Kolumne Pokloni mi cvetak!

Pokloni mi cvetak!

02/13/12 12:42:07

od: Sandra Raičević Petrović

Samo dan od Valentinova nas deli i verovatno mnogo nedoumica oko poklona za Dan zaljubljenih. Pored bombonjera i čestitki ispisanih najlepšim rečima i osećanjima, parfemi mogu biti jedan od poklona koji bi mirisnim kapljicama prepričao ono što želimo da iskažemo. Danas bih odabrala nešto sasvim ženstveno, rascvetano, blistavo i nežno, što bi savršeno upriličilo idilične ljubavne trenutke, prepune ushićenja i sreće.

Poklonite joj Krasuljak, cvet koji svoje latice otvara sa prvim sunčevim zracima a zatvara u suton. Zašto biram ovaj ljupki cvetak? Krasuljak (Daisy) simbolizuju nežnost i nevinost i uz njih se vezuje ljubavna igra kidanja latice po latice uz pitanje: "voli me, ne voli me" ? Rimska legenda govori o nimfi Belides (latinski naziv za Krasuljak je Bellis Perenis) koju je zapazio Vermuntus, bog voćnjaka. Spazio ju je dok je plesala na obodu šume sa drugim nimfama i želeo ju je samo za sebe. Ona nije želela da bude u centru ičije pažnje, te se pretvorila u cvet Bellis - Daisy. Njen slobodni duh i dan danas cveta poljima.

Cvetovi Krasuljka (bele rade) su u parfimeriji bile velika inspiracija dizajneru Marc Jacobs-u koji je plasirao čitavu kolekciju mirisa poklonivši im ime Daisy. Do danas je predstavio 8 izdanja među kojima su limitirane edicije kojima se poklanjaju različite boje iz godine u godinu. 

Prvi miris Krasuljak - Daisy lansiran je 2007. godine a nakon njega su se nizale limitirane edicije sa različitim bojama bočice i bojama cvetova koje krase zapušač. Istaćiću omiljena izdanja, dok sva ostala iz kolekcije smatram savršeno prikladnim za poklon voljenoj ženi.

Najatraktivnije i naglašeno izdanje je Daisy Pop Art, u crvenoj boji bočice krunisano zlatnim čepom sa crnim laticama. Crvena boja ljubavi i praznika ljubavi bila bi savršeno prezentovana ovom bočicom.

Kompozicija je veoma ženstvena i fina, izaziva blistavim citrusima, zelenim listovima ljubičica u visokim notama i sladostrasnim jagodama. Srce ističe elegantni spoj gardenije, jasmina i ljubičice na osnovi od sandalovine, mošusa i drvenih nota.

Drugo izdanje, takođe iz Daisy kolekcije dizajnera Marc Jacobsa je najnoviji miris Daisy Eau So Fresh koji je namenjen mlađim devojkama. Njegova kompozicija u visokim notama oslikava mladost i svežinu (crveni grejp, kruška, zeleno lišće, maline), srce pruža buket ljubičice, jasmina, ruže, cveta jabuke posut voćnim kapljicama ličija, dok su u osnovi note šljive, mošusa i sandalovine. Oba izdanja samo su deo širokog cvetnog buketa koji možete odabrati za vašu voljenu.

 


Autor: Sandra Raičević Petrović
(sandrina_bambina)

Izvršna urednica Punmiris-a

 

 

 


 

 Prethodna Kolumne Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: