Dizajneri » C » cvjetni aldehidni « Grupe

Chanel N°5 Elixir Sensuel Chanel za žene

Chanel N°5 Elixir Sensuel Chanel za žene
Imam
Imala/o
Želim
Volim
Svidja mi se
Ne svidja mi se
Zima
Proleće
Leto
Jesen
Dan
Noć
Svi glasovi članova: 30
ženski 25- 25+
muški 25- 25+

Imam: 17 Imala/o: 16 Želim: 20

glavni akordi
drvene note
belo cveće
aldehidi
žuto cveće
amber
puderaste note
Video
Chanel N°5 Elixir Sensuel Chanel za žene Video

Chanel N°5 Elixir Sensuel predstavljen je 2004. godine, kao cvetno aldehidno izdanje. Otvara se aldehidima uz neroli, nadovezujući srce ylang ylanga, jasmina i irisa, uz senzualne donje note drveta i ambera. Parfem je dostupan u količini od 50ml mirisnog eliksira, kao i krema za negu tela od 150ml.

Perfume rating: 3.93 out of 5 with 30 votes.

Mirisna piramida

Gornje Note
Aldehidi Neroli

Srednje Note
Iris jasmin Ylang-Ylang

Baza Note
Amber Drvene note

Glavne note

Loading...

Postojanost

povucite slajder da bi glasali

Korisnicki glasovi
nepostojan 0
 
slabo postojan 1
 
umjeren 2
 
dugotrajan 0
 
jako postojan 1
 

Aura

povucite slajder da bi glasali

Korisnicki glasovi
nježan 1
 
umjeren 2
 
radijalan 1
 
ogroman 0
 

Advertisement

Više o parfemu na Engleskom jeziku / More in English language about Chanel N°5 Elixir Sensuel by Chanel.

Ovaj parfem me podsjeća na  
Chanel N°5 Eau Premiere
17 ne da

Advertisement

Chanel N°5 Elixir Sensuel Komentari na Parfeme

Ninna G
Ninna G

U principu sam tip kojeg nije briga ruše li se ljudi od mog parfema kad prolaze pored mene , al' sa ovim liježem u krevet ...i istina je da je slabo postojan i da je skroz uz kožu, ali isplati se svaki ml ...

Jun
05
2015
Melody
Melody

Prelepo miriše, ali prekratko i preslabo u odnosu na ostale varijante ovog parfema. Kompozicija je čarobna, trenutno meni najlepša varijanta Petice, ako izuzmemo čisti parfem. Ovde se oseti sve, i aldehidi i vanilasta baza i čarobno cvećance koje u ostalim varijantama nećete ni naslutiti. Ali slabooo, kratkooo... eh, neka, ovo je trenutak za haiku užitak.

Mar
11
2013
hesperidianblue
hesperidianblue

Meni je tezak i sladak, mada kada prvi deo ispari ima mnogo prijatnije note, mom muzu se bas dopao, meni ne gusio me je, ali mogu da pohvalim postojanost cak i kada ga operete on i dalje mirise...

Sep
10
2011
Athia
Athia

Očekivala sam puno, mada ne znam baš zašto, dobila gotovo ništa. Zapravo me toliko neugodno iznenadio da sam momentalno složila grimasu, valjda jer sam mislila da će biti puno ljepši, sudeći po sastojcima. Najprije osjetim svu oštrinu aldehida, nimalo suptilnih, koji teško da ostavljaju dojam čistoće, ne; ostavljaju dojam reske sintetike, naknadno proviri nešto cvijeća, no najviše ylang ylang koji se ružno sudara s aldehidima. Osjetim i neku dosta "mračnu", pomalo animalnu notu, čini mi se amber (opet ću testirati), i to je to. Nekako kao da su ga pravili ofrlje, bez interesa i mašte.
jasmine ga je usporedila sa Sicilyjem, i ima tu osnove za usporedbu (aldehidi + užeglo cvijeće).

May
14
2011
Martins999
Martins999

Ovo mi je jedan od dražih parfema, jedan od onih s kojima ne mogu a da se ne osjećam dobro, daje mi osjećaj zadovoljstva i mentalne relaksacije.
Izuzetno je postojan, u obliku je gela i doslovno je dovoljno mrvicu razmazati na ruku da se cijeli dan dobro osjeti.
Koliko sam ga dosada već puta stavila a uopće se ne primjeti da je potrošen i jedan mililitar ove dragocjenosti.
Izuzetno mi se sviđa kako je napravljen, nježan i senzualan, puno nosiviji od chanel 5 toaletne vode. Nema mi ništa ljepše nego navečer prije spavanja mrvicu se namazati s njim i ušuškati u krevet- ne osjećam se baš kao Marilyn Monroe :) nego se jednostavno osjećam - dobro!

Mar
05
2011
jasmine
jasmine

jučer sam ga probala,očekivala sam puno dobila sam niša,obična sapunica na mojoj koži koja je,hvala bogu,traja jako kratko.kiselo,resko možda kasnije malo i dobije notu parfema al za mene je to jako loše. inače jako al baš jako sličan d&g sicily parfemo s tim da mi je sicily puno postojaniji i finiji.uglavnom ovaj parfem me je od svih chanela najviše razhočarao.

Oct
24
2009
kike21
kike21

chanel 5 sigurno nije za tinejdžerice, suviše ozbiljan parfem

Feb
18
2009
mala crna
mala crna

probala sam ga u parfumeriji u Rijeci,jako je nježan i senzualan miris,prepun neke tople proljetne blage svježine,ima smirujuće djelovanje,rekla bih za žene koje još u potpunosti nisu sazrele ,veoma lijep ali lagan miris koji zrači mladošću....možda više za tinejđerice.

Dec
12
2008

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Sponsored offers:

Ova stranica sadrži informaciju, komentare, note parfema, slike, nove i stare reklamne postere, kao i video materijale o Chanel Chanel N°5 Elixir Sensuel parfemu ali pored truda i pažnje moguđe su greške. Ukoliko želite dopuniti opis Chanel Chanel N°5 Elixir Sensuel, dodajte vaš lični komentar o parfemu. PunMiris nudi unikatnu klasifikaciju parfema na osnovi vaših ocjena, učestvujte i definišite Chanel N°5 Elixir Sensuel od Chanel kliknite na opcije ispod slike Također možete naći linkove na online prodavnice i druge sajtove, koje PunMiris ne kontroliše. PunMiris ne daje nikakve garancije i ne preuzima nikakvu odgovornost za rezultate koji mogu nastati usled korištenja sajtova koji su linkovani, kao i za sve moguće posljedice tog korištenja uključujući eventualni gubitak novca. Komentari prikazani na stranici parfema Chanel N°5 Elixir Sensuel od Chanel predstavljaju stanovište samo potpisanih autora, i ne moraju se poklapati sa mišljenjem PunMiris.com.

Advertisement

Kome se svidja ovo takođe voli
Christian Dior Dolce Vita Chanel Chanel N°5 Eau Premiere Chanel Allure eau de parfum Chanel Allure Sensuelle Guerlain L'Instant Magic Guerlain L'Instant de Guerlain Dolce&Gabbana Sicily Hermes Eau des Merveilles Christian Dior Dune Narciso Rodriguez Narciso Rodriguez for Her Eau de Parfum Kenzo Kenzo Jungle L'Elephant Mugler Angel Guerlain Shalimar Parfum Initial Jean Paul Gaultier Classique Eau de Parfum Chanel Chanel No 19 Eau de Parfum Prada Prada Candy Chanel Cristalle Eau Verte Narciso Rodriguez Narciso Lorenzo Villoresi Teint de Neige Chanel Les Exclusifs de Chanel Beige

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: