orazuli nije cisto cvjetni parfem, vec cvjetno-mosusni, ili cak orijentalno-cvjetni.

U jednom momentu me podsjeca na Hypnotizing elixir, u drugom na L'instant.

kremasta vanilija + zasiceni bademi+ slatkasto bijelo cvijece = zimski parfem. medjutim, kompoziciju osvjezavaju neroli i djurdjica, tako da mislim da bi se dopado ljubiteljima tzv. puderasto- vanilijastih parfema za ljetne veceri, na sto i asocira duboko modra bocica ukrasena svjetlucavom zvjezdanom prasinom.

Odlicna postojanost, na mojoj kozi se zadrzao od jutra do mraka, kad bi barem svi tako :o

Sve u svemu, kvalitetno uradjen parfem; mirise mi luksuzno, iako, nazalost, nije moj tip mirisa jer ne podnosim vaniliju u parfemima, udre mi previse u glavu, vise prija u sladoledu i kolacima :)

May
26
2011
gost_Belutak
gost_Belutak

Prvo me je privukla boja bocice i njen oblik, a onda i cinjenica da su citrusi i badem zamenili uobicajena mesta. Jako bih volela da ga probam.

Sep
21
2008

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Sponsored offers:

Ova stranica sadrži informaciju, komentare, note parfema, slike, nove i stare reklamne postere, kao i video materijale o S.T. Dupont Orazuli parfemu ali pored truda i pažnje moguđe su greške. Ukoliko želite dopuniti opis S.T. Dupont Orazuli, dodajte vaš lični komentar o parfemu. PunMiris nudi unikatnu klasifikaciju parfema na osnovi vaših ocjena, učestvujte i definišite Orazuli od S.T. Dupont kliknite na opcije ispod slike Također možete naći linkove na online prodavnice i druge sajtove, koje PunMiris ne kontroliše. PunMiris ne daje nikakve garancije i ne preuzima nikakvu odgovornost za rezultate koji mogu nastati usled korištenja sajtova koji su linkovani, kao i za sve moguće posljedice tog korištenja uključujući eventualni gubitak novca. Komentari prikazani na stranici parfema Orazuli od S.T. Dupont predstavljaju stanovište samo potpisanih autora, i ne moraju se poklapati sa mišljenjem PunMiris.com.

Advertisement

Više iz iste grupe cvjetni
Nina Ricci L'Air du Temps Serge Lutens Clair de Musc L`Erbolario Rosa Mary Kay Journey Pupa Very Flower Rosa Joop! Joop! Rococo biehl parfumkunstwerke al01 Oriflame Visions Lady Vintage Pacifica Tahitian Gardenia Antonia`s Flowers Antonia`s Flowers Mirato Malizia Bon Bons Oxygen Bubble Basile Basile Young

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: