Aqaba parfemi i kolonjske vode


Zemlja: United States
glavna industrija: Fragrances
Zvanični sajt brenda: link
Ovo je niche dizajner

Aqaba Logo

Miriam Mirani rođena je od roditelja porijeklom iz Istočne Europe i Mediterana. U dobi od 20 godina, po završetku glazbenih studija na konzervatorijima u Sjedinjenim Državama i Europi, odlučila je putovati po Bliskom Istoku. Putovala je s Beduinima kroz oaze Sinaja i Deltom Nila. Na obalama Crvenog Mora upoznala je drevne semitske civilizacije i otkrila grad Aqabu u samo središtu ove kolijevke civilizacije.

Provevši neko vrijeme tamo, Miriam Mirani otkrila je Berbere u Marakešu i Fezu i njihove drevne tradicije, i učila o tradicionalnoj arapskoj parfimerskoj vještini. Miriam Mirani vratila se ponovno u Aqabu 1993. i nakon nekoliko mjeseci, koristeći svoje parfimerske vještine, utjelovila je svoju opčinjenost Aqabom i pričom o legendarnoj ljubavi između Kralja Solomona i Kraljice od Sabe u parfemu koji ujedinjuje drevno, tradicionalno i moderno. Parfem je nazvala Aqaba.

Kako bi uhvatila i prenijela ljepotu Aqabe kroz miris, Miriam Mirani kreirala je čitavu kolekciju koja, pored mirisa Aqaba Classic, donosi i mirise Aqaba Spring (Proljeće Aqabe) i Jewels of Aqaba (Dragulje Aqabe) – Jewels of Blu, Midnight Sun i The Sands of Aqaba.

Mirisi Miriam Mirani dobili su mnoge pohvale od strane poznatih svjetskih časopisa poput Essence, njemačkog Vogue, Mademoiselle, talijanske Elle, i drugih.

Vidi Legenda o ljubavi - mirisi Aqabe

Dizajner Aqaba ima 6 parfema u našoj enciklopediji. Nos koji je kreirao Thierry Wasser.

parfem Aqaba Classic Aqaba Classic
za žene

parfem Aqaba for Men Aqaba for Men
za muškarce

parfem Aqaba Spring Aqaba Spring
za žene

parfem Jewels of Blu Jewels of Blu
za žene

parfem Midnight Sun Midnight Sun
za žene

Dizajneri

Parfemi
  Nosevi
  Grupe
  Note
    Pretraga po notama
  Video
  Boje
Dizajneri
  Zemlje
  Vlasnici licence
  Industrije
  Novi komentari new

Popularni dizajneri i parfemi: