Dizajneri » T-Z » orijentalni fougere « Grupe

A*Men Pure Tonka Thierry Mugler za muškarce

A*Men Pure Tonka Thierry Mugler za muškarce
Imam
Imala/o
Želim
Volim
Svidja mi se
Ne svidja mi se
Zima
Proleće
Leto
Jesen
Dan
Noć
Svi glasovi članova: 9
ženski 25- 25+
muški 25- 25+

Imam: 8 Želim: 9 Moj signature: 1

glavni akordi
aromatic
vreli začini
slatke note
kafa
balsamic
vanila
Slike
A*Men Pure Tonka Thierry Mugler za muškarce Slike

Thierry Mugler lansira A*Men Pure Tonka, novo limitirano izdanje svog najpopularnijeg muškog mirisa A*Men iz 1996., koji izlazi u februaru 2016. godine.

Kompozicija je najavljena kao orijentalna kombinacija bobica tonke i svježe, aromatične lavande.

Bočica prepoznatljivog oblika dizajnirana je od sjajne crne gume. Zvijezda u sredini krasi nijansama rozog metala. Miris je dostupan kao 100 ml Eau de Toilette. Parfem je kreirao Jacques Huclier.

Perfume rating: 4.63 out of 5 with 9 votes.

Mirisna piramida

Gornje Note
Nana

Srednje Note
lavanda

Baza Note
Mahune Tonke Kava, kafa, kahva Vanilija pačuli Sladić Kakao

Glavne note

Loading...

Postojanost

povucite slajder da bi glasali

Korisnicki glasovi
nepostojan 0
 
slabo postojan 0
 
umjeren 1
 
dugotrajan 3
 
jako postojan 0
 

Aura

povucite slajder da bi glasali

Korisnicki glasovi
nježan 0
 
umjeren 0
 
radijalan 4
 
ogroman 2
 

Više o parfemu na Engleskom jeziku / More in English language about A*Men Pure Tonka by Thierry Mugler.

Ovaj parfem me podsjeća na  
New Haarlem
4 ne da
Rochas Man
2 ne da
A*Men Pure Wood
1 ne da
The Taste of Fragrance A*Men
1 ne da

Advertisement

A*Men Pure Tonka Komentari na Parfeme

smora
smora

Scentrack
Counting Crows – A Long December

Thierry Mugler A*Men Pure Tonka – Miris božićne zvijezde (Jacques Huclier, 2016)

Moram priznati jednu strašnu tajnu. Uvijek padnem na novi Muglerov Pure flanker. Svjestan sam da mirišu slično i da imaju onaj Muglerov gurmanski DNA, ali im ne mogu odoljeti. Svi sviraju sličnu temu, ali uvijek daju novi pogled na staru temu. Pure Tonka nije iznimka.

Konstrukcija fougere lavande je duboko skrivena ispod Huclierove planine slatkih nota. Podsjeća na pojačani i obnovljen Roucelov Rochas Man ili balansiraniji New Haarlem. Menta je samo prolaznik koji se brzo gubi. Lavanda je utopljena u orašastom raju Tonke, kave i vanilije. U jednom trenu Tonka se pretvara u kremu od kokosa blagdanske kuhinje. Apsolutno neodoljivo.
Slatke note tvore jedan senzualni božićni koloplet nota. U pozadini se primjeti prstohvat Lolitine likoricije te pačuli koji jača u klasičnoj A*Men bazi.
Sama konstrukcija ovog mirisa je vrlo slična kriminalno podcijenjenom A*Men A Taste of Fragrance (gourmanska lavanda)i Pure Malt. Mora se priznati Mugler i Huclier su opet uspjeli predstaviti uspješnu A*Men varijaciju na temu.
Slatko, smirujuće i slatko. Zimska čarolija u bočici. Duh Božića u našim srcima.

Rating: 9/10

Više na Scentimentalwords

Dec
19
2016
Zgb
Zgb

I) dio reviewa - opći, početni dojam

Prvi od Pure linije koji bi mogao čak možda dobiti granično negativan review od mene. Za sada mi kompletno miriši kao Pure Wood koji su stavili u crnu bočicu.

Razlika? Minimalna, no ipak osjeti se nota kave, nekaj marginalno izraženija nego u Pure Wood.

Vrlo je profinjen, distinktan miris. Gust, vrlo sladak no sve je to također i Pure Wood, ne samo stilski već i karakterno.

Pure Tonka je dosta uspoređivana s Rochas Man i New Haarlem. New Haarlem nisam probao, a konekcija s Rochas Man je poprilično limitirana. Rochas je vedriji, svjetliji miris, te manje opterećujuć. Ne dijele karakter, no imaju stilske dodirne točke.

Zanimljiva furka glede Pure Tonka mirisa je ta da dobiva poprilično dobre kritike, dok je Pure Wood koji je izdan ranije praktički ostao nezamijećen.

II dio reviewa (bit će napisan kasnije) nakon usporednog nošenja Pure Wood na jednoj ruci, Pure Tonka na drugoj.

II) Završni dojam

Nanio sam Pure Wood na desni gornji dio zgloba, a Pure Tonka na lijevi gornji. Sličnost je tu, ali postoji veliki ali. Pure Wood je više suh i zagoren ako se usporedi sa Tonkom. Naime, stilski su tolko bezobrazno slični da je nevjerojatno, al opet nisu isti. Naime ono kaj su oni napravili s Tonkom je to da su uzeli Pure Wood i rekli ajmo ovo, no nek bude varijacija na temu. I bi tako, očigledno.

O čem se radi ovak kad čovjek šnjofa izbliza. Dakle, Pure Tonka ispada kao ljepša, decentnija te rafiniranija inačica Pure Wood. E sad, trik pitanje - jel vrijedi imat oba? Ako ste zapeli za priču kolekcionarstva, kao i uvijek da. U protivnom, ako imate Pure Wood, ne uzimajte Tonku, a ako mislite uzeti Tonku ili je već imate, ne trudite se previše s Pure Wood.

Originalnost 4/10
Miris 7/10
Projekcija 8/10
Dugotrajnost 7/10 (imam iskustva s linijom pa mogu odrediti već u prvih 15 minuta nošenja kolko bi mogao trajati.)

Apr
27
2016
fragrancelover
fragrancelover

liči na ove ostale Pure parfeme. sličan je sa Pure Malt i Pure Havane. Samo recimo ako uporedimo sa Malt ima tu neku gorkastu kafa, kakao notu. A nije tako sladak kao Havane.
ovi Pure parfemi imaju svi različite note, ali su svi nekako slični.

ovde gde sam ja probao nema ništa drugo da se kupi osim Pure Tonka. kažu da su to sve limitirana izdanja, kao i ovo sad. i šalju jedno vreme i posle prestanu.

Mar
15
2016
Akunin
Akunin

Parfimerija Glamour ima leather , Tonku cekamo u Sephori :D

Feb
26
2016
Rocky Balboa
Rocky Balboa

Opa!!!

Jan
30
2016

Dodajte svoj komentar

Postani član ove online zajednice da bi mogao/la dodati svoje komentare. Registrujete se ovdje.

Ova stranica sadrži informaciju, komentare, note parfema, slike, nove i stare reklamne postere, kao i video materijale o Thierry Mugler A*Men Pure Tonka parfemu ali pored truda i pažnje moguđe su greške. Ukoliko želite dopuniti opis Thierry Mugler A*Men Pure Tonka, dodajte vaš lični komentar o parfemu. PunMiris nudi unikatnu klasifikaciju parfema na osnovi vaših ocjena, učestvujte i definišite A*Men Pure Tonka od Thierry Mugler kliknite na opcije ispod slike Također možete naći linkove na online prodavnice i druge sajtove, koje PunMiris ne kontroliše. PunMiris ne daje nikakve garancije i ne preuzima nikakvu odgovornost za rezultate koji mogu nastati usled korištenja sajtova koji su linkovani, kao i za sve moguće posljedice tog korištenja uključujući eventualni gubitak novca. Komentari prikazani na stranici parfema A*Men Pure Tonka od Thierry Mugler predstavljaju stanovište samo potpisanih autora, i ne moraju se poklapati sa mišljenjem PunMiris.com.

Advertisement

Kome se svidja ovo takođe voli
Thierry Mugler A*Men Pure Havane Tom Ford Tobacco Vanille Thierry Mugler A*Men Christian Dior Dior Homme Intense Thierry Mugler A*Men Pure Malt Bond No 9 New Haarlem Amouage Reflection Man Chanel Les Exclusifs de Chanel Coromandel Christian Dior Dior Homme Frederic Malle Musc Ravageur Dolce&Gabbana The One for Men Rasasi La Yuqawam Homme Tom Ford Tuscan Leather Viktor&Rolf Spicebomb Creed Aventus Yves Saint Laurent L'Homme Ultime Christian Dior Fève Délicieuse Chanel Allure Homme Giorgio Armani Acqua di Gio Profumo MDCI Parfums Invasion Barbare

Advertisement

Popularni dizajneri i parfemi: