Kolumne Sportska izdanja kao uvertira Svetskom prvenstvu u fudbalu - Južna Afrika 2010

Sportska izdanja kao uvertira Svetskom prvenstvu u fudbalu - Južna Afrika 2010

05/09/10 17:14:56 (8 komentara)

od: Sandra Raičević Petrović

Parfeme smo više puta delili po bojama bočica, tematskim izdanjima (mirisi inspirisani Mesecom, morem, zajedničkim notama, i dr.), dok u ovoj kolumni preferiram čistu zabavu kao uvertiru Svetskom prvenstvu u fudbalu 2010. godine koje se ove godine održava u Južnoj Africi. Jedna od najvećih sportskih manifestacija je centar zabave, nadmetanja, veštine i euforije svih sportista i njihovih fanova.

U susret mesecu u kome će fudbal biti u žiži interesovanja, predstavićemo samo muška izdanja i napraviti parfemski tim koji pobeđuje! Ovoga puta ja ću biti selektor mirisne reprezentacije i odabrati parfemske igrače i klupu i to ciljano sportska i sveža izdanja, među kojima su i nova izdanja iz poslednje dve godine koja su (sa dodatkom 'sport' uz ime mirisa) poprilično zapljusnula tržište.

                                                                                                   Cape Town Stadium by warrenski

Parfemski tim, baš kao i fudbalski, nikako ne može proći bez kapitena i golmana. Tu su i vezni igrači, bekovi i napadači. U većini slučajeva i muškarci i žene parfeme koriste za osvajanje (kako tuđih, tako i svojih čula), pa ćemo i naš mirisni tim postaviti u napadačku formaciju 3-4-3. Mlade nade ovogodišnje parfemske postavke su Chanel Allure Sport, Guerlain Habit Rouge SportBurberry Sport for Men, Dior Homme Sport, Roger&Gallet L'Homme Sport, Lanvin L'Homme Sport, Cartier Roadster Sport, Tous Man Sport i Adidas Pure Game, Gucci by Gucci Sport i Azzaro Chrome Sport.

Golman reprezentacije definitivno mora biti snažan, okretan i siguran u svoju odbranu. Pored njega lopta nema šanse da zatrese mrežu. Oštri i agresivni potezi temperametnog golmana našeg tima, balansiraju između modernih elemenata, stila, mladosti i iskustva.  Guerlain Habit Rouge Sport - ljutkast, oštar i žustar spoj bibera, pačulija, citrusa i kože savršeno predstavlja i čuva naš mirisni gol. Mlad i lep, urban i zgodan, pripadnik nove Guerlain generacije, svojom kompozicijom vešto i smisleno brani dugogodišnje iskustvo i pozicije.
 

U odbrambenom redu su Roger&Gallet L'Homme Sport, Gucci by Gucci Sport i Azzaro Chrome Sport od kojih će Azzaro svojom ledenom svežinom, osvežiti svoje saigrače a zalediti protivnika. Šalu na stranu, novo izdanje kuće Azzaro daruje hladan citrusni talas, oplemenjen đumbirom i kombinacijom začinsko drvenih nota, muževan i čist, energičan i ni malo sladak.

Vezni (srednji) red formiraju Adidas Pure Game, Cartier Roadster Sport, Tous Man Sport i Burberry Sport for Men. Mirisne kompozicije ove četvorke vešto su kreirane da sačuvaju svoje pozicije i napadnu kad treba i koga treba. Od ova četiri mirisa značajno je istaći da je upravo Pure Game od Adidasa lansiran u čast Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine, kao izdanje koje donosi harmoničnu kompoziciju penušavih citrusa (grejp, limun), aromatičnih nota bosiljka i lavande, sa ljutim notama bibera i stabilnim drvenim tragom vetivera, guaiaca, čempresa i pačulija. Malo slasti i harmonije donosi tonka, a mistika dolazi od tamjana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Većina tima je drveno-aromatične koncepcije, biljne note ublažavaju dinamiku igrača dok začini izazivaju protivnika. Poletni i energični, ovi mirisi golicaju žensku maštu svojom izdržljivošću i koketiranjem. Citrusi su u većini slučajeva početni talas entuzijazma čitavog tima. Svežina i zelene note doprinose optimističnom stavu, dok drveno-začinska osnova garantuje uspeh i istrajnost igre.

Za kapitena naše parfemske reprezentacije biram Chanel Allure Sport. On bi trebalo da bude najbolji predstavnik parfemske ekipe, možda grešim, ali Chanel ipak zasenjuje dame, pa nek naš uglađeni kapiten bude najzgodniji dasa na prvenstvu. Njegova kompozicija predstavlja muškarca sportistu, koji pleni izgledom, harizmom, energijom. Oštrog svežeg i dinamičnog početka (citrusi, aldehidi), sa finim začinskim miksom, na blagim notama vetivera, vanile, tonke, ovaj miris ističe snagu i eleganciju našeg kapitena, moćnog i atraktivnog muškarca koji predvodi napad.

Najbolji napadači ovog tima su, po mom mišljenju, pored Chanel Allure Sport - našeg kapitena, Dior Homme Sport i Lanvin L'Homme Sport. Njih stavljam u prvu trojku citrusne napadačke formacije koja dominira svežinom i istrajnošću.

Dres Diorovog sportiste ostavlja jak citrusni trag, vešto balansiran sa akordima đumbira, kompozicijom i taktiziranjem podsećajući na kapitena. Dior Homme Sport je odličan izbor za visoke temperature kao i sva pomenuta izdanja, te prikladan južnoarfičkoj klimi.

Novi Lanvin ističem zbog moderne i kvalitetne kompozicije, njegovih snažnih nota (miks citrusa, vazdušastih nijasni, lavande i mahovine), dugotrajnosti i sinonima aktivnog sportiste ( a malo i zbog Rafe, priznajem).

Na klupi ove godine: YSL Kouros Sport, Guerlain Vetiver SportRalph Lauren Polo Sport, Salvador Dali Black Sun Sport, Lacoste Essential Sport, Jil Sander Sport Man...

Mislim da sa ovim timom nema šale, definitivno osvajamo prvenstvo! Sa tribina se čuje: Guerlain, Chanel, Dior, Lanvin!!!

 

Autor: Sandra Raičević Petrović
            (sandrina_bambina)
 

 

 
 

 

 Prethodna Kolumne Naredna


Advertisement

A*Men
A*Men

Gucci by Gucci Sport nikako ne može da se nađa u ovoj reprezentaciji, i Dior Homme Sport je diskutabilan, ali ne toliko. Burberry Sport, I don't think so.

May
13
2010
darwin33
darwin33

zato i pitam:)

May
10
2010
sandrina_bambina
sandrina_bambina

I da ima ne bi bila fora, ti bi znao unapred sve rezultate;))))

May
10
2010
darwin33
darwin33

sandrina, svaka čast! ima li kakva kladionica?

May
10
2010
sandrina_bambina
sandrina_bambina

o/ o/ o/ Hvala :))


May
10
2010
Duke4ever
Duke4ever

Ha ha ha...kakav članak!!!
Bravo Sandrina! :-):-):-)

May
10
2010
sandrina_bambina
sandrina_bambina

Samos kapiten, znala sam:))) Hvala pozdrav!!

May
10
2010
samos
samos

ja se samo pitam kako cu polagati ispite jer ce mi u teminu prvenstva biti ispiti :) i sta mi je sada prioritet, kako da odolim tim virtuozima s loptom,a isto tako kako da odolim a da se ovo ljeto ne pocastim sa Chanel Allure sport, dugo mi je na listi zelja i mislim da je prvenstvo upravo dobar izgovor da konacno bude moj. sandrina odlican clanak, hvala!

May
10
2010

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: