Dizajneri » C » aromatični vodeni « Grupe

Aqua Motu Eau de Toilette Comptoir Sud Pacifique za žene i muškarce

Aqua Motu Eau de Toilette Comptoir Sud Pacifique za žene i muškarce
Imam
Imala/o
Želim
Volim
Svidja mi se
Ne svidja mi se
Zima
Proleće
Leto
Jesen
Dan
Noć
Svi glasovi članova: 15
ženski 25- 25+
muški 25- 25+

Imam: 12 Imala/o: 14 Želim: 10 Moj signature: 1

glavni akordi
morske note
aromatic
pesak
salty
bilje
Slike
Aqua Motu Eau de Toilette Comptoir Sud Pacifique za žene i muškarce Slike Aqua Motu Eau de Toilette Comptoir Sud Pacifique za žene i muškarce Slike Aqua Motu Eau de Toilette Comptoir Sud Pacifique za žene i muškarce Slike Aqua Motu Eau de Toilette Comptoir Sud Pacifique za žene i muškarce Slike

Aqua Motu je morski sunčani miris odmora na moru. Motu Tane je mali otok u Francuskoj Polineziji, raj na zemlji.

U visokim notama je Fleur d'Helychrisum, u srcu su morske note, đurđevak i mokri pjesak, u bazi su alge. Napravljen je 1993.

Perfume rating: 3.38 out of 5 with 15 votes.

Mirisna piramida

Gornje Note
Besmrtnik

Srednje Note
morska voda Pjesak Đurđevak

Baza Note
Morska trava

Glavne note

Loading...

Postojanost

povucite slajder da bi glasali

Korisnicki glasovi
nepostojan 0
 
slabo postojan 0
 
umjeren 0
 
dugotrajan 2
 
jako postojan 0
 

Aura

povucite slajder da bi glasali

Korisnicki glasovi
nježan 1
 
umjeren 0
 
radijalan 1
 
ogroman 2
 

Više o parfemu na Engleskom jeziku / More in English language about Aqua Motu Eau de Toilette by Comptoir Sud Pacifique.

Ovaj parfem me podsjeća na  
Acqua di Sale
7 ne da
Fiore dell'Onda
6 ne da
Acquiilssssima
1 ne da

Advertisement

Aqua Motu Eau de Toilette Komentari na Parfeme

dobrisica
dobrisica

Nekome tko živi na kontinentu,daleko od morskog plaventila,ovaj je miris- miris njihove čežnje.
Meni koja se uz more svakodnevno budim,koja ga gledam,slušam i ćutim,aqua Motu miriše na jugo-južinom uzburkano more.I kao što Giuliano i Ban pjevaju:
"Rakovi,školjke i morske alge
I mnogo mnogo kamenog cvijeća
Na grobu mome umjesto svijeća
Svijetleće ribe držat će stražu
Mora zna svu moju bol"
Tko je doživio jugo zna o čemu govorim.A tko nije nek nosi Aqua Motu-morski,slan i melankoličan miris.

Feb
07
2017
Little miss rock
Little miss rock

Nikada u zivotu nisam bila ovako daleko od mora i ovih me dana bas "prala" teska nostalgija, a onda sam dobila ovaj parfemcic. Nije to miris Jadrana, borova i nase obale, ali je miris morske vode (alge se bas lijepo osjete) s ponesto krasnog smilja u pozadini. Mene osobno odusevljava. Postojanost je solidna (preko 8 sati na kozi, na odjeci se drzi danima), aura skoro nikakva, no nije me iznevjerio. Na mojoj je kozi neobicno kremast, pomalo "kokosast" (iako kokosa nigdje nema) i mazan. Prekrasan, opusten, pozitivan, poseban i uistinu morski.

Mar
09
2015
DeMarco
DeMarco

Mahala mu je sa obale...
On, skocentrisanog pogleda na dasku koja se nalazila ispred njega, i to samo na onaj vrh, koji je zasecao talas, nije čuo reči i uzvike njegove devojke, koja je vikala sa plaže u želji da ga podrži u tome da što duže ostane na dasci za surfovanje...

Skakala je, stopalima podizala topao pesak svakim svojim skokom...Njene šake, koje su mahale, činilo se u prazno, presecale su vazduh koji je mirisao na alge, so... NJena koža je hvatala zrake sunca, skladištila ih, tamneći svakoga minuta...Kosa koja je bila mokra i slana od morske vode, širila se nalik meduzinim pipcima, svaki put kada bi skočila..

On je i dalje bio na dasci, iskušavajući talase... Mokre kose borio se sa znojem i naletom adrenalina koji mu je surfovanje nabilo u potiljak... Osećao se skroz opusteno, neverovatno, ali ipak u nekom grču, u strahu od pada... Znao je da ga pad neće boleti... Kada bi pao, dočekala bi ga voda, a i talasi nisu bili veliki da bi ga povredili.. Ali nekako, potajno želeo je da istraje, da što duže izdrži..

Čuo se smeh, koji je prelazio u dozivanje... Odzvanjao je sa plaže.. NJeni beli zubi, poput bisera nizali su se na toplom letnjem suncu... Dozivala ga je da dodje na plažu...

Čuo je to njeno "DŽejmi", i okrenuo glavu prema obali... Izgubivši koncentraciju, sledeće što je ugledao bio je pesak, negde pet metara ispod njegovih nogu, koje su svakim pokretom od onih krupnijih, pravile manje mehuriće u vodi...Daska se nalazila na samo nekoliko metara od njega, plutajući po površini.
Doplivao je do plaže,vukući za sobom dasku tirkizne boje sa jednom belom linijom koja se na sredini spajala sa osmokrakom zvezdom..

Pala mu je u zagrljaj..
"Uspeo si!!!", reče mu...
"Jesam", uzvrati joj.. Poljubi njene crvene usne, i ponovo prisloni glavu na njeno desno rame, iznova je grleći...
Osetio je miris njene kose, miris sunca, plaže vode, soli... Taj tako svež miris, koji se već širio tom celom peskovitom plažom, opijao ga je u tom trenutku, i iako ga je već ranije osetio, činio mu se stran, nepoznat i totalno jedinstven..

Želeo je da taj zagrljaj traje zauvek... Nije pomišljao da je ispusti iz svojih ruku...

Stajali su zagrljeni na toj toploj, zvukom talasa okupanoj plaži, praveći se da svet oko njih ne postoji... Trenutak sreće i prividnog zaustavljanja vremena odjekivao je do pučine i nebeskog plavetnila.

Feb
12
2012
pzeljka
pzeljka

Nikako mi se ne svida. Nesto izmedu laka za kosu, deterdzenta za pranje suda i mirisa mora koji ti ostaje na kozi nakon kupanja. Nije miris odbojan, ali nikako to ne bih nosila kao parfem.


Sad nakon nekog vremena vec mi bolje mirise, ali baca mi vise na muski parfem. Nestao je deterdzent i lak, a sad je cista morska sol pracena s nekoliko noti tipicnih muskih parfema...

Dec
02
2010
Eyla
Eyla

samose,
ponizno ti hvala.
dobro da je virtualan kompliment jer sam sva pocrvenjela. dvaput.

Apr
09
2010
samos
samos

Eyla ovo ti kradem i stavljam na face :) od stihova mi je jos ljepsi tvoj komentar ispod. Prekrasno! Uljepsala si mi ovaj kisni dan definitivno...i da...upravo uzimam i ja svoju Moticu i napskat cu se s njom :) Uzivaj i ti u svojoj!

Mar
31
2010
Eyla
Eyla

i gledam more gdje se meni penje
i slušam more dobrojutro veli
i ono sluša mene ja mu šapćem
o dobrojutro more kažem tiho
pa opet tiše ponovim mu pozdrav
a more sluša pa se smije
pa šuti pa se smije pa se penje
i gledam more gledam more zlato
i gledam more gdje se meni penje
i dobrojutro kažem more zlato
i dobrojutro more more kaže
i zagrli me more oko vrata
i more i ja i ja s morem zlatom
sjedimo skupa na žalu vrh brijega
i smijemo se smijemo se moru

morala sam posuditi stihove Josipa Pupačića jer me svaki udah ovog parfema podsjeti na njegove stihove. jer se more k meni penje, sa zapesca moje ruke, i grli me more oko vrata, proviruje ispod moje kose, i ja se smijem, smijem se moru, pa sapuce more mojim culima; i bez zala, nosim more zlato svuda sa sobom u dzepu!

Mar
31
2010
kayka
kayka

cula sam da je mnogima omiljen, da je neverovatan, najprodavaniji....onda sam ga probala i shvatila da mirise kao deterdzent za sudove. pomislih, da nije malo skup za miris koji podseca na neomiljeni kucni posao.

i jos nesto....na moju srecu, vrlo brzo je nestao sa koze.

Mar
27
2010
zabica
zabica

Pre svega, parfem je jako postojan, iako sa slabom aurom, ali neverovatno mi je da sam ga probala juce poslepodne i da se jos oseti .. plus hladi taj deo koze gde je prsnut. Jako lep, svez, morski ... podseca me jako na drydown nekog parfema ali nema sanse da se setim. Ja osetim so, vodu, morski vazduh, galebove, divan za sve nas ljubitelje leta i mora, i divan je pogotovo za zimu :)

p.s.-Samo da dodam da je neverovatno kako se parfem prilepi za kozu..ispod dukseva, dzempera i svega, on prezivi i posle dva dana i oseti se. Kao da se stopi s kozom. Definitivno ga uzimam, sva sreca da sam dobila dekantic :)

Dec
19
2009
samos
samos

U pocetku se jasno istice đurđevak, ugodan i njezan...nakon par minuta moze se jasno osjetiti miris pjeska kojeg tako vjerno prikazuje smilje (Heychrisum italicum)kojeg ima u ovom parfemu (hvala BlueBell na ovom prosvjetljenju:)) jutros sam ga stavio i imam osjecaj da mi se stvorio kao neki film na povrsini koze koji svako malo signalizira da je parfem tu...vec sad osjetim i alge, i to tropske alge (prva asocijacija su mi Fucus, Laminaria i Macrocystis-zasto ne znam),mozda zato sto sam bio u kontaktu sa ove tri vrste pa su mi one asocijacija. Mirise mi i na frisko izvadjen kamen iz mora (znate ono, kad izvadite kamen iz vode i pomirisete ga...e nekom je taj miris oduran, meni odlican)

Sep
25
2009
Leticija
Leticija

Zna li ko gdje se mogu Comptoar-ovi parfemi nabaviti u Srbiji ili u Crnoj Gori?
Pozdrav svima!

Aug
18
2009
dea
dea

Ipak je odlučio da me kazni. Nevjerojatno, dobila sam alergiju od njega. Nikad u svom životu nisam imala alergiju od kozmetike i parfema, i eto sada...po prvi put. I to taman kad sam ga zavoljela. A on me tako perfidno odbacio. Ahhh!!!

Jul
15
2009
dea
dea

...i eto mene s novim komentarom, a da mi je netko rekao...
Kao što stari i mudri kažu "svako zlo za neko dobro" tako je i ovaj miris ostao kod mene, nesretnim (ili sretnim!) slučajem. Jučer ga, u nedostatku inspiracije, stavim na ovih +33 i začudim se miomirisu koji se oko mene širio nevjerojatnom lakoćom i postojanošću. Djeluje tako umirujuće, bezbrižno i čisto, kao najbistrija voda (ili more ako baš hoćete, mada osobno more drugačije doživljavam). Pomislim, vidi vraga, pa ovaj se trudi i ne odustaje da mi dokaže kako je lijepo što sam mu dala drugu šansu. I, bogami, zaista me nagradio svojom ljepotom. Hvala dragi moji Punmirisovci što ga niste htjeli udomiti, jer bila bi to zaista velika šteta. I za mene veliki propust! Tc, tc, tc...

Jun
16
2009
Bellatrix
Bellatrix

Na početku doslovno mogu osjetiti miris vjetra pomiješanog sa morskom vodom. Mogu zatvoriti oči i vidjeti plavo-bijele nijanse... Mogu doživjeti daleke oceane i njihovu svježinu. No ipak, ne mogu ovaj parfem nositi, jer navedene mirise želim osjetiti isključivo u njihovoj prirodi a ne u parfemu.

Jun
03
2009
astrid
astrid

da, to je cvjetno-vodeni miris, pomalo podsjeća na morsku obalu, zrak negdje uz obalu oceana. svjež je, ali ima i malo topline, "mlakosti" u sebi (kao što je netko napisao: kao malo mlakog vjetrića uz obalu oceana).

nije osobito trajan, slabiji je, ne bih rekla da ima neki "sillage". nije loš, ali niti upečatljiv, ništa specijalno. ne bih ga kupila.

Apr
02
2009
gost_dandy
gost_dandy

Ovaj miris je savrsen , zatvori oci i pomirisi i pomisliti ces na more ili ocean na zalost ne traje dugo

Mar
13
2009
Leukothea
Leukothea

Alisa me je zavela s tim "morska koncentrirana tekućina za račice" pa sam se ja onda ko bedak trgala i skoro kupila cijelu bočicu jer kao nema šanse da meni račici ovo nebude dobro.. eeeh.

i zato ću se prikloniti dei i reći da miris nije loš ali ga niti ja nebih nazvala parfemom. Također sam očekivala miris našeg mora, onog savršenog morskog zraka..
Previše volim Jadran da bih sanjala o Francuskoj Polineziji a bogme neću niti mirišati po algama ni nekom slatkastom cvetju, jer to je to što ja osjetim u njemu, ne more, ne pijesak nego stvarno po onim ljigavim algama i to na kraju preraste u neki miris koji podsjeća na kućnu plijesan ili vlagu u podrumu, ko kad dođete u nečiji stan ko ne vodi brigu o tome, pa me asocira na trulež i bolest. To srećom brzo nestane jer nije intenzivan niti dugotrajan.

Možda ga se koji put zaželim kad zaboravim kakav je, ali ništa više od toga.. Veliko hvala BlueBell za ovih 5ml, a meni je toliko žao, neizmjerno žao da u ovomu nemogu uživati... :(

Mar
06
2009
dea
dea

Pod utjecajem komentara ovdje (priznajem!) nabavih ovo čudo. Ne mogu reći da je miris loš, ne, to nikako, ali da bih ga nazvala parfemom, pa i ne bih baš! Ne asocira me na miris mora, niti algi, jer ne znam kako mirišu alge (a uostalom tko na moru njuši alge!?),ni na morski zrak...Zapravo, možda miriši na more i pijesak, ali nikako na naše Jadransko (na drugima nisam ni bila). Teško je (i mislim nemoguće) napraviti ono što osjetite kad doputujete u Dalmaciju i nakon dugog puta, izmoždeni izađete iz auta i udahnete onaj prekrasan miris što vas zapahne u trenu, omami. A ovaj miris, nažalost, nije taj, barem nije za mene. Ni približno kvalitetan i lijep kao Elixir od Hermesa, koji je do sada najbliži gore navedenom doživljaju.
Ali, šta da se radi, kako to već biva s velikim očekivanjima...
Nadam se da ću kad se malo bolje (i duže) budem upoznala s ovim mirisom napisati novi komentar, a do tada - ma potrošit će se već nekako, valjda.

Mar
01
2009
divina
divina

he he, svidja mi se sto na meni nema neku svezinu ali jeste miris mora-i to onda kad sunce vec zalazi a ja sedim mokra na steni obrasloj algama, sunce je mlako a more mazno :)
ako imate napad ceznje za morskim ugodjajem, a nema te prilike da otputujete, ovo je odlicna nadoknada.
zato mi je sada apsolutni favorit ove kuce, koja zaista pravi prilicno originalne i zanimljive kompozicije.

Jan
20
2009
cameron
cameron

Jednom, za koju godinu, otici cu na odmor u Francusku Polineziju, a dok to vrijeme ne dode posjecivat cu je imaginarno. Kad stavim ovaj miris- zatvorim oci i zamislim otocic sa prekrasnom, pjescanom plazom boje bisera, divnim, plavim, cistim morem...Na njemu ne postoji nista i niko osim mene, mog dragog i ..nekog ko nam kuha..hahah

No- vratimo se na miris.Miris je svjez, okupan morskom vodom i prekrasnim egzoticnim laganim cvijecem.. Osjetim cak i miris pijeska..E sad , dali je to plod moje maste jer sam se tako uzivila ili zaista ga raspoznajem u svim ovim sastojcima ostat ce zagonetka!

Znam samo to, da cu ga nositi u trenutcima kad ce mi biti dosta svega i kad ce mi ocajnicki biti potreban odmor!

Jan
10
2009
peper
peper

Strašno me privlači ovaj parfem.Čini mi se da bih ga nosila i u ovim hladnim i vetrovitim danima, bez obzira na njegove sastojke.Lepo je mirisati na more i leto kada sve oko tebe odiše zimom.

Dec
16
2008
bibili
bibili

Pravi letnji, osvezavajuci parfem. Probala sam ga na kozi i svi koji su mi prisli taj dan su rekli da mirisem na more. Prelepa vodena nota, miris peska, jos da ima malo mirisa borovine i soli more mi ne bi ni trebalo :)

Jul
15
2008
divina
divina

danas testiran na koži, zanimljiv,početna svežina malo se umiri, držao se nekih 4-5 sati na ruci i ni malo nije slab, menjao u više navrata od narančinih nota do algi, jednom ću ga opet testirati jer nikako nisam mogla odrediti da li mi se svidja ili ne

Mar
13
2008
jeca
jeca

50ml kostaju oko 40 eura (~3000 dinara), u inostranstvu su ovi parfemi skuplji.

Mirise svjeze, neobicno, ima i mora i pjeska, jos osjetim nesto slatko, kao kokos, ali jedvaprimjetno. Ili mozda je to zato sto je kokos prisutan u vise njihovih parfema, pa ga i ovdje trazim ;o)

Nije nimalo ostar, kao znaju biti morski mirisi.

Dec
30
2007
Venerica
Venerica

Sastav me uopste nije privukao, i moram priznati da sam ga probala samo zahvaljujuci upornosti prodavacice. Ostala sam iznenadjena i potpuno odusevljena!Neopisivo lep miris, nesto mastam da na Bora Bori ovako mirise vazduh. Savrsen za leto, posebno ako se patite na gradskim vrucinama i skapavate cekajuci zasluzeni odmor i bezaniju na more.

Jul
31
2007

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Ova stranica sadrži informaciju, komentare, note parfema, slike, nove i stare reklamne postere, kao i video materijale o Comptoir Sud Pacifique Aqua Motu Eau de Toilette parfemu ali pored truda i pažnje moguđe su greške. Ukoliko želite dopuniti opis Comptoir Sud Pacifique Aqua Motu Eau de Toilette, dodajte vaš lični komentar o parfemu. PunMiris nudi unikatnu klasifikaciju parfema na osnovi vaših ocjena, učestvujte i definišite Aqua Motu Eau de Toilette od Comptoir Sud Pacifique kliknite na opcije ispod slike Također možete naći linkove na online prodavnice i druge sajtove, koje PunMiris ne kontroliše. PunMiris ne daje nikakve garancije i ne preuzima nikakvu odgovornost za rezultate koji mogu nastati usled korištenja sajtova koji su linkovani, kao i za sve moguće posljedice tog korištenja uključujući eventualni gubitak novca. Komentari prikazani na stranici parfema Aqua Motu Eau de Toilette od Comptoir Sud Pacifique predstavljaju stanovište samo potpisanih autora, i ne moraju se poklapati sa mišljenjem PunMiris.com.

Advertisement

Kome se svidja ovo takođe voli
Frederic Malle Musc Ravageur Guerlain L'Instant Magic Serge Lutens Un Bois Vanille Tom Ford Tobacco Vanille Avon Far Away Burberry Burberry Brit Gold Christian Dior Dolce Vita Estée Lauder Azuree Soleil Eau Fraiche Skinscent Sergio Tacchini Sergio Tacchini Donna Brecourt Farah Etat Libre d`Orange Vierges et Toreros Maison Francis Kurkdjian Lumiere Noire Pour Homme Parfum d`Empire Aziyade Parfum d`Empire Cuir Ottoman Estée Lauder Sensuous Kenzo Kenzo Amour Guerlain Shalimar Parfum Initial Burberry London for Men Lolita Lempicka Lolita Lempicka Jean Paul Gaultier Classique Eau de Parfum

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: