Dizajneri » M » orijentalni fougere « Grupe

A*Men Pure Tonka Mugler za muškarce

A*Men Pure Tonka Mugler za muškarce
Imam
Imala/o
Želim
Volim
Svidja mi se
Ne svidja mi se
Zima
Proleće
Leto
Jesen
Dan
Noć
Svi glasovi članova: 10
ženski 25- 25+
muški 25- 25+

Imam: 9 Imala/o: 1 Želim: 9 Moj signature: 1

glavni akordi
aromatic
vreli začini
slatke note
kafa
balsamic
Slike
A*Men Pure Tonka Mugler za muškarce Slike

Thierry Mugler lansira A*Men Pure Tonka, novo limitirano izdanje svog najpopularnijeg muškog mirisa A*Men iz 1996., koji izlazi u februaru 2016. godine.

Kompozicija je najavljena kao orijentalna kombinacija bobica tonke i svježe, aromatične lavande.

Bočica prepoznatljivog oblika dizajnirana je od sjajne crne gume. Zvijezda u sredini krasi nijansama rozog metala. Miris je dostupan kao 100 ml Eau de Toilette. Parfem je kreirao Jacques Huclier.

Perfume rating: 4.67 out of 5 with 10 votes.

Mirisna piramida

Gornje Note
Nana

Srednje Note
lavanda

Baza Note
Mahune Tonke Kava, kafa, kahva Vanilija pačuli Sladić Kakao

Glavne note

Loading...

Postojanost

povucite slajder da bi glasali

Korisnicki glasovi
nepostojan 0
 
slabo postojan 0
 
umjeren 1
 
dugotrajan 4
 
jako postojan 0
 

Aura

povucite slajder da bi glasali

Korisnicki glasovi
nježan 0
 
umjeren 0
 
radijalan 5
 
ogroman 2
 

Više o parfemu na Engleskom jeziku / More in English language about A*Men Pure Tonka by Mugler.

Ovaj parfem me podsjeća na  
New Haarlem
5 ne da
A*Men Pure Wood
2 ne da
Rochas Man
2 ne da

Advertisement

A*Men Pure Tonka Komentari na Parfeme

miroslavzivanovic1988
miroslavzivanovic1988

Kad izađe novi A*men flanker, prvo se nasmejem, pa ga onda željno isčekujem, obavezno mi se svidi, ali retko koji kupim. Posle Malta i Havane, nijedan me nije dovoljno zaintrigirao da ga kupim, a i ove što jesam, prodao sam jako brzo. Moj hir i impulsivnost.

Ok Miroslave, a zašto si prodao Malt i Havanu kada si ih onoliko nahvalio? Misliš da mi sada kupujemo te tvoje priče i lupetanja? Polako ljudi. Prodao sam ih zato što su kod mene već duže vreme, a retko kad sam ih nosio. Zaista. Mogu na prste jedne ruke da nabrojim koji sam i kada nosio. Ok, a zašto si ih slabo nosio? Malt i Havana traže jako specifičnan vremenski period. Ne sme da bude prehladno jer će hladnoća ubiti miris, ne sme da bude ni toplije jer će ih toplota pojesti. Glasni su u početku ali se jako brzo priljube uz kožu i potrebno je specifično vreme kada če ostavriti svoj pun potencijal. Da imaju performanse kao original, bili bi bukvalno savršeni.

I šta, kao Tonka ima performanse kao original? Nažalost, nema. Ali je daleko potentnija od svoje starije braće.

Kao i original, zahteva hladnije vreme, isključivo zimu i jesen, više kao casual, ali je odličan za sve prilike.

Sam miris je jako sladak, ali ne preterano. Lavanda u otvaranju, praćena tonkom, vanilom, pačulijem, kafom, ostavlja utisak čokoladnog kolača umočenog u kapućino, koji ne zalazi u sferu preterane slatkoće.

Performanse su i više nego dobre. Prva dva sata vrišti kao moja bivša kad napravim glupost, ali se posle primiri i stvara jednu auru koja ne smara, ali se i te kako oseti. U svakom slučaju, za par nijansi potentniji od gore pomenutih.

Jedinu zamerku imam za bočicu. One mat gumirane su blagodet. Original u metalnoj pljosci se isfleka čim ga pogledam, a ovaj je još gori. Nije mat gumiran već je izrađen od neke sjajne gume, ne znam ni sam. Iritira užasno. Ubija moj ocd za čistoću.

Ocena od mene, slatka desetka.

Mar
25
2017
smora
smora

Scentrack
Counting Crows – A Long December

Thierry Mugler A*Men Pure Tonka – Miris božićne zvijezde (Jacques Huclier, 2016)

Moram priznati jednu strašnu tajnu. Uvijek padnem na novi Muglerov Pure flanker. Svjestan sam da mirišu slično i da imaju onaj Muglerov gurmanski DNA, ali im ne mogu odoljeti. Svi sviraju sličnu temu, ali uvijek daju novi pogled na staru temu. Pure Tonka nije iznimka.

Konstrukcija fougere lavande je duboko skrivena ispod Huclierove planine slatkih nota. Podsjeća na pojačani i obnovljen Roucelov Rochas Man ili balansiraniji New Haarlem. Menta je samo prolaznik koji se brzo gubi. Lavanda je utopljena u orašastom raju Tonke, kave i vanilije. U jednom trenu Tonka se pretvara u kremu od kokosa blagdanske kuhinje. Apsolutno neodoljivo.
Slatke note tvore jedan senzualni božićni koloplet nota. U pozadini se primjeti prstohvat Lolitine likoricije te pačuli koji jača u klasičnoj A*Men bazi.
Sama konstrukcija ovog mirisa je vrlo slična kriminalno podcijenjenom A*Men A Taste of Fragrance (gourmanska lavanda)i Pure Malt. Mora se priznati Mugler i Huclier su opet uspjeli predstaviti uspješnu A*Men varijaciju na temu.
Slatko, smirujuće i slatko. Zimska čarolija u bočici. Duh Božića u našim srcima.

Rating: 9/10

Više na Scentimentalwords

Dec
19
2016
Zgb
Zgb

I) dio reviewa - opći, početni dojam

Prvi od Pure linije koji bi mogao čak možda dobiti granično negativan review od mene. Za sada mi kompletno miriši kao Pure Wood koji su stavili u crnu bočicu.

Razlika? Minimalna, no ipak osjeti se nota kave, nekaj marginalno izraženija nego u Pure Wood.

Vrlo je profinjen, distinktan miris. Gust, vrlo sladak no sve je to također i Pure Wood, ne samo stilski već i karakterno.

Pure Tonka je dosta uspoređivana s Rochas Man i New Haarlem. New Haarlem nisam probao, a konekcija s Rochas Man je poprilično limitirana. Rochas je vedriji, svjetliji miris, te manje opterećujuć. Ne dijele karakter, no imaju stilske dodirne točke.

Zanimljiva furka glede Pure Tonka mirisa je ta da dobiva poprilično dobre kritike, dok je Pure Wood koji je izdan ranije praktički ostao nezamijećen.

II dio reviewa (bit će napisan kasnije) nakon usporednog nošenja Pure Wood na jednoj ruci, Pure Tonka na drugoj.

II) Završni dojam

Nanio sam Pure Wood na desni gornji dio zgloba, a Pure Tonka na lijevi gornji. Sličnost je tu, ali postoji veliki ali. Pure Wood je više suh i zagoren ako se usporedi sa Tonkom. Naime, stilski su tolko bezobrazno slični da je nevjerojatno, al opet nisu isti. Naime ono kaj su oni napravili s Tonkom je to da su uzeli Pure Wood i rekli ajmo ovo, no nek bude varijacija na temu. I bi tako, očigledno.

O čem se radi ovak kad čovjek šnjofa izbliza. Dakle, Pure Tonka ispada kao ljepša, decentnija te rafiniranija inačica Pure Wood. E sad, trik pitanje - jel vrijedi imat oba? Ako ste zapeli za priču kolekcionarstva, kao i uvijek da. U protivnom, ako imate Pure Wood, ne uzimajte Tonku, a ako mislite uzeti Tonku ili je već imate, ne trudite se previše s Pure Wood.

Originalnost 4/10
Miris 7/10
Projekcija 8/10
Dugotrajnost 7/10 (imam iskustva s linijom pa mogu odrediti već u prvih 15 minuta nošenja kolko bi mogao trajati.)

Apr
27
2016
fragrancelover
fragrancelover

liči na ove ostale Pure parfeme. sličan je sa Pure Malt i Pure Havane. Samo recimo ako uporedimo sa Malt ima tu neku gorkastu kafa, kakao notu. A nije tako sladak kao Havane.
ovi Pure parfemi imaju svi različite note, ali su svi nekako slični.

ovde gde sam ja probao nema ništa drugo da se kupi osim Pure Tonka. kažu da su to sve limitirana izdanja, kao i ovo sad. i šalju jedno vreme i posle prestanu.

Mar
15
2016
Akunin
Akunin

Parfimerija Glamour ima leather , Tonku cekamo u Sephori :D

Feb
26
2016
Rocky Balboa
Rocky Balboa

Opa!!!

Jan
30
2016

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Sponsored offers:

Ova stranica sadrži informaciju, komentare, note parfema, slike, nove i stare reklamne postere, kao i video materijale o Mugler A*Men Pure Tonka parfemu ali pored truda i pažnje moguđe su greške. Ukoliko želite dopuniti opis Mugler A*Men Pure Tonka, dodajte vaš lični komentar o parfemu. PunMiris nudi unikatnu klasifikaciju parfema na osnovi vaših ocjena, učestvujte i definišite A*Men Pure Tonka od Mugler kliknite na opcije ispod slike Također možete naći linkove na online prodavnice i druge sajtove, koje PunMiris ne kontroliše. PunMiris ne daje nikakve garancije i ne preuzima nikakvu odgovornost za rezultate koji mogu nastati usled korištenja sajtova koji su linkovani, kao i za sve moguće posljedice tog korištenja uključujući eventualni gubitak novca. Komentari prikazani na stranici parfema A*Men Pure Tonka od Mugler predstavljaju stanovište samo potpisanih autora, i ne moraju se poklapati sa mišljenjem PunMiris.com.

Advertisement

Kome se svidja ovo takođe voli
Mugler A*Men Pure Havane Tom Ford Tobacco Vanille Mugler A*Men Mugler A*Men Pure Malt Christian Dior Dior Homme Intense Christian Dior Dior Homme Frederic Malle Musc Ravageur Tom Ford Tuscan Leather Gucci Gucci pour Homme Bond No 9 New Haarlem Prada Prada Amber Pour Homme (Prada Man) Giorgio Armani Acqua di Gio Profumo Amouage Reflection Man Dolce&Gabbana The One for Men Hermes Terre d'Hermes Chanel Les Exclusifs de Chanel Coromandel Burberry London for Men Creed Aventus Lalique Encre Noire Rasasi La Yuqawam Homme

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: