Aqaba parfemi i kolonjske vode


Zemlja: United States
glavna industrija: Fragrances
Zvanični sajt brenda: link
Ovo je niche dizajner

Aqaba Logo

Miriam Mirani rođena je od roditelja porijeklom iz Istočne Europe i Mediterana. U dobi od 20 godina, po završetku glazbenih studija na konzervatorijima u Sjedinjenim Državama i Europi, odlučila je putovati po Bliskom Istoku. Putovala je s Beduinima kroz oaze Sinaja i Deltom Nila. Na obalama Crvenog Mora upoznala je drevne semitske civilizacije i otkrila grad Aqabu u samo središtu ove kolijevke civilizacije.

Provevši neko vrijeme tamo, Miriam Mirani otkrila je Berbere u Marakešu i Fezu i njihove drevne tradicije, i učila o tradicionalnoj arapskoj parfimerskoj vještini. Miriam Mirani vratila se ponovno u Aqabu 1993. i nakon nekoliko mjeseci, koristeći svoje parfimerske vještine, utjelovila je svoju opčinjenost Aqabom i pričom o legendarnoj ljubavi između Kralja Solomona i Kraljice od Sabe u parfemu koji ujedinjuje drevno, tradicionalno i moderno. Parfem je nazvala Aqaba.

Kako bi uhvatila i prenijela ljepotu Aqabe kroz miris, Miriam Mirani kreirala je čitavu kolekciju koja, pored mirisa Aqaba Classic, donosi i mirise Aqaba Spring (Proljeće Aqabe) i Jewels of Aqaba (Dragulje Aqabe) – Jewels of Blu, Midnight Sun i The Sands of Aqaba.

Mirisi Miriam Mirani dobili su mnoge pohvale od strane poznatih svjetskih časopisa poput Essence, njemačkog Vogue, Mademoiselle, talijanske Elle, i drugih.

Vidi Legenda o ljubavi - mirisi Aqabe

Dizajner Aqaba ima 10 parfema u našoj encicklopediji. Najstarije izdanje je iz 1998 i najnovije je iz 2017. Aqaba parfemi su napravljeni u suradnji sa parfimerima Thierry Wasser, Jean-Pierre Subrenat, Miriam Mirani i Vito Lenoci.

parfem Aqaba Classic Aqaba Classic
1998 za žene

parfem Aqaba for Men Aqaba for Men
2006 za muškarce

parfem AQABA for Men II AQABA for Men II
2013 za muškarce

parfem Aqaba Oud Black Aqaba Oud Black
2017 za muškarce

parfem Aqaba Spring Aqaba Spring
2005 za žene

parfem Vie d'Amour Men Vie d'Amour Men
2015 za muškarce

Jewels of Aqaba. Nature

parfem Jewels of Blu Jewels of Blu
2007 za žene

parfem Midnight Sun Midnight Sun
2007 za žene

parfem The Sands of Aqaba The Sands of Aqaba
2007 za žene

Jewels of Aqaba. Spirit

parfem Vie d`Amour Vie d`Amour
2013 za žene

Advertisement

Dizajneri

Parfemi
  Nosevi
  Grupe
  Note
    Pretraga po notama
  Video
  Boje
Dizajneri
  Zemlje
  Vlasnici licence
  Industrije
  Novi komentari new

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: