Niche parfimerija ETRO Patchouly Eau de Parfum

ETRO Patchouly Eau de Parfum

11/12/16 11:45:06

od: Sandra Raicevic Petrovic

 

Ljubitelje pačulija obradovaće vest o novom izdanju kuće Etro, prvobitno predstavljenom 1989. godine u koncentraciji Eau de Toilette čiji karakter biva vešto nijansiran snažnim drvenim notama, mahovinom i zelenim nijansama peperminta koje dolaze od nane, bosiljka i geranijuma. Biljno drveni savez ostavlja utisak svežine, oštrine i blage zadimljenosti. Patchouly Eau de Toilette iz 1989. godine dostupan je u transparentnoj bočici prepoznatljive forme kompletne Etro kolekcije mirisa.

"Senzualno i moćno, autentično oličenje savremenog nomadstva, PATCHOULY EAU DE PARFUM evocira određenu viziju Orijenta"

Novi ETRO Patchouly Eau de Parfum oduševljava spektrom boja koje se prelivaju na staklenoj bočici. Paisley motivi na bočici su žute boje i nepravinim linijama na umetnički način kreiraju listove i cvetove. Prelivanjem boja na bočici motiv postaje živopisniji i dinamičniji.

"Pačuli podseća na miris koji vekovima krasi snove istraživača plovnih puteva iz Evrope ka Kini i Tajlandu, južnoj Indiji, Madagaskaru i Indoneziji - poseti zemlje gde se ova biljka sa svojim izuzetnim vrlinama u vraćanju balansa i danas uzgaja. Međutim, za razliku od mirisa iz 1989. godine u prvoj Maison istorijskoj kapsuli mirisa, najnoviji Eau de Parfumima topliji naglasak i manje je suv" - objašnjavaju iz kuće Etro

ETRO PATCHOULY EAU DE PARFUM
edition 2016

citrusi, drvene note
pačuli, sandalovina
tolu balzam, labdanum, vanila, tonka, amber

Simfonija između zelenila i dubine pačulija ovoga puta je dekorisana orijentalnim aromama i toplim smolama kombinujući tolu balzam, labdanum, amber, vanilu i tonku, iznad kojih su pačuli i sandalovina krunisani zelenilom i citrusima. Drvene note i citrusi u početku su zaokruženiji i somotniji od sandalovine i intenzivnog pačulija. Pored orijentalnog karaktera koje nude pomenute note u osnovi, kompozicija dobija i blagu slatkoću i dosta mekoće.

Miris ETRO PATCHOULY EAU DE PARFUM dostupan je u bočicama od 100ml EDP.

 

 

Sandra Raicevic Petrovic


Author:
Sandra Raičević Petrović


Fragrantica Executive Editor, Writer and Designer

[email protected]

 Prethodna Niche parfimerija Naredna


Advertisement

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: